Sestri Urh pometli s konkurenco :: Heroes open 2023

Slovenke so bile nepremgljive v avstrijskem Gradcu. Vsa tri odličja so odšla v Slovenijo, prvo in drugo mesto pa s ponosom na Bled.

Več o tem: Sestri Urh pometli s konkurenco :: Heroes open 2023

Gradec, 28. 1. 2023 – V avstrijskem squash centru Heroes sta Blejki pometli s konkurenco in stopili na vrh. Sestri Nika in Nanja Urh sta bili nepremagljivi in osvojili odprto prvenstvo Heroes 2023.

V konkurenci 15 članic sta sestri Urh suvereno pokazali premoč. Nika niti za trenutek igre ni pustila naključju, zato je brez presenečenja osvojila turnir. Njena mlajša sestra Nanja je klonila le v finalu proti njej. Izjemen uspeh sester, ko sta stali skupaj na vrhu in osvojili tudi denarni nagradi.

Tudi ostali Slovenci so bili na turnirju uspešni. V ženski konkurenci je nastopilo 8 najboljših slovenskih deklet, kjer sta bili seveda najuspešnejši prav naši dve članici. Bronasto medaljo je osvojila Pika Rupar. Pri moških je slavil Avstrijec Greslehner, 2. je bil Kegel in 3. Direnberger. Od 6ih Slovencev je najvišje in odličeno 4. mesto osvojil Luka Kustec v skupni konkurenci kar 35-ih moških. Nastopili so še mladinci v eni kategoriji, kjer so se medalj veselili igralci Squashlanda.