Nika s smehom podprvakinja Balkana!

Nika Urh je druga najboljša mladinka na Balkanu, na četrto mesto najboljših se je zavihtela Karlina Piber.

Ljubljana, 28. in 29. 9. 2018 – V na novo zgrajenem Squashlandu se je krstno odvijalo Balkanski Individualno Prvenstvo 2018, kjer sta vrhusnko nastopili tudi naši klubovki Karlina Piber in Nika Urh. Dekleti sta s smehom naredili vse, ko sta se v polfinalu pomerili med seboj in dvignili pozitivno raven. S to mislijo sta stopili tudi v boje za medalje. Nika si je priigrala srebro, Karla pa je postala 4. najboljša na Balkanu.

Naši dekleti sta se merili v konkurenci mladink do 19 let. Poleg njih so se pomerili še v konkurenci mladincev, članic in članov. Tekmovalci, ki prihajajo iz petih držav, so bili nad novim squash centrom navdušeni in se vsi že veselijo vzpona tega športa v Ljubljani. Prvaki prvenstva pa so naslednji: Franka Vidović, Bogdan VasilePaulina Radoš in Martin Kegel.

Blejska ekipa je z izkopičkom 2. in 4. mesta nadvse zadovoljna, saj sta se tako dekleti kot trener vrnili iz prvenstva nasmejani in navijači so imeli čast videti njuno borbenost. Že v petek sta pokazali, da sta iz “pravega testa”, in da bosta nasprotnicam trd oreh. Odigrali sta na zares visokem nivoju. Tudi v soboto, ko sta s smehom popestrili prvi odigrani polfinalni dvoboj, sta prvenstvo tudi zaključili z nasmehom na ustih, saj sta hkrati tudi videli, kaj vse zmoreta, in kaj ju še čaka.

Pohvale gredo v prvi vrsti NIKI in KARLI za borbenost, nato trenerjem Francu Langusu, Milanu Todoroviču in Rožletu Langusu, ter seveda staršem, klubovcem, ASP.si, Loparji.si, AMsportu. Hvala!

Podrobno dogajanje in fotke po dnevih spodaj.

Svet je lepši, ko se smejimo in tudi squash je boljši, ko se smejimo.

Uživajte v squashu!

končni uvrstitvi naših mladink

2.m Nika

4.m Karlina

mladinke

polfinale Karla vs. Nika 0:3

za 3. mesto Karla vs. Kincso 0:3

finale Nika vs. Franka 1:3

mladinci

članice

člani

podrobno dogajanje po dnevih

danes :: dan 2 :: sobota, 30. sept. 2018

nika & karlina

Naši polfinalistki sta dan začeli s polno mero smeha. Med seboj se merita v prvem polfinalnem dvoboju in očitno je danes dan za smeh. Klubski obračun sta zaključili s kar znanim rezultatom, 3:0 za Niko. A to ju ni nikakor zmotilo pri eksploziji pozitivne energije, kar je odlična popotnica za popoldanski tekmi, kjer se bosta obe borili za medalji.

Najprej se bo za bron proti Romunki pomerila Karla, tekmo je proti starejši nasprotnici sicer izgubila, a je z odigranim zelo zadovoljna, saj je njen napredek zares velik. V igro je šla brez pričakovanj, a z najboljšo možno igro in to je najbolje pokazala v prvem nizu. Nato je popustila koncentracija, pritisk je narastel in ni uspela držati tempa nasprotnice. Karli pred Romunko ni skrivala zadovoljstva, saj je bila njena igra vrhunska in igrati z nasprotnico, ki je 16. na ESF letvici do 19.let ni mačji kašelj. Zato še enkrat čestitke Karla, bravo!

Nika je v finalu odigrala borbeno, zares odlični Hrvatici je uspela vzeti niz, kar ji v prejšnjem skupnem dvoboju še ni uspelo. Dekle resnično napreduje in tudi proti najboljšim kaže vrhunski squash. Nika se je zavedala, da je igrala proti vrhusnki mladinki ne samo na Balkanu, ampak tudi v Europi in v tem letu je bila tudi že 1. na ESF lestvici. Ob zavedanju, da bo tema težka je vendarle šla v igro z najboljo možno igro in povedla v prvem nizu. Nato je malo popustila in v drugem nizu padla na nižji nivo, zato se tudi nadaljevanje ni izšlo. Naredila je preveč neprisiljenih napak, ,nasprotnica je to izkoristila in začela igrati še boljše. Nika je prezadovoljna s srebrno medaljo in zato vse pohvale!

dan 1 :: petek, 29. sept. 2018

karlina

Prvo tekmo se je Karli pomerila s 3. nosilko turnirja Romunko Nikole Szabo. Kljub nekaj napakam v prvem nizu, ko se je še malo lovila z igriščem in prvenstvom na sploh, se je nato uspela zbrati in zmagala 3:1.

Druga tekma je bila zanjo malo večji zalogaj. Franka je bila premočna. V tem trenutku je to igralka, ki igra močno igro, njene žoge so prenatančne in to je bilo za Karli zaenkrat še neobvladljivo.

V tretjem obračunu se je začel boj za v polfinale. Pomerila se je z Manco. Začela je dobro in povedla s prvim nizom, nato je Manca dodala gas in vodila že 2:1, a Karli se je uspela zbrati in izenačila v 4. nizu. V zadnjem je ravno tako nasprotnica že vodila, ko si je naša varovanka rekla, sedaj grem na vse ali nič, uspelo ji je vse. Požela je zmago in se uvrstila v polfinale BIP. Bravo Karli!

nika

Nika je odigrala prvo temo v kat. mladink. S Hrvatico Tio je opravila z lahkoto.

Nato se je pomerila s Piko, kjer se enostavno v prvih dveh nizih sploh ni zbudila, kot bi bila na drugem planetu. Ko pa se je le predramila, je stvari vzela v svoje roke, pritisnila na gas in odigrala kot ona zna in izenačila. V zadnjem nizu je Pika že imela zaključno žogo, ko se je Nika s fantastično igro vrnila in niz osvojila s 14-12.

Sledila je še njena tretja tekma, proti 1.nosilki turnirja, Romunki Kincso. Dekle pozna iz ESF turnirjev, kjer je igrala proti klubski kolegici Tini. Hitro posvet s trenerjem kako igra in sledila je zmaga 3-1 in s tem uvrstitev v polfinale.