ASP žensko eDP 2015 – podprvakinje ASP Lesce

Podprvakinje ASP Lesce pred zmagovalkami Škofji Loki. V boju za 3. mesto so premoč pokazale igralke iz SqK IgRaj Sevnica pred ŠK Squashland.

alt

Letos je ekipno žensko državno prvenstvo potekalo v organizaciji Squash kluba Lesce Bled. 4. aprila smo gostili vsa najboljša dekleta slovenskega squasha, ki so tokrat pokazale koliko ekipnega duha je v njih, kljub temu, da igrajo individualni šport. Sara Hafner, Nina Kustec in Tina Jemec so postale državne prvakinje. Srebrne medalje so osvojile Saša Rakovec, Pia Erjavec in Urška Ferjan. Bron pa so si okoli vratu nadele Mojca Blažič, Suzana Brezak in Ksenija Kmetič.

Sobota, 4. 4. 2015 – Na letošnjo veliko noč smo prvič pripravili velik državni spektakel ženskega ekipnega squasha. ASP ženskega ekipnega prvenstva se je udeležilo 6 ekip iz 4 slovenskih klubov, in 18 deklet je poskrbelo za smeh, tišino, aplavz, grenke obraze, veliko veselje in še marsi kaj. Čestitamo vsem nastopajočim in hvala za odlične predstave.

Prva in druga nosilna ekipa turnirja sta bili prvi krog brez boja. Zato so turnir pričele kar vse domače igralke v dveh zasedbah. ASP Lesce so bile edine, ki so edino tekmo na turnirju zmagale 3-0, proti svojim mlajšim soigralkam ASP Jesenice. Druga tekma pa je bila prva, ki se je kot vse ostale, zaključila z 2-1. V tej so nastopile Škofja Loka proti ASP Bled. V prvem polfinalu je bila Mojca Blažič proti Saši Rakovec edina močnejša iz IgRaj Sevnice proti ASP Lesce. Pia Erjavec je premagala Suzano Brezak in Urška Ferjan Ksenijo Kmetič. S tem rezultatom so se naša dekleta uvrstila v finale. Tudi v drugem polfinalu je bil končni rezultat 2-1, kjer sta tekmo odločili že prvi dve nosilki Sara in Nina s premočjo nad Tiano Miličevič in Alico Jerome iz 2. postavljene ekipe Squashland. Petra Verbič, dekle, ki je svojo squashevsko pot zaključila že pred leti, a se vseeno vrnila nazaj v ta lep šport, je bila očitno boljša od Tine Jemec.

alt

Nato so sledile tekme za določitev končnih mest. Najprej za 5. mesto med klubskimi dekleti, mlajša zasedba v ASP Jesenice proti starejši ASP Bled. Zelo na tesno je šlo. Najprej sta v igrišče stopili 2. nosilki Eva Trseglav in Darinka Jerala. Eva je že povedla z 2-0, ko je Darči le stopila na plin in izenačila na 2-2. Tudi v zadnjem nizu je šlo zelo na tesno, a na koncu v prid izkušenješi Darinki z 12-10. Tudi druga mladinka Tina Ferjan ni pustila Marinki Hrovat lahkotno dihati, vzela ji je niz. V tretjem dvoboju pa je svojo levjo kri pokazala Taša Mihelčič, ki je bila boljša od Metke Kozamernik. A vseeno ASP Bled so osvojile 5. mesto. ASP Jesenice pa pokazale svojo mladostno željo in vedno večji napredek. Sledila je tekma za osvojitev boronaste medalje. 6 nasmejanih deklet je naredilo vzdušje še bolj simpatično in veseli smo, da smo večino njih gostili prvič tudi na Bledu. Mojca je bila močnejša od mladinke Tiane, Suzana od Alice, ki še s časa “pravega Squashlanda” podpira svoj klub. Ksenija pa je Petri uspela vzeti niz. Sledil je še veliki finale. S prvim dobljenim nizom je presenetila Saša, ki pa ji je nato zmanjkalo energije, da bi v takem ritmu nadaljevala proti Sari. Druga tekma je prvenstvo že odločila Ločankam v prid, ko je Nina s 3-1 premagala Pio. Tretji nosilki sta se vseeno podali v igrišče po izkušnje, tu je slavila Urška pred Tino.

Prvenstvo smo zaključili s podelitvijo medalj, pokalov in nagrad naših pokroviteljev ter seveda še enkrat zahvala vsem igralkam za prisotnost, za dobro igro, za nasmehe, našim sponzorjem za pomoč in gledalcem za aplavze.

In ne pozabite, vidimo se že zelo kmalu, 18. aprila bo potekalo že 7. OPB za ženske.