EICC 2017 z enim Slovencem

Evropsko individualno prvenstvo v squashu je potekalo v angleškem Nottinghamu, kjer je Slovenijo zastopal Žan. Žal smo ostali brez nastopa našega Rožleta.

Nottingham je od 24. do 27. avgusta 2017 gostl 17. evropsko individualno zaprto prvenstvo v squashu za moške in ženske. Na prvenstvu se je med seboj pomerilo 23 članov in 18 članic. Zmagovalca sta domačin James Wilstrop in šestkratna zaporedna Camile Serme. Slovenski nastop je zabeležil Žan Bombek iz SqK Konex. Žal se prvenstva ni mogel udeležiti naš Rožle Langus, ki je 10 dni pred nastopom poškodoval hrbtenične mišice in še vedno ni okreval.

 Uradni sprejem igralcev na EICC 2017

Uradni sprejem igralcev na EICC 2017

To je prvi turnir po poletnih pripravah in je bil za vse dober preizkus znanja, zato si je bilo zanimivo pogledati marsikatero tekmo.

Zmagovalec prvenstva je bil 2. nosilec, domačin James, ki je izkoristil domači teren in navdušil svojo publiko. To je njegov prvi naziv evropskega prvaka.

Tudi nesporna favoritinja pri ženskah, Camile, je vrhunsko pripravljena in komaj čaka, da preizkusi nova igrišča na Univerzi v Nottinghamu. Če letos zopet zmaga, bo s šestimi zaporednimi naslovi prehitela Gaultiery, ki jih ima tudi 5. A za skupno število zmag je Gaultier še vedno v veliki prednosti z 9-imi naslovi.

Prvi nosilec, Gregory Gaultier, je v svojo zbirko dodal še eno srebrno medaljo.

15-kratni državni španski prvak in branilec lanskoletnega evropskega naslova, Borja Golan je pred prvenstvom dejal, da je pripravljen, da bo odigral po svojih močeh, in da komaj čaka iziv obraniti naslov evropskega prvaka. Lansko leto je v Pragi po 82 min igre premagal Gaultierya Žal se mu ni izšlo po načrtih, a je vseeno osvojil medaljo, tokrat bronastega sijaja.

Millie Tomlinson, domačinka, je popestila dogajanje in za domače osvojila srebro.

Še eno odlično predstavo je pokazala Belgijka Nele Gilis, ki je s Francozinjo odigrala odlično predstavo za 3. mesto.

Žan je na prvenstvu nastopil prvič in izkoristil priliko igre v steklenem igrišču. Odigral je korektno in se uvrstil na 23. mesto.