BEOGRAD – milijonsko mesto milijonskih čevapčičev

7000 let staro mesto, polno starih zgradb, ki čakajo na svoj sončni dan, a se ne pustijo motiti vrvežu vsakdana in ga napolnjujejo s svojo pestrostjo ter utripom ljudi. Neskončna kolona pločevine, ki vsak dan drvi po luknjastih cestah, nas je pripeljala do Squashlanda, ki ga na vrhu hriba Košutnjak obkroža zanimiva pestrost športnih objektov, šol, fakultet in krasen panoramski pogled na tri in pol milijonsko mesto.

Šport, ki ga v Srbiji lahko igrajo le bogataši, je privabil tako nas Slovence kot tudi najuspešnejše Slovake ter Bolgare, Avstrijce, Hrvate, Nemce, Francoze, ki smo se uspešno borili proti domačinom. Trofej Beograda je postregel z zanimivimi tekmami in bil napet vse do konca. Eno večjih presenečenji je prikazal Slovak Toth, ki je prepriïčjivo nadigral 1. nosilca turnirja v polfinalu. Avstrijec Stefan Brauneis, ki kot 154. na PSA lestvici ni prišel do finala, pa je vseeno prikazal svoje znanje in v boju za 3. mesto premagal organizatorja turnirja in tudi najbolje uvrščenega Srba, Ivana Djordjevića.

Najuspešnejšo igro med Slovenci je pokazal Rožle Langus (SqK Bled), ki je po izpadu v osmini finala nadigral vse ostale tekmece in s tem osvojil 9. mesto. Sam pravi, da mu manjka le več odigranih tekem in si v letošnji sezoni želi pokazati še več. Žreb je mnogim našim squashistom namenil igro kar med sabo, tako sta se med drugim za 11. in 12. mesto pomerila Goran Miličević in Gašper Špec, kjer je bil z 2:0 uspešnejši starejši. Ostali tekmovalci so dosegli naslednje rezultate: Grega Ivanuš 13., Aleš Štendler 18., Rok Repovž 19., Goran Djuki�? 25.

Sobotno deževno popoldne sta s finalom popestrila Slovaka, ki sta z zelo izenačeno igro pospešila utrip tudi gledalcem. Že prej omenjeni Tomaz Toth, tudi lanski zmagovalec je, z zelo napredno igro iz Evropskega ekipnega prvenstva v Amsterdamu pokazal, da je iz pravega testa, a mu v petem nizu Marek Manik ni pustil, da bi ga premagal. Tako je Manik kot 2. nosilec turnirja dvignil v zrak največji pokal z rezultatom 3:2 (-8,8,-9,9,-10).

V nedeljo so z lepo igro prepričale tudi ženske. A videlo se je, da Slovakinji Lindi Hurznikovi nobena ne more blizu, saj je bil njen nivo igre krepko pred ostalimi. Izjava organizatorja, ki ji jo je namenil: »Oprosti, ker nimaš nobene konkurence« je bila resnično na mestu. A tudi ostala dekleta so med seboj pokazala pravo borbenost in s tem zaïčnila zakljuïčk turnirja. Na stopničkah sta stali tudi Miljana Mrvić kot 2. in 3. Bojana Milutinović.

Več si lahko ogledate na www.squashland.com.

Tako so slovenski fantje, v večini Gorenjci, uspešno pričeli novo sezono skupaj z navijaško podporo. Vsi si tako želimo, da bi bilo leto kar se polno dobre igre in zanimivih bojev.

Veliko squashevskih užitkov!!!

SQUASHKLUBBLED