Feniks zaprt + uporaben nasvet

Država nam je onemogočila poslovanje, zato je Feniks do nadaljnjega zaprt.

Od 24. 10. 2020 je država zaprla “nenujne” obrti, med katere spadajo tudi naše, zato je Feniks ZAPRT, dokler ponovno ne dobimo dovoljenja za obratovanje. O tem vas bomo seveda obvestili takoj, ko bo to mogoče.

Da pa se boste med tem časom izognili patogenom, ki krožijo okoli nas, smo vam pripravili uporaben nasvet:

KAKO ZDRUŽITI ODGOVORNOST IN LASTNO ZDRAVJE

.

Ker je vlada znanstvene in neznanstvene debate rešila z odlokom o globah, če maske ne nosimo, nismo več pred vprašanjem, ali jih nositi, temveč kako jih nositi in ostati zdrav.

Praktični nasvet, ki pomaga telesu zagotoviti bolj kakovosten zrak kljub maski, je, da masko prepojimo z eteričnim oljem. To seveda ne pomeni, da ga polijemo na masko, niti da ga nakapljamo nanjo, ker bo vonj hitro premočan in verjetno tudi moteč ali celo škodljiv. »Aromatiziranja« maske se lahko lotimo na dva načina:

Prvi je, da se s spodnjim robom maske le dotaknemo vrha stekleničke z eteričnim oljem rožmarina in tako nanjo nanesemo delček kapljice.

Drugi pa je, da masko shranjujemo v etuiju za očala, v katerega smo položili robček in ga nakapljali z eteričnim oljem rožmarina. Maska se bo navzela vonja v ravno pravšnji meri, da bomo skoznjo lahko dihali boljši zrak in hkrati uživali v učinkih aromaterapije.

Ker so eterična olja močna dezinfekcijska sredstva in delujejo tako proti virusom kot tudi proti bakterijam, bomo s tem masko tudi očistili pred naslednjo uporabo. Potrebujemo (vsaj) dve maski – ena je v etuiju in se »kopa v vonjavah«, drugo pa imamo na nosu – in ju občasno zamenjamo.

100% čisto olje rožmarina lahko naročite pri nas, ga prevzamete “take away”, ali pa vam ga pošljemo.

S tem pa se koristi eteričnega olja ne končajo. Nekatera eterična olja, posebej rožmarinovo, povečujejo krvni pretok in oskrbo naših možganov s kisikom. Kot lahko preberete tudi v priročniku Kako ohraniti možgane, že po 20 minutah vdihanja hlapov rožmarina močno izboljšamo prekrvavljenost možganov in njihovo oskrbo s hranili (Chemical Senses, 1994; 19(4): 359-364). Nemški znanstveniki pa so potrdili, da s tem spodbudno vplivamo tudi na osrednji živčni sistem, kar se pozna na izboljšanem dihanju in povečani gibalni sposobnosti (Planta Medica, 1987; 53: 315-319).

Poskrbite za svoje zdravje! Gibajte se, pojdite na svež zrak v gozd, ostanite pozitivni in misli usmerite vase!

Smejte se😁

.

Če želite naročiti eterična olja pokličite Frenka ali Uvo. Ker v slovenskem podjetju Afrodita, želijo pripraviti čim boljša in čim bolj sveža olja, jih dobimo ob predhodnem naročilu, dobava je ob sredah. Hvala za razumevanje😉