BEP 2010 – Slovenci odnesli srebro

Na 1. Balkanskem ekipnem prvenstvu je Slovenija osvojila srebro. Klemen Gutman, Martin Mošnik, Rožle Langus in Damir Bežan so fantje, ki so se vztrajno in močno v finalu borili proti Grkom.


Od 29. do 30. oktobra je Squashland gostil 12 balkanskih ekip, ki so se prvič pomerile za naslov Balkanskega ekipnega prvaka. Med njimi ista bili tudi dve moški slovenski ekipi. Na prvenstvu se se pomerili fatje iz Bolgarije, Srbije, Grčije, Romunije, Hrvaške in Slovenije, dekleta pa prihajajo iz Grčije, Bolgarije, Hrvaške in države gostiteljice.

Naši fantje so se v četrtek odpravili na pot in v popoldanskih urah že iskusili vzdušje in “vonj igrišč”, na katerih pričakujejo odlične rezultate. Prvo slovensko ekipo sestavljajo najboljši slovenski igralec squasha Klemen Gutman, izkušeni igralec Damir Bežan, najmlajši Martin Mošnik in član našega kluba Rožle Langus. Drugo ekipo so sestavili squashevski mački in redni obiskovalci turnirjev Tomaž Jenko, Andrej Robnik in Sašo Radič.

Prvi dan

je tekmovanje potekalo brez presenečenj, iz skupine A so se v polfinale uvrstili Slovenci in Bolgari iz skupine B pa Grki in Srbi. Tako se bodo jutri ob 12.00 uri pomerili med seboj Slovenci proti Srbom in Grki proti Bolgarom.

Naša prva ekipa je trenutno brez izgubljene tekme, medtem ko je bilo v skupini B bolj napeto, saj so Grki kot drugi nosilci turnirja le s težavo premagali domačine z 2-1. Tudi druga slovenska ekipa se je odlično borila in bila v skupini B na 3. mestu, zato se je pomerila v boju proti 2. srbski ekipi za 5. – 8.  mesto.

Grki ne tako gladko do 1. mesta v skupini B

podrobni rezultati skupine A

Pri dekletih gre tudi vse “kot na papirju”, saj so Grkinje premočne za ostale nasprotnice, sicer jim ni uspelo zmagati brez izgubljenega niza. Danes jih čaka še odločilni boj proti Hrvaticam, ravno tako se bodo danes domačinke borile za 2. mesto proti Bolgarkam.

rezultati deklet

 

Drugi dan

je pripravljen za najbolj napete tekme in takoj zjutraj so pričeli s tekmami za uvrstitev od 5. – 8. mesta, med njimi tudi 2. slovenska ekipa, ki se je borila proti  2. ekipi Srbije. in jih premagala z rezultatom 2-1. V boju za 5. mesto so proti sosedom Hrvatom izgubili a so s 6. mestom na prvenstvu zelo zadovoljni in so s tem dokazali, da se v Sloveniji igra odličen squash.

0 – 2

Ob 12. uri so se naši fantje v polfinalu pomerili proti domačinom in jih premagali s 3-0. V finalu so se nato borili 3. “dila” Rožle Langus, 1. Klemen Gutman, 2. Martin Mošnik, a so bili Grki premočni. Po napetem in zelo izenačenem boju je Rožle izgubil 1-3. Nato sta se borila najmočnejša obeh ekip, a je na žalost tudi Klemen z enakim rezultatom odšel iz igrišča, s čimer so si Grki prisvojili že 2 zmagi, kar je zadostovalo za njihovo zmago na prvenstvu. Fantje slovenske ekipe so tako na 1. Balkanskem prvenstvu osvojili srebro.

Za 3. mesto so se pomerili Bolgari in Srbi, kjer so domačini navdušili svoje občinstvo in tako z zmago pričarali še boljše razpoloženje za zaključek turnirja.

podrobni rezultati polfinala, finala in razigravanja

Grki so zmagovalci prvenstva tako pri fantih kot pri dekletih

Tudi Grkinje so svoje mesto 1. nosilk obranile in so tako pokazale, da so prišle odlično pripravljene. V zadnji tekmi so premagaleše Hrvaticie, ki jim niso bile kos, le te so nakoncu osvojile 3. mesto, 2. so zasedle domačinke.

Čestitke!

Turnir lahko spremljate tudi na SquashSite.com