Srebrna Taša in bronasta Tina na SJO 2015

Odličen ekipni duh in dobre predstave naših mladincev so jim prinesle 2 medalji na tokratnem SJO. Taša Mihelčič je osvojila srebrno medaljo v kategoriji deklic do 13 let, Tina Ferjan pa bronasto do 17 let. Velik HURA za vse vas!

6. in 7. marca 2015 se je v Ljubljani odvijal slovenski mladinski odprti turnir, ki šteje za evropsko mladinsko squash lestvico. Turnirja se je udeležilo tudi 8 naših članov, od katerih sta se najbolje izkazali dve dekleti z 2. in 3. mestom. To je bila odlična izkušnja zanje pred glavnim turnirjem sezone – državnim prvenstvom.

3 fantje in 5 deklet se je pomerilo v štirih različnih kategorijah. Najmlajše Taša Mihelčič, Nika Urh in Karlina Piber med dekleti do 13 let, kjer je Taša osvojila 2. mesto za  Hrvatico Franko Vidovič, Nika je bila 4., Karlina pa 5. V isti starostni kategoriji med fanti je nastopil Leon Leho, ki se je z odličnimi predstavami zavihtel na 4. mesto. V kategoriji do 17 let sta med dekleti igrali Tina Ferjan, z osvojeno bronasto medaljo, in Eva Trseglav, ki je medaljo izgubila proti Tini z rezultatom 1:3 in bila tako 4. Med fanti v najstarejši kategoriji sta bila Tiam Škodlar in Jaka Rakovec 4. in 5.

Tekmovanje je potekalo samo v petek in soboto v Konex centru, kamor je vse naše tekmovalce varno pripeljal Renault Trafic, ki nam ga je prijazno posodil naš glavni pokrovitelj ASP Jesenice in Lesce. Hvala seveda tudi strokovnemu kadru za vztrajno in potrpežljivo delo skozi vso sezono in seveda za spodbudne besede na turnirju. Hvala Frenku, Rožletu in Milanu.

PETEK – 6. 3. 2015

Akcija – začel se je SJO in naši korenjaki so se varno pripeljali do Konexa z ASP-jevim Renaultom. Prve tekme so že odigrane in začetna trema je tudi popustila. Ob dobrem vzdušju pa navijamo za vseh naših 8 mladincev.

V dopoldanskem delu turnirja sta zmagi poželi Taša in Nika, ostali so žal prvo tekmo izgubili, kar pa še ničesar ne pomeni, saj jih čaka še kar nekaj tekem pred zaključkom. V drugih tekmah slika že postaja bolj jasna in naši mladinci so se bolj razigrali. Tiam je tesno izgubil, Leonu pa prva zmaga. V zadnjih treh tekmah so slavili Tiam proti Jaki, Leon proti Mihajlu, in si s tem zagotovil napredek iz skupine A v nadaljevanje za 1. – 4. mesto, Taša proti Karlini. Tina in Eva sta bili malček slabši od nasprotnic zato se bostaq jutri pomerili za bronasto medaljo kar med seboj. Ker ostali vsi igrajo v skupini vsak z vsakim se jutri lahko še marsikaj zasuče, zato s točnimi rezultati počakajmo do takrat.

Večina igralcev in igralk je prvilč nastopilo na tako velikem turnirju in moramo jih pohvalit, da jim gre za prvi nastop odlično. Jutri pa pogumno naprej in novim zmagam na proti.

SOBOTA – 7. 3. 2015

Sobota je bila dan za končne odločitve. S prvo tekmo je otvoril dan Jaka, ko je igral proti 1. nosilcu skupine in tudi končnemu zmagovalcu Andražu. Nato se je Leon v polfinalu pomeril proti soimenjaku in prvemu nosilcu skupine BU13. Odlično se je boril, a žal je zmanjkalo nekaj turnirskih izkušenj. Karlina je nato pokazala pravo borbenost proti Manci, predvsem v 1. in 3. nizu, ki sicer ni zadostovala za zmago, a napredek je očiten. Taša je v “finalu”, proti končni zmagovlki, odigrala nekaj odličnih potez, ki so jo pripeljala do srebrnega odličja. V tesnem dvoboju ta 3. mesto v GU17 sta se prijateljici, soigralki, sošolki Eva in Tina pomerili med seboj, kjer je slavila slednja, saj je Evo, kot je priznala po končanem turnirju, malo preveč izdala trema, a vendar je zadovoljna.

V nadaljevanju je Leon žal izgubil medaljo, a tudi 4. mesto je odličen uspeh za njegov debitantski nastop na tako velikem turnirju. Jaka se je v zadnji tekmi boril kot lev, kot se on akrobatsko zna, in osvojil izenačeno točk v vseh treh nizih. Tudi Tiam in Andraž sta pokazala zelo gledljiv squash, in dokazala, da med Slovenci izstopata. Tiam s svojim talentom, a žal brez treninga, Andraž pa s svojimi številnimi treningi in vztrajnostjo. Nato se je še Nika pomerila s Škofjaločanko Manco, ki pa ji ni tako dobro sledila kot prej Karli, a vseeno pohvalno. Karlina je tudi zaključila sobotni dan z zadnjim nastopom naših igralcev in osvojila 5. mesto.

Fotogalerija:


SJO 2015