Zmagovalna dekleta na pohodu! :: HJO GP Budimpešta 2019

Bravo dekleta! Osvojila so kar 3 medalje na mednarodnem Grand Prix turnirju na Madžarskem. Sestri Nanja in Nika Urh nista bili prav nič radodarni in pometli s konkurenco ter obe zasedli vrh. Zoja Berce je osvojila svojo prvo medaljo, ki se sveti bronasto.

Na Madžarskem že vrsto let poteka Grand Prix turnir in tudi naši mladinci so se že privadili na ta turnir. Letos se je za naslov najboljših borilo 147 mladincev, med katerimi je bilo tudi 5 naših nadobudnežev, ki so osvojili najboljše rezultate doslej:

  • 1. mesto Nanja Urh gu15
  • 1. mesto Nika Urh gu17
  • 3. mesto Zoja Berce gu13
  • 11. mesto Julija Vidic gu15
  • 13. mesto Timotej Jenko bu15

Neverjetna Budimpešta, in njen drugi rang ESF turnirjev, je postregla z neverjetnimi rezultati! In če se prestavimo kar na konec tekmovanja, ko je organizator pred 100-glavo množico poudaril, da so Slovenska dekleta naredila velik preskok in osvojila neverjeten vrh, so ob bučnem aplavzu naše princeske še bolj zasijale. To je zares neverjeten občutek, ko vsi strmijo vate in ti privoščijo uspeh. Bravo!

In če zavrtimo čas nazaj, a le za 4 leta, ko se je blejska ekipa prvič podala v svet ESF turnirjev ravno v Budimpešto in ko so osojili le zadnje ali predzadnje mesto, je to zares velikanski preskok v olimpijskem obdobju od ničle do samega vrha. Čestitke zato tudi trenerju Francu Langusu Frenku za vztrajnost, predanost in ves vložen trud! Ob dobrem in sistematičnem delu uspeh vedno pride!

Ekipa, še tako vztrajno napredujte!


dogajanje po dnevih

dan 1 :: petek, 18. 10. 2019

Dan se vedno prične s kategorijo najmlajših, zato je tudi na tokratnem turnirju tekme otvorila Zoja, ki pa je iz Bratislave prenesla vzpenjajočo energijo in premagala prvo na poti na vrh. Nato je Nika z lahkoto odpravila sodržavljanko. Nanja Grkinji ni dovolina nobenih možnosti zato jo je hitro odpravila. Žal pa take suverenosti ni izkoristila Julija, ki je šla v igro z mislenostjo, da proti drugi nosilki nič ne more, a na koncu se je izkazalo, da dekle ni bilo tako zelo uspešno, kakor kaže papir, škoda.

Nato je Zojo čakal že drugi krog, kar je bil dolg za Bratislavo, ko je v drugem krogu izgubila s 3:2. Tokrat je šla v igro z malo strahu v prvem nizu, a se ni predala, ko je začutila da lahko, je stopila na gas in jo dobesedno povozila. Tim je prvi krog odigral všečno in zelo v slogu ostale ekipe, suvereno.

Nanja je nadaljevala v svojem slogu in se tako lepo prebija proti vrhu. Nato je zelo razburljivo tekmo odigrala Julija, najprej kar lahkotno, potem pa se je v tretjem nizu začelo zapletati, a na njeno srečo se je razpletlo Juliji v prid. Tudi Nika ni imela nobenih težav proti še eni Slovenki.

Zadnja tekma prvega dne se žal ni zaključila v klubskem slogu, a vseeno odbro odigrana. Tim žal ni uspel prenesti trenerjevih navodil v igro, da bi vseeno premagal Egipčana.

dan 2 :: sobota, 19. 10. 2019

Ekipa se je prebudila v sončno jutro in s pozitivno energijo začela dan.

A na tekmovanju se je začelo z dramo. Timu je zmanjkalo dobrih mislih v glavi, a pogledali so si zanimiv dvoboj. Nato se je v igrišče podala Nanja, ki je prvič igrala proti zelo uspešni Egipčanki, ki je v Budimpešto prišla po zmago. A glej glej, Nanja se ni pustila zmesti niti ob njenih provokacijah in nespodobnem obnašanju. Zmaga ni bila lahka, a zabeležili smo prvo zmago nad velikansko squash silo, Egiptom.

