BLED najuspešnejši med mladinci

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

176V Blejskem klubu trikratni državni prvak v squashu

Besnica, 1. februar 2009 – Tiam Škodlar (SqK Bled), Urška Mošnik (SqK Velenje) in Matic Kavaš (SqK Konex) so postali mladinski državni prvaki v squashu 2009.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Mladinskega državnega prvenstva, ki se je odvijal v rekreacijskem centru Vogu, se je udeležilo 19 fantov in 5 deklet. To je do sedaj najštevilčnejša udeležba mladih na turnirju. Igralci in igralke so zastopali številne klube (Squash klub Kranj, Squash klub Bled, Squash klub Šk. Loka, Squash klub Konex, Squash klub Maribor, Squash klub Velenje) iz vseh konec Slovenije.

Tiam Škodlar je letos le še izboljšal svoj lanskoletni uspeh, ko je bil prvi v dveh kategorijah. Letos pa se lahko pohvali kar s trikratnim osvojenim prvim mestom. Letošnja novost na prvenstvu je bila dekliška skupina U17, kjer je zlato medaljo, kot prva mladinska prvakinja, okoli vratu nasmejano nosila Urška Mošnik. V kategoriji U19 je bil letos nepremagljiv Matic Kavaš.

Blejski squash klub je bil med klubi najuspešnejši saj so njihove mladinke in mladinci domov prinesli kar 5 medalj. S tremi zlatimi medaljami, v kategorijah U11, U13 in U15, se lahko pohvali 10-letni Tiam Škodlar. Z uspehom je več kot zadovoljen in kot pravi sam, se bo naslednje leto še bolj potrudil. Srebrno medaljo je, v kategoriji deklic U17, osvojila 15-letna gimnazijka Saša Rakovec, bronasto pa trinajstletna Sanja Milijaš. Klubski uspeh sta dopolnila še Miha Jan (5. – 8. mesto, U11 in U13) in Sabina Možina (4. mesto, deklice U17).

Mlada dekleta in fantje so pokazali, kako zanimiv in zabaven zna biti squash, ki z intenzivnostjo spada med najbolj zahtevne športe. V centru Vogu so se zelo potrudili, pripravili pester urnik in spremljajoče dogajanje tekom celega dne.

Andraž Demšar (SqK Šk.L.) je v dveh kategorijah osvojil 2. mesto in s tem pokazal svojo uspešnost in velik napredek od lani. V skupini U11 so mu sledili: na 4. mestu Žak Bitenc, od 5. do 8. mesta – Miha Jan, Damjan Oblak, Žiga Lorger, Andraž Podgoršek. Skupina U13 je imela 9 udeležencev, ki so si sledili takole: 3. Nejc Belak, 4. Tim Hiti Ožinger, 5. – 8. – Jure Jagodic, Miha Jan, Aljaž Simoni, Damjan Oblak, ter z malo manj sreče med starejšimi deïči Žak Bitenc na 9. mestu. V kategoriji med 13 in 15 let so fantje odigrali nekaj zelo dolgih točk, na koncu pa si mesta razdelili: 2. mesto Luka Radi, 3. mesto Nejc Belak, 4. mesto Tomaž Mori, 5. – 8. mesto Miha Simoni, Rok Jamnik, Jaka Bitenc, Jure Jagodic.

Vsa dekleta so se zelo razveselila, da so lahko prvič igrala enakovredno v svoji skupini in ne skupaj s fanti, ki zaradi svoje moškosti kažejo absolutno premoč. Upajo, da bodo vzpodbudile še marsikatero dekle, da se jim pridruži. Kot že omenjeno je 1. mesto osvojila Velenjïčanka Urška Mošnik, 2. Saša Rakovec, 3. Sanja Milijaš, 4. Sabina Možina in da so lahko zaključile svojo skupino se jim je na 5. mestu pridružila še Urša Jereb.

Najstarejši fantje so se združili v kategorijo U19, saj jih za dve ni bilo dovolj. Dan so zakljuïčili v naslednjem vrstnem redu: Matic Kavaš, Luka Radi, Tomaž Mori, David Mori, Jaka Bitenc.

Zahvaljujemo se vsem trenerjem in staršem za ves trud in se že veselimo naslednjega prvenstva. Naj squash zasvoji tud vas!