Argentinski tango na Bledu

Argentinski tango je namenjen vsem tistim, ki radi poslušajo glasbo tanga, ki jim dotik dveh teles ni tuj, ki jim je raziskovanje giba in iskanje dobrega stika v veselje, ali pa bi se vsega naštetega radi naučili.

Pridružite se nam ob nedeljah ob 20.15 v wellnessu FenikS, kjer boste z najboljšim učiteljem Matjažem spoznali pravo strast.

Skupaj z gibalnim inštitutom Vija Vaja smo ob nedeljah za vas pripravili tečaj Argentinskega Tanga, ki ga boste skupaj z Matjažem pilili od 20.15 do 21.45 ure v naši dvorani v wellnessu FenikS.

#   D v a   r e s n a   o b r a z a   i n   š t i r i   v e s e l e   n o g e.   #

Ples in glasba Argentinskega tanga navdihujeta ljudi po celem svetu že več kot 150 let. Zaradi njegove lepote, strasti, napetosti in dražljivosti, ga ljubijo tako plesalci kot gledalci. Nekateri ga plešejo, drugi ga poslušajo in tretji samo opazujejo. Je ples za vsakogar, ne glede na starost. Bistvo plesa je življenje, skozi katerega se izraža odnos med moškim in žensko – zgodovina ljubezni, izražena v treh minutah. Za koraki v Argentinskem tangu se skriva bogata zgodovina kultur, ki so vplivale na razvoj tega plesa (Kuba, Afrika, Irska, Italija, Španija, Češka…), zato je učenje tanga zelo zanimivo, poučno in zaradi našega poučevanja – kot poezija.

V začetnem tečaju vas naučimo spoštovanja do glasbe, svojega telesa, do partnerja in okolice. Spoznavamo se z držo, hojo, objemom, ritmom in koraki, ki nosijo popolnoma drugačno melodijo in obliko kot ostali, nam bolj znani plesi. Tango je ples občutij. 

Več podrobnosti o tečaju in plesu vam bo z veseljem zaupal

Matjaž Konda: 041 769 344