Člansko squash DP 2014

Darči in Saša uživali v squashu

Odličen napredek naših deklet in dobra igra fantov.

Ta vikend, 24. in 25. maja 2014 se je v Konexu odvijalo že 23. državno prvenstvo v squashu za člane in članice. Na njem je nastopilo tudi 12 blejskih squashistov in squashistk.

Zmagovalca tokrat Sara Rojnik in Martin Mošnik. Drugo mesto sta osvojila Janez Makovec Maki in Nada Bambič.

Na uradni spletni stani prvenstva http://squash.konex-center.si/ lahko spremljate vse novosti o prvenstvu.

Državno člansko squash prvenstvo 2014Končne uvrstitve naših članov:
 Janez Makovec Maki
13. Saša Kukič

18. Blaž Kunšič
19. Jaka Bajt in Aleš Štendler Štekl
25. Rok Repovž Roky

6. Tina Jurič
9. Saša Rakovec
10. Saša Tratnik
12. Metka Kozamernik
13. Darinka Jerala Darči
15. Ida Sedušak


Neuradni rezultati:

Člani:

Prvi krog:

Člansko squash DP 2014Obračuni prvega kroga so bili zelo zanimivi, saj je žreb nanesel tako, da so se pomerili zelo enakovredni igralci in je bila tanka črta ali nadaljevati v 2. krog ali v razigravanje. Naši fantje so se trudi igrati po najboljših močeh, a sta se v  boj za najboljša mesta uvrstila le Janez Makovec Maki in Saša Kukič Kuki. Slednji je bil s 3:1 boljši od kvalifikanta Nediča. Maki pa je bil v klubskem obračunu tokrat boljši od našega Roka Repovža Rokya. Aleš Štendler Štekl je po napornem in tesnem dvoboju žal izgubil proti Repiji 3:2 in bil še najbližje 2. krogu. Blaž Kunšič tokrat proti Pejiču ni uspel najti svoje igre, kakor tudi ne Jaka Bajt proti Windishu.

Nadaljevanje in razigravanje:

Kuki je v nadaljevanju odigral zelo požrtvovalno in izenačeno z Jurijem Jakšetom, ki je bil v 5. nizu boljši za preboj v četrtfinale. Nato je eno tekmo izgubil proti Izidorju Sosiču, tar nadaljni dve zopet zmagal. Ravno tako 5 nizov sta si privoščila Kristan in Maki, kjer je bil boljši naš varovanec in se z zmago uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z Jurijem. V razigravanju je Štekl z dvema odličnima zmagama, 3:0 proti Novaku in Bombeku, prišel do malega polfinala kjer je morel priznati premoč Andreju Sosiču. Le ta je v 2. krogu razigravanja premagal tudi Rokya, ki je imel tokrat nekaj smole z loparjem, saj ga je tik pred prvenstvom zlomil, zato z novim drugim loparjem ni moral odigrati svoje igre. V nadaljevanju je z dvema zmagama 3:0, proti organizatorju Prelesniku in nato še Novaku, prišel do uvrstitve za 25./26. mesto. Blaž se je z lahkoto prebil preko Morija in Jeraja. Jaka je med tem premagal Brgleza in Fišerja. Nato ju je čakal prepeličji klubski obračun. Blaž je z nasmehom na koncu dejal, da mu njegov dolgoletni squash partner tokrat ni segel do kolen. Jaka ga je seveda takoj izzval za naslednjo dirko že v petek. 🙂

Blaž je osvojil odlično 18. mesto in bil z rezultatom zelo zadovoljenZaključni dvoboji:

Na tokratnem prvenstvu se je najbolj veselil svojega odličnega rezultata Blaž – 18. mesto. V zadnjem dvoboju je sicer proti Sosiču izgubil, za katerega pravi, da je zagotovo boljši, in da je s predstavami ostalih dvobojev zalo zadovoljen, saj se je trudil vse do konca. 19. mesto sta si razdelila Jaka in Štekl, saj je bila ura že pozna in še ene klubse tekme nista odigrala, saj pravita, da te tekme lahko igrata doma. Roky je bil 25. in tokrat s svojo uvrstitvijo razočaran, saj mu je zagodel lopar in še žreb, a vseeno se je trudil in odigral ostale tekme korektno.

