Državni prvak Mark in kar 9 medalj za Bled :: MDP 2016

DRŽAVNI PRVAK MARK ČERNILEC in skupaj kar 9 medalj za Sq K Lesce Bled. Čestitke vsem 16 nastopajočim za dobre predstave squasha in osvojena mesta.

mldp2016_BU11

Ljubljana, Konex center, 21. maj 2016 – Na letošnjem mladinskem državnem prvenstvu je bilo 16 naših mladincev, ki so nastopali v 8 starostnih kategorijah. Na prvenstvu so se z njimi pomerili še mladinci iz dveh drugih slovenskih klubov in sicer, 14 otrok iz SqK Škofja Loka in 8 iz ŠD Squashland. Na letošnjem prvenstvu se je odigralo 9 kategorij. Najštevilčnejšo kategorijo pri dekletih so predstavljala dekleta do 13 let z 12 udeleženkami, pri fantih ravno tako do 13 let, a z 8 igralci.

Tokrat je naslov državnega prvaka za blejski klub priigral Mark Černilec. Suvereno je premagal vse štiri nasprotnike kategorije fantov do 11 let in bil zmage nadvse vesel. Na zmagovalnem odru je stalo še 6 naših mladincev, nekateri kar dvakrat. V najmlajši kategoriji deklic si je bronasto medaljo priigrala Nanja Urh. Odlično se je boril tudi Timotej Jenko in osvojil 2. mesto v BU13. Med dekleti iste starosti sta na stopničkah stali Nika Urh in Taša Mihelčič kot 2. in 3. uvrščeni. Medalji enakega sija sta osvojili tudi v dve leti starejši kategoriji. Srebro in bron sta osvojili Tini v najstarejši skupini deklet do 17 let. In sicer Tina Ferjan je premagala Tino Tavčar. Vsem našim zmagovalcem in tekmovalcem čestitamo in želimo še veliko super squasha!

Poleg dobitnikov medalj je na prvenstvu nastopilo še 9 naših mladincev, ki so odigrali po svojih najboljših močeh. Če začnemo pri najmlajših. Zala Zarja Mesec je odigrala borbeno kot vedno in osvojila 4. mesto. Svojega prvega turnirja na sploh se je udeležila Julija Vidic, ki lopar vihti komaj nekaj mesecev in ji gre super. Tudi pri namlajših dečkih sta nastopila dva debitanta. Kris Pintar, ki je letos dopolnil šele 7 let in nekaterim že povzročil kakšno težavo pri igri, je osvojil 5. mesto. Popoln začetnik pa Tin Topolovec s super nastopom in osvojenim 4. mestom! Najobsežnejši kategoriji do 13 ket so pri dekletih dopolnele še odlična predstava Karline Piber za 4. mesto, 5. mesto Lane Omovšek in 9.-12. mesto Nanje in Zarje. Fantje so se najprej pomerili v dveh skupinah in nato razigravali glede na uvrstitev. Lean Castaldi je v polfinalu izgubil proti klubskemu kolegu Timu in bil zadovoljen s 4. mestom. Mark pa je zlato dopolnil še s z zmago za 5. mesto v starejši kat. 15 letnikov iz našega kluba ni bilo, so pa 13-letnice dopolnile kategorijo pri dekletih in osvojila skoraj identična mesta. Karli je bila 4., Lana pa 7. Slednji se pozna, da je letos kar nekaj treningov morala izpustiti a je vseeno odigrala suvereno. Karlini pa manjka le ščepec samozavesti in močnejših žog, saj je vzela niz Taši in igrala na razliko z zmagovalko Manco Demšar. Fantje do 17 let so pokazali že zelo kvaliteten squash in med njimi je bil tudi naš Jaka Rakovec Buča, ki vedno popestri igro s svojimi “kaskaderskimi” vložki, zanimivimi za gledalce. Svoj nastop je predstavil tudi s fanti do 19 let in bil 4. Dan so zaključila najstarejša dekleta, kjer je poleg zmagovalke Tiane Miličevič kot 4. nastopila še naša Eva Trseglav. V skupini so igrale najbolj izenačeno in nobena tekma se ni končala po treh nizih, zato so bile tekme še toliko bolj zanimive.

NAŠI JUNAKI

GU11 – 3.m NANJA, 4.m Zarja, 5. Julija

BU11 – državni prvak MARK, 4.m Tin, 5.m Kris

GU13 – 2.m NIKA, 3.m TAŠA, 4.m Karlina, 5-6.m Lana., 9-12. Nanja in Zarja

BU13 – 2.m TIMOTEJ, 4.m Lean, 5.m Mark

GU15 – 2.m NIKA, 3.m TAŠA, 4.m Karlina, 7.m Lana

BU17 – 7.m Jaka

GU17 – 2.m TINA F., 3.m TINA T.

BU19 – 4.m Jaka

Za uspehe squashistov gre zahvala tudi pokroviteljema,

ASP Jesenice in Lesce, ki vedno poskrbi za varen prevoz do prvenstev in “kul drese”,

ter Pro Ort z AMsport mega bidoni, da mladinci nikoli ne ostanejo žejni:)