Slovenci najboljši na Balkanu :: BEP 2012

ZMAGOVALKE SO SLOVENKE ! Bravo Pia, Nada, Pija in Sara !

NAJBOLJŠI TUDI SLOVENCI – Martin, Rožle, Miha in Klemen! Čestitke !Ljubljana, 21. in 22. september 2012 – tudi Slovenija je imela svoje predstavnike na prvenstvu, tokrat sta jo zastopali 2 ženski in 2 moški ekipi, med njimi tudi 2 člana Squash kluba Bled, Pia Erjavec in Rožle Langus, ki sta oba s svojo ekipo osvojila naslov prvaka. Rožle je po dveh srebrih dopolnil svojo zbirko še z najžlahtnejšo medaljo, Pia pa je lanskoletnemu bronu kar takoj dodala zlato. Bronasto medaljo so osvojile Srbkinje, kljub temu, da so jih naša 2. ekipa premagale in osvojile 3. mesto, saj na mednarodnem nivoju lahko medaljo osvoji le ena ekipa države.

Tretje balkansko ekipno prvenstvo je gostilo kar 9 moških in 6 ženskih ekip. V moški konkurenci so se pomerili najboljši squashisti iz Bolgarije, Hrvaške, Makedonije, Srbije, Turčije in seveda Slovenije. Slovenskim squashistkam so bile konkurentke Bolgarke, Hrvatice, Srbkinje in Turkinje.

Vodja ženskih reprezentančnih ekip, Franc Langus, ne skriva veselja po osvojenem zlatu. Po skrbno pripravljenih načrtih je ekipi pripeljal na sam vrh. Le malokdo je verjel v tak uspeh, saj so bile Hrvatice nesporne favoritinje, a jim je uspelo.


altPoimenski seznam ekip s postavitvijo nosilcev