Juliji je pošla energija, zbolela je, vse jo boli, težko je igrala, a z dobro trenerjevo motivacijo je uspela zbrati misli, ustaviti solze,in požela je zmago.

Nato je šla v polfinalni dvoboj Zoja in začela zelo suvereno, dobila prvi niz, nato že vodila 5-0, nato je popustila. Očitno se je v glavo prikradel strah in ni uspela nadaljevati v tem tempu, kljub temu, da so vse+i videli, da ima lepo možnost za zmago. Kljub porazu je to velik uspeh, da se bo borila za medaljo na GP turnirju. Nika je končno odigrala tudi neslovenski dvoboj, a tudi s tem je opravila brez problemov.

Zadnji dve tekmi dneva sta zmagovalno s 3-1 za blejski tabor odigrala Tim in Nika.

Andrii Tkachuk [9/16]Timotej Jenko [5/8]3-11 11-7 14-12 11-5
Nanja Urh [1]Habiba Ghorab [5/8]11-9 11-5 12-10
Julija VidicKrobot Marilena7-11 11-8 11-4 9-11 11-7
Kristina Begeba [2]Zoja Berce [3/4]6-11 11-8 11-5 11-2
Nika Urh [2]Viktoria Sudan11-4 11-4 11-7
Timotej Jenko [5/8]Antoni Jakubiec [9/16]11-4 7-11 11-6 11-6
Nika Urh [2]Manca Demšar [3/4]11-3 8-11 11-8 11-7

dan 3 :: nedelja, 20. 10. 2019

Bravo Zoja! Zmagovalno, niti ne tako presenetljivo, ampak zelo suvereno in s polno nabite energije je šla po svojo prvo medaljo Zoja. In to ji je tudi uspelo, v boju za bron je odpravila Poljakinjo in se z vriskom odpravila iz igrišča. Pokazala je, kako se lahko počasi a vztrajno da napredovati, še prejšnji teden 9. sedaj pa z medaljo okrog vratu.

Pozitivna energija vedno potuje hitreje, zato je zmago požela tudi Nika. V še enem slovenskem obračunu je dobila prvi niz, nato pa je Pika postrani stopila in ni mogla nadaljevati tekme, Nika pa osvojila zlato. Prejšnji teden ji je bolezen vzela medaljo, tokrat je bilo drugače. Bravo Nika!

Nato je šla v prvo igro Julija, kjer je bilo mogoče malenkost smole, saj je imela dve točki za zmago, a jih žal ni izkoristila, vseeno pa je pokazala res napredno igro. Za njo je šel v igrišče njen bratranec Tim, ki je nasprotnika nadigral v vseh elementih in bil vesel zmage za 13. mesto.

Za finale se napetost že skoraj spodobi. Ukrainka je bila trd oreh za Nanjo, saj ima malo drugačen način igre. Zato je po dveh izgubljenih nizih bila edina rešitev, da naša Nanči spremeni taktiko in zaigra na svoje “strune”. Odigrala je visoke žoge, ki so nasprotnico prisilile v grešenje in vse skupaj se je zaključilo z zlatom za Bled.

Julija je odigrala še zadno svojo tekmo in tudi zadnjo tekmo na turnirju, kjer sicer proti konkurentki na papirju ni imela veliko možnosti, a ekipa si je želela, da vseeno pokaže svoj pravi jaz. Kljub porazu je to storila in veselo je ekipa zaključila budimpeški turnir.

Zoja Berce [3/4]Tola Otrząsek [3/4]11-6 11-7 11-8
Nika Urh [2]Pika Rupar [1]11-6 Walkover
Mina MijatovicJulija Vidic11-7 9-11 11-6 7-11 13-11
Timotej Jenko [5/8]Ilya Kaufman11-3 11-2 11-4
Nanja Urh [1]Olha Kotova [3/4]13-11 5-11 9-11 11-7 11-7
Vendula Bohacova [5/8]Julija Vidic11-2 11-2 11-4