Squash Megaweekend 2011


Ta vikend je bil res mega, še posebej za naša fanta!

Na članskem turnirju v soboto si je Goran Djukič priigral odlično 2. mesto. V nedeljo pa je medaljo zlatega sijaja osvojil Tiam Škodlar.

Tudi ostali štirje naši člani so si priborili odlične točke za lestvico. Ravno tako je šlo dobro tudi še eni mladinki Sabini.

Ta vikend, v soboto 26. in v nedeljo 27. februarja 2011, se v Megacentru odvija squash megaweekend, ki je zaznamovan z odličnimi in izenačenimi boji za osvojitev čim večjega števila točk za jakostno lestvico, tako pri članih kot pri mladincih.

SOBOTA – ČLANI:

5 naših članov si je priigralo odlične rezultate in izkušnje. Igrali so po sistemu vsak z vsakim v treh skupinah. V skupini A, je Pia Erjavec zasedla 3. mesto, 1. pa je bil Jurij Jakše. V skupini B si je Blaž Kunšič ravno tako priigral 3. mesto, Saša Praprotnik pa 4. Blaž in Pia sta se nato med seboj pomerila za napredek v četrtfinale. Mesto je z rezultatom 15-8 pripadlo Blažu. Tudi v skupini C smo imeli 2 člana SqKBled, kjer je bil 1. Goran Djukič in 4. Gregor Kirsch.

Po štirih odličnih predstavah vsak, sta Gregor in Saša zaključila na 10. – 12. mestu. Pia se je z odigrano tekmo več uvrstila na 9. mesto.

V nadaljevanju turnirja se je Blaž pomeril z Jurijem, a bil poražen s strani zmagovalca turnirja ter s tem osvojil odlične točke s 5. – 8. mestom. V polfinalna boja so se tako uvrstili Jurij proti Martinu Fišerju in Goran proti Aljažu Peternelju. Mladinec je pokazal, da je njegova pot prava, kjub temu da je izgubil proti našemu Goranu in nato osvojil 4. mesto.

V finalnem dvoboju je bilo več kot napeto. Po rezultatu 2:0, ko je naš rojak že vodil, je Jurij stopil na plin in si z veliko več kondicije pritekel še eno turnirsko zmago z rezultatom 12-10, 11-x, 10-12, 3-11, 7-11. Goran je bil vesel svoje srebrne medalje in tudi odlične igre, kljub temu, da mu je na koncu pošla moč.

Čestitke vsem!!!

uradno poročilo – člani

 

 

 

NEDELJA – MLADINCI:

V nedeljo smo navijali še za mladince! Odlično sta se odrezala oba naša klubovca Tiam Škodlar in Sabina Možina. Pokazala sta njun pravi nivo squasha in si s tem zagotovila odlične rezultate in seveda še bojšo vzpodbudo za mladinsko državno prvenstvo, ki ju čaka že čez 14 dni.

Tiam se je pomeril s še tremi sotekmovalci v kategoriji U13, kjer so ravno tako kot člani igrali v skupini. Naš svetlolasec je bil v dobrem razpoloženju in pometel z vso konkurenco. Žak Bitenc in Francoz Flavian Gomberg mu nista povzročala nobenih težav. Andraž Demšar, ki je bil zadnjih nekaj turnirjev močnejši, tokrat ni uspel premagati Tiama, saj se je fant vrnil na stare tire. Z rezultatom 9-11, 11-9, 12-10 si je tako priigral zasluženo zlato.

Tudi Sabini gredo žogice odlično z loparja. Tokrat se je pomerila v mešani konkurenci v kategorijah U17 in U19. Sicer močnejši fantje, ki so poželi zmage, se niso smeli kar tako igrati z njo, saj jih je do njihovega cilja o zmagi precej ovirala. Tekmo je odigrala tudi proti 19 letni Francozinji Ilarii Gomberg, kjer so si gledalci lahko ogledali zanimivo igro ženskega squasha.

Čestitke tudi mega mladincem!

uradno poročilo – mladinci

končna uvrstitev članov in mladincev