CJO SS Praga

Praški turnir je letos z 268 tekmovalci še večji kot lani. Na njem nastopa tudi 7 naših mladincev. Obetajo si dobre rezultate in predvsem odlične tekme.

Praga, 17. – 20. 1. 2019 – v treh squash centrih, Hector, SBC in Step, poteka tekovanje najvišjega ESF ranga kjer nastopajo mladinci iz 34-ih držav. Med njimi se bodo pomerili tudi naši junaki. Naši najmlajši sta Zoja Berce in Julija Vidic. S tem turnirjem je prestopila starostno kategorijo Nanja Urh. Lean Castaldi in Timotej Jenko se borita med fanti do 15 let. Nika Urh se bo skušala umešati med najboljšo desterico najštevilčnejše dekliške kategorije. In to je zadnji turnir v mladinski konkurenci za Jako Rakovca Bučo.

Rezultati naših mladincev:

  • 11.m Nanja
  • 12.m Zoja
  • 15.m Julija
  • 16.m Nika
  • 20.m Timotej
  • 39.m Lean
  • 45.m Jaka

dan 1 :: četrtek, 17. 1. 2018

Prvi dan je prvi nastopil Lean, odigral pohvalno, a žal izgubil proti Poljaku. Nato se je v boj podal še naš najstarejši in v njegovem stilu, zelo požrtvovalno odigral, a ravno tako izgubil.

Prvi dan se torej ni pričel ravno blesteče. Zato je ekipa odšla še na trening v SBC center, da so preizkusili igrišča tudi tam. Sprehodili so se po mestu in Julija se je barvno najbolj ujela z roza golobi:)

Rezultati prvega dne:

Maksymilian CelmLean Castaldi [25/32]11-4 11-3 11-4
Adam Sinkule [17/24]Jaka Rakovec11-2 11-4 11-1

dan 2 :: petek, 18. 1. 2018

Drugi dan na prvenstvu v Pragi se je začel bolj zmagovalno. Tako Julija kot Zoja sta se izkazali vrhunsko. Ob nasvetih Urške sta se obe dobro znašli in poželi zmagi. Nato je bilo malo slabe volje, saj je po 5-ih odigranih nizih izgubil Timotej, ko je končno zaigral in dobil 3. in 4. niz, se je “jutranje” zalomilo in se mu ni izšlo. Sledila je Nikina zmaga, ki ni bila lahka, a vseeno polna veselja.

V nadaljevanju dneva se ni izšlo za Bled. Tekmo je izgubil Buča, popolnoma je bil brez kondicije in pozna se mu, da je izpustil kar nekaj treningov v zadnjem mesecu, zato se nasprotniku enostavno ni mogel upreti. Kar se tiče tehničnega dela, pa se mu pozna napredek. Tokrat žal ni bil tisti pravi levji Jaka. Nato je proti 1. nosilki turnirja izgubila Julija in Zoja proti 3. nosilki. Obe sta imeli malo smole z žrebom, da bi malo kasneje prišli na nosilki. Zoja bi mogoče lahko pokazala malenkost več, a bilo je prisotno malo strahu. Obe sta v dveh dneh pokazali napredek in njuna igra se je še izboljšala. Tudi Nanja, ki je ravno prestopila v kategorijo GU15 je v drugem krogu izgubila proti nosilki 5/8. Tukaj igrajo punce, ki so že veliko boljše in predvsem z več fizične moči. Kljub temu ji je vzela niz in pokazala super igro.

Timoteju se je v popooldanskem času izšlo bolje in je zmagal. Nika je svojo drugo tekmo tega dne igrala proti 3/4. nosilki, kjer se je očitno videlo, da je tekmica boljša. Vseeno je šla v boj brez strahu, zato je odigrala zelo dobro, manjka ji nekaj pregnanosti in domišljije v igri, da bi lažje konkurirala taki nasprotnici.

dan 3 :: sobota, 19. 1. 2019

Julija je začela tretji dan prvenstva v Pragi. Tekmo je izgubila, a glava ni bila na pravem mestu, ni se uspela zbrati. Zoja je odigrala zelo suvereno, zato čestitke. Tudi Nanja se je po zaostanku v prvem nizu zbrala in zmagala tekmo. Tim je zopet odigral jutranje, ko mu je Bučka dal nekaj spodbudnih besed in se je uspel zbrati ter dobil tekmo.

V razigravanju sta tako Zoja kot Julija izgubili. Julija je imala kar nekaj lahkih priložnosti, da bi dobila točke, a jih ni uspela izkoristiti, Zoji pa se je zataknilo pri sprejemu. Nika je proti Eliski igrala dobro a se je umes malo izgubila, a mogoče malo premalo za tako dobre nasprotnice. Bučka žal brez kondicije proti tem fantom ne more igrati, kljub temu, da si želi upeljati svoj ritem, mu ga ves čas podirajo. A vseeno je bil zadovoljen. Lean je bil v SBC centru malo izgubljen v prvih dveh nizih, nato pa mu je nekaj preskočilo in v tretjem nizu se je videlo, da je zaigral popolnoma drugačno igro, točke so trajale veliko dlje.

V popoldanskem času je šla v igrišče najprej Nanja, ki je kar trda stala in nasprotnica je to izkoristila, ko je v tretjem nizu le uspela pokazati kaj zna, se je rezultat obrnil, a zopet se je vrnila v prva dva, zato je izgubila. Tudi njena starejša sestra ni bila kos nasprotnici iz XXX. Žal je tudi Tim popoldansko tekmo izgubil, kljub temu, da nasprotnik ni bil toliko boljši. In zadnji je šel v igrišče Lean, tudi on iz igrišča s sklonjeno glavo. Vsem je bilo tako žal, da mu ni uspelo, videlo se je, da mu manjka izkušenj, vseeno pa je dal vse od sebe.

Ta dan ni bil najbolj uspešen, saj je bilo preveč izgubljenih tekem in preveč izgubljenih besed tudi izven igrišča. Zato je čas za spanje in jutri z novo energijo naprej.

dan 4 :: nedelja, 20. 1. 2018

Zadnji dan je vedno rezerviran za finalne odločitve.

Julija je z zadnjo suvereno zmago zaključila na 15. mestu. Zoji se zadnja tekma za nasmešek ni izšla, a osvojila je 12. mesto. Nato je zopet sledila tekma z zmago. Nanja si je priigrala 11. mesto in uspešno prestopila kategorijo. Tim je bil v zadnji tekmi slabši od nasprotnika in tako turnir zaključil na 20. mestu. Nika je proti Danki osvojila 16. mesto.

Buča in Lean sta tekmovanje zaključila že včeraj in osvojila 45. in 39. mesto.