Fitnes daje moč za naslove državnih prvakov

3 družinski člani na isti dan osvojili 3 naslove državnih prvakov, do ekipnega drugega mesta pa skupaj še z dvema prvakoma in enim podprvakom.

Družina Langus, Boža Torkar, Tadej Prebil, Igor Trampuž in Bogdan Jemec so še eni tistih “pravih Slovenskih smučarjev”.

Na masters državnem prvenstvu 2015 na Cerknem so se odlično odsmučali do zlata.


V nedeljo, 8. marca 2015, je Zveza masters smučarjev Slovenije organizirala masters državno prvenstvo za vse starejše od 30 let. Tekmovanje v alpskem smučanju v disciplini veleslalom je potekalo na smučišču Cerkno na progi Brdo 6, kjer se je zbralo kar 56 navdušenih smučarjev. Med njimi tudi ekipa iz Gorenjske SK Bled, za katero so nastopili Urša Langus (1. C1), Marjeta Langus (1. C5), Boža Torkar (1. C6), Tadej Prebil (1. A2), Igor Trampuž (2. A4), Bogdan Jemec (5. A5) in Franc Langus (1. A5), ki je osvojila 2. mesto za SK Idrijo in pred SK Domžale. Kljub pomankanju starejših smučarjev (nikogar v kategoriji B), so se zavihteli na 2. stopničko.

alt
Masters državno prvenstvo v alpskem smučanju 2015 – ekipe

Prava zanimivost in tudi velika redkost pa ta, da je družina Langus osvojila kar 3 naslove državnih prvakov. Nedeljski dan žena je prinesel lepo darilo ne samo za ženski, mami Marjeto in hči Uršo, ampak tudi za očeta Franca. Nad vsem tem pa je bil najbolj navdušen seveda še četrti član družine, Rožle, ki je njihov največji navijač in navdih v fitnesu. S svojim izklesanim telesom spodbija vse tri k še boljši fizični in kondicijski pripravi, da lahko potem uživajo v smučanju s še večjim veseljem. Kondicijska priprava in moč sta še kako pomembna lažjo izvedbo športa kot seveda varnost pred poškodbami.

Že 2 leti kondicijo in moč v našem fitnesu pridno nabira tudi Boža. Vztrajno delo in velika želja jo ženeta naprej in potem rezultati pridejo kar sami od sebe. Ne le, da je postala državna prvakinja, letos se bo zopet potegovala za kristalni globus v FIS masters pokalu.

Igor ni Gorenjec, a ravno tako pridno trenira v svojem društvu Spin Center, kjer se mu včasih pridruži tudi Tadej. Oba fanta sta dosegla zavidljiv čas na letošnjem tekmovanju, Tadaj je še posebej presenetil. Tudi Bogdan rad dviguje uteži v wellnessu Feniks, še raje pa se pogreje v savni. Letos je na prvenstvu zasedel 5. mesto.

   

Še en odličen uspeh je treba pripisati. Tako Tadej kot Urša sta dosegla 3. najboljši “over all” čas. Uršo sta prehiteli le Mojca Pečelin in Patricija Demšar Zorjan, Tadeja pa nesporni favorit Peter Furlan in Marko Rudolf.

alt
V fitnesu nabirali moč in kondicijo za 3 naslove državnih prvakov

Čestitke vsem in še veliko odličnih kondicijskih priprav v našem fitnesu, da bo smuka še bolj vesela 🙂