Austrian Junior Open 2011

Saša Rakovec in Sabina Možina sta na avstrijskem odprtem mladinskem prvenstvu 2011 svoj nastop zaključili na 10. oz. 13. mestu in s tem zabeležili nove odlične izkušnje velikih turnirjev. Bravo!

Od 4. do 6. marca se v avstrijskem centru Danube zopet odvija mladinsko odprto prvenstvo, kjer naše barve zastopata Saša Rakovec in Sabina Možina. Na turnirju se bo pomerilo kar 110 mladink in mladincev iz 21 držav, ki bodo tekmovali v 4 starostnih kategorijah in se borili za kar najboljša mesta ter seveda točke evropske mladinske lestvice.

Oglejte si rezultate po kategorijah:

delni rezultati – dekleta U17Saby

delni rezultati – dekleta U19Saša

 

1. dan:

dekleti čaka prva in tudi edina tekma. Večina tekem se bo odvila v soboto, finalni boji pa v nedeljo, zato je današnji dan kar pomemben kako se bosta odrezali. Dekleta na turnirju so sicer v večini izkušenejša, a to ne bi smelo zmotiti naših deklet, če bosta pokazali svojo pravo igro.

U17: Sabina vs. Colette Sultana 0:3 (3-11, 1-11, 2-11)

Prvo tekmo se je naša Saby odlično borila proti [3/4] nosilki turnirja, ki prihaja iz Malte in je na evropski lestvici trenutno 22. V zadnjem letu se je dvignila visoko saj je novembra zmagala na Irish JO in bila še nekaj mesecev prej 2. na največjem mladinskem turnirju Welsh JO, zato je vsaka osvojena točka naši punci pomenila veliko.

U19: Saša vs. Lola Lukics 0:3 (3-11, 1-11, 6-11)

Tudi naša starejša varovanka je prvo tekmo izgubila, a v tretjem nizu je šele dobro pošla trema in je lahko zaigrala svojo igro, na žalost je bilo to malček prepozno, pa vendar se ji je povrnil lanskoletni občutek iz tako velikega turnirja. Zato jo sedaj čaka počitek in jutri čim boljše nadaljevanje. Njena nasprotnica, sicer ni bila nosilka turnirja, a vseeno odlična Madžarka, ki cilja kar visoko.

 

2. dan:

je pripravljen na večinske boje. Punci čakata danes po dve tekmi, naj se odrežeta kaj se da dobro. Sabino najprej jutranja tekma ob 10ih in nato še ena v popoldanskem času. Saša pa svoje nasprotnice še čaka, zato jo obe tekmi čakata v večernih urah.

U17: Sabina vs. Alexandra Pokrievkova 0:3 (6-11, 4-11, 0-11)

U17: Sabina vs. Melissa Mader 0:3 (2-11, 2-11, 0-11)

15 letna Slovakinja, ki izkušnje na velikih turnirjih nabira doma, saj je njena država znana po kar uspešnih mladincih, je tudi bila premočan zalogaj za Sabino. Ob 19.20 uri jo je čakal še zadnji dvoboj proti Melissi Mader, ki je izkoristila prednost domačega igrišča. Tako je Sabina svoje prvo avstrijsko odprto prvenstvo zaključila na 13. mestu in si s tem tudi priigrala prve točke za evropsko lestvico. Čestitke!

U19: Saša vs. Zuzana Krejova 0:3 (2-11, 1-11, 3-11)

U19: Saša vs. Lisa Szücs 1:3 (3-11, 11-5, 5-11, 9-11)

Saši sicer s slabo vestjo sporoča, da je tudi drugo tekmo izgubila, a se vseno nadeja novih in boljših izkušenj, ki ji jih nudi turnir. Zato se je kar se da dobro poskušala potruditi še na zadnji tekmi, ko je tekmici Lisi  kar dobro dihala za vrat. Vzela ji je niz in tudi po izenačen rezultatu odlično zaigrala, v četrtem setu ji je zmanjkalo nekaj moči, zato ga je nasprotnica dobila z 9-11. Saša je na svojem drugem AJO turnirju osvojila 10. mesto, ravno tako kot lani.

 

3. dan:

je dan za finalne boje na prvenstvu. Naši dekleti sta svoje dvoboje že zaključili, zato imata ta dan prost in se vračata domov.