Nanja že ogroža konkurenco GU15 :: AJO 2019

Avstrijski Junior Open turnir se je tudi letos odvijal v dunajskem centru Danube, kjer so svoje znanje pokazali tudi naši mladinci. 4 punce in 2 fanta se se pomerili za čim višje uvrstitve na 2. rangu evropskih turnijev.

Odlično smo držali pesti za naše mladince! Najuspešnejša je bila Nanja Urh, ki se je ravno preselila v kategorijo do 15 let in na njenem drugem turnirju v tej konkurenci osvojila že drugo medaljo. Bron je njen in veselje veliko, hkrati je konkurenci pokazala, da z njo ni šale in da bo še mešala stanje pri vrhu. Čestitke Nanči za osvojeno 3. mesto!

Zoja Berce in Julija Vidic sta skušali priti med deseterico najmlajših deklic in uspelo jima je še bolje. Turnir sta zaključili na 6. oz. 8. mestu. Timotej Jenko Tim in Lean Castaldi sta se borila med 32-imi fanti starimi do 15 let, kjer sta odigrala kar nekaj tekem “na nož” in oba sta vesela vidnega napredka. Zapisali sta se jima mesti 17. in 21. Naša najstarejša, Nika Urh, je tokrat z malo smole izpadla v četrtfinalu, a vseeno je s celotnim izkupičkom turnirja zadovoljna. Dobila je kar nekaj izkušenj, ki ji dajejo zagon za naprej in tudi 6. mesto med petnajsterico je vrhunski dosežek.

Trenerja sta Grand Prix turnir ocenila kot zelo uspešen. V konkurenci dvestoenega mladinca so se naši  dobro znašli in domov prihajajo z medaljo. Franc Langus Frenk in Milan Todorovič Čička sta jih bodrila po vseh svojih močeh in zadovoljna sta, da se kaže napredek, zato vsem še 1x čestitata.

Osvojena mesta naših članov:

3. m Nanja Urh Gu15

6. m Zoja Berce Gu13

6. m Nika Urh Gu17

8. m Julija Vidic Gu13

17. m Timotej Jenko Bu15

21. m Lean Castaldi Bu15

Nanja osvojila bron na AJO GP 2019

podrobno dogajanje po dnevih

Dan 1 :: petek, 8. 3. 2019

Po varni vožnji do Dunaja je ekipa z dvema trenerjema prispela v Danube center, kjer sta prva s tekmama začela naša fanta. Žal se nikomur ni izšlo za zmago. Lean je svojo tekmo ocenil z 2, saj enostavno ni zadel žoge, tekel je kakor je mogel, a žogica ni šla z loparja v pravo smer. Včasih tako pride, sedaj je prebit led zato se bo bolj potrudil v naslednji tekmi. Tudi Timu ni uspelo, kljub temu da je z Madžarom igral zelo izenačeno.

Nato je Nika poskrbela za suvereno zmago in dvignila energijo v zmagovalni ritem. Juliji je bila prva tekma predana, zato danes deluje bolj kot pomočnica trenerjema.

Malo kasneje v popoldnevu je zmagovalno nastopila še Nanja, ki z nasprotnico ni imela nobenih težav. Nato je Lean odigral drugo tekmo, kjer se je proti domačinu v prvem nizu še malo lovil, v drugem pa so šle žoge že veliko bolje z loparja in igrala sta zelo napeto, na koncu se mu sicer ni izšlo, a je bil že bolj zadovoljen z igro.

Zoja je zaključila dan z zmago. Imela je kar nekaj dela, a bila je bolj prepričljiva in vztrajnejša, kar se ji je obrestovalo.

Po uspešnem dnevu ekipo čaka analiza tekem in počitek. Igralci in trenerja sto z izkupičkom zadovoljni in že nestrpno čakajo soboto.

Dan 2 :: sobota, 9. 3. 2019

Drugi dan sta se prva v centru razigrala Nika in Frenk, saj je Niko ob 10.uri čakala četrtfinalna tekma. Po tesnem obračunu je tekmo v petem nizu z rezultatom 16-14 žal dobila Madžarka. Tokrat je bila Nika tista, ki po dveh nizih vodstva ni uspela le tega zadržati, čeprav bi lahko. Vseeno pa se je pokazal napredek v njenem cilju, da potrpežljivo in umirjeno prenese poraz.

Nato je šel v akcijo Tim, ki je porabil toliko energije kolikor jo je potreboval za zmago nad Lorenzom. Lean se z Gašperjem bori vsak skupen dvoboj bolje. Tokraat z odvzetim nizom in enim odigranim na razliko, kar je nadvse pohvalno.

Zoja in Julija v četrtfinalu nista bili kos nasprotnicama, a tega niti nismo pričakovali, da bi tukaj lahko zmagali, zato pa toliko več pričakujemo v nadaljevanju. Nanja je v četrtfinalu odigrala profesionalno in z vso močjo in presenetila Francozinjo, ki je prišla na ta turnir, da osvijila odličen rezultat. Niki je bila naslednja tekma predana s strani Klare, ki si je v tekmi s Slovenko Manco poškodovala gleženj.

Nato je sledila še zmaga Leana. Bravo, boril se je kot lev, na koncu tekme je kar “padel dol” od utrujenosi, a se je izplačalo vložiti še malo več. Tudi Zoji se je izšlo z zmago. V zadnjem petem nizu je končno odigrala močno žogo na backhandu in to je bila pika na i. Vidno napreduje in treningi se obrestujejo.

Julija je izgubila z 2. nosilko, ki je bila kar dosti boljša od nje, saj je resnično predobra. Nato tudi Nanja v polfinalu žal ni imela možnosti proti “mini stroju” Egipčanki, za katero vsi pravijo, da je favoritinja turnirja.

Dan je bojevito zaključil Tim. S Conićem sta odigrala borbeno tekmo, kjer je bil davek lopar, a izplačalo se je za zmago.

Lačni in utrujeni so se odpravili na zasluženo večerjo in prepotreben spanec.

Dan 3 :: nedelja, 10. 3. 2019

Nedeljski dan je vedno rezerviran za finalne dvoboje in tudi naši so bili pripravljeni na boj. Prva se je z 2. nosilko podala v tekmo naša najmlajša. Tekmica je bila sicer boljša, a se je Zoja dobro borila in upravičila napoved, da se uvrsti med deseterico, še celo bolje, osvojila je 6.mesto. Kar je njen najboljši rezultat na GP turnirjih.

Nanja je odigrala napadalno in dobila po kar je prišla. Osvojila je že drugo medaljo v kat GU!5. Bronasti sij ji je prinesel nasmeh na obraz in dvignila je tudi ostale igralce, da bodo šli v boj še bolj zavzeto.

Nika je osvojila 6. mesto po izgubljenem dvoboju z Lucie, kjer nekako ni uspela pokazati svojega pravega squasha. A vseeno je s turnirjem zadovoljna.

Julija je ravno tako kot Zoja osvojila najvišje mesto na GP, njeno mesto je 8., kar je zagotovo odličen rezultat med 21-imi igralkami.

Po zmagi je življenje lepše, si je rekel Tim, in požel še zadnjo zmago na tem turnirju in osvojil 17. mesto.

Lean se je podal v boj za 21.mesto in ga tudi osvojil. Na koncu ni skrival zadovoljstva zato je z nasmehom zapustil dunajski center.

Ekipa je počakala na podelitev, da je Nanja ponosno stopila na zmagovalni oder in prejela pokal za 3. mesto. Nato pa so se odpravili na pot nazaj domov.