Nedelja:

Končno 13. mesto je na lepo sončno nedeljsko dopoldne pripadlo Kukiju. S super predstavami je osvojil visoko mesto in dobil nov zagon za nadaljne tekmovanje. Tesen obračun med Jurijem in Makijem, se je v petem nizu obrnil članu blejskega kluba v prid. Maki je s tem prišel tudi prvič tako visoko in se po izgubljenem finalu 3-1, proti zmagovalcu Martinu Mošniku, veselil srebrne medalje – bravo Maki!

polfinale Jakše vs. Maki 2-3Mošnik vs. Adlešič 3-0

finale Maki vs. Mošnik 1-3

Rezultati:

Člansko squash državno prvenstvo 2014

Grajska Gostilnica RadovljicaASP Jesenice in LesceZAHVALA

Naši pokrovitelji, Grajska Gostilnica Radovljica,  ASP Jesenice in Lesce ter ProOrt – AMsport, lepo skrbijo za naše člane in članice, za kar se jim iskreno zahvaljujemo, saj so tudi oni del naše celovite zgodbe, brez katerih le ta ne bi bila takšna kot je – pravljična in vesela.

AMsport ProOrt

Članice (6 od 15):

Prvi krog:

Tina in Saš sta otvorili ženski del državnega prvenstva na centralnem igriščuŽenski del prvenstva sta otvorili naši članici Saša Tratnik in Tina Jurič na centralnem igrišču, kjer je bila po napetem in izenačenem dvoboju (10-12, 12-14, 7-11) boljša slednja, s tem se je že uvrstila med 8 najboljših. Metka Kozamernik tokrat ni bila kos Suzani Brezak, saj ji manjka še nekaj turnirskih izkušenj, ki pa jih počasi nabira. S svojo prvo tekmo debitantskega nastopa na DP je vendarle zadovoljna. Saša Rakovec zaradi študijskih obveznosti letošnjo sezono ni posvetila veliko časa squashu, a se vseeno dobro upirala 3./4. nosilki turnirja Sari. Darči Jerala je svoj prvi “meč” odigrala sproščeno in nasmejano, saj se je dobro zavedala izkušenejše nasprotnice Nataše Žmuc. Ravno tako tudi Ida Sedušak, ki je prvo tekmo odigrala z 2. nosilko Mojco.

Nadaljevanje rednega dela in razigravanje:

Naša Tina napreduje in kaže vedno boljšo igro, a proti izkušeni in odlični Nadi še ni zadosti znanja. Zato je bila prepričljivejša v razigravanju proti Suzani. Saša T. se je po uspešni premoči nad Metko uvrstila v boj za 8./9. mesto. Metka je prikazala pravo požrtvovalnost proti Marinki Horvat, ki rada in večkrat igra z našimi dekleti. Tudi Ida in Darči sta prišli do skupne igre in obe igrali sproščeno in z veseljem, kar se je pokazalo v bolj zanimivi igri in veliko dolgih izmenjav.

Končne uvrstitve:

Veselo vzdušje je bilo tako na ženski kot moški strani

Ida je osvojila 15. mesto in še enkrat več pokazala kaj pomeni vztrajnost in pripadnost klubu. V letošnji sezoni je očitno napredovala, saj se je večkrat udeležila tudi skupinskih trening tekem, ki so ji dale nov zagon. Za 13. mesto sta se v igrišču spopadli Darči in Marinka, kjer je bila boljša naša Darči in vesela skočila iz igrišča. Metka je bila nad DP  navdušena in kljub zadnji nedobljeni tekmi vesela povedala: “Sedaj bom trenirala dvakrat na teden, ker vidim, da bom hitro lahko dosegla več. Tremo sem imela že dan prej, a sem jo prebila takoj ko sem stopila v igrišče. Zame je 12. mesto velik uspeh.” Še en klubski dvoboj sta za 9. in 10. mesto odigrali naši Saši. Bolj rutinirana Saša je bila nasmejana v igrišču, a žal ji žreb tokrat ni namenil sreče, da bi se uvrstila na 5. mesto. Saš pa je bila vseeno zadovoljna z 10. mestom, čeprav se zaveda, da je v prvi tekmi naredila preveč neprisiljenih napak. Najvišje se je tokrat zavihtela Tina – 6. mesto. Žal ji je kanček moči zmanjkalo, da bi bila zmagala še v zadnji tekmi proti Sari Hafner. A treningi v letošnji sezoni so bili poplačani in tudi ves trud, ki ga je v squash vložila v zadnjem mesecu.

polfinale: Bambič vs. Brglez 3-2, Rojnik vs. Blažič 3-1

finale Bambič vs. Rojnik 1-3

Rezultati:

Člansko squash državno prvenstvo 2014