2. Squashtower open 2010

Pretekli vikend so se v Zagrebu pomerili še člani. Tudi 4 naši varovanci so se udeležili turnirja s kar 39. tekmovalci in si nabrali novih izkušenj.

 

V soboto, 23. oktobra 2010, se je v zagrebškem squash centru odvijal 2. turnir za skupno lestvico, kjer se je med seboj pomerilo veliko tekmovalcev in tekmovalk vseh starosti, med drugim tudi kar nekaj mladincev, ki so se opogumili in se pomerili z močnejšimi in izkušenejšimi kolegi squasha. Mi smo navijali za naše klubske tekmovalce Sašo Rakovec, Pio Erjavec, Blaža Kunšiča in Frenka Langusa.

Vsi so pokazali svojo odlično igro, a z nekaj smole je Blaž po zmagah v kvalifikacijah naletel na ravno na 1. nosilca turnirja Davorja Srednoselca ter tako izpadel v razigravanje, kjer je po še dveh zmagah osvojil 30. mesto. Tudi Saša in Pia sta turnir pričeli v kvalifikacijah, kjer je prva z malček smole izgubila 1. tekmo in se nato toliko boj močno borila v razigravanju. Pia je 1. tekmo zmagala, v drugi se je pomerila z Blažem, kjer je izgubila mesto za nadaljevanje v glavni turnir, a je bila s še naslednjo dobljeno tekmo zadovoljna s končno uvrstitvijo. Obe sta si zastavili cilj, da bosta do naslednjega turnirja še bolj trenirali in se uvrstili še višje 😉 Tudi Frenk je na turnirju igral, a je bolj podpiral in bodril svoji varovanki, ki sta iz mladinskih turnirjev v lanski sezoni, prešli stopničko više in se sedaj že lahko borita v članski konkurenci.

Zmagovalec turnirja je bil Vedran Švonja, ki je po napetem dvoboju z rezultatom 3-2 premagal Srđana Maksimovića.

Podrobne rezultate si oglejte v spodnjih datotekah:

kvalifikacije

glavni del turnirja

razigravanje