Zlato za Niko in Timoteja ter priprave za punce v Reki

Na zaključnem balkanskem turnirju v Reki so z zlatom obogatili Niko Urh in Timoteja Jenka. Izkupiček turnirja dopolnjujejo še ena srebrna in dve bronasti medalji. Dekleta so priložnost izkoristila za trening pred članskim državnim prvenstvom.

Reka - zaključni squash turnir in priprave

Reka, 27. – 29. maj 2016 – V reškem Start Fun centru je v soboto in nedeljo potekal zaključni mladinski squash turnir za otroke do 15. leta starosti. Med njimi ije nastopilo tudi 7 članov našega kluba. Najbolje sta odigrala Nika in Tim, ki sta v kategoriji do 13 let osvojila 1. mesto. 2. mesto je v kategoriji BU11 osvojil Mark Černilec. Bronasti medalji sta prinesli domov Lana Omovšek (GU13) in Nanja Urh (GU11). Borbeno sta odigrala tudi Lean Castaldi z osvojenim 4. mestom in Julija Vidic s 5.mestom. Dekleta so s treningom pričela že v petek in izkorristila konec tedna za še boljše ustvarjanje timskega duha in seveda napredek v igri.0

29. 05. 16 - 8

GU11

Deklice do 11 let so se najprej pomerile v dveh skupinah po 4. Nanja in Julija sta igrali v isti skupini in zaključili kot 2. in 3. Julija je že v petek nadaljevala z igro proti 4. iz druge supine in jo premagala. V nedeljo se je najprej Nanja pomerila v polfinalu in odigrala izjemno kljub porazu. Zadnjo tekmo je Julija zaključila z zmago in osvojila 5. mesto na svojem prvem mednarodnem turnirju. 2:0 je nasprotnico premagala tudi Nanja in si tako priigrala bronasto medaljo. Deklici sta s svojim smehom popestrili svojo igro in bili z rezultatom zadovoljni.

29. 05. 16 - 19GU13

Nika je v skupini A pokazala, da je iz pravega testa in bila 1. Tudi Lana je pokazala svojo najboljšo igro in bila 2. Zato sta se v nedeljo skupaj pomerili v polfinalu. Nika je bila boljša in se uvrstila v polfinale, Lana pa v boj za 3. mesto. Obe sta tudi svoji zadnji tekmi odigrali najbolje in poželi zmago. Nika je tako postala zmagovalka deklic do 13 let in Lana 3. najboljša. Obe sta z nasmehom zapustili Reko in upata na vrnitev po še kakšno zmago.

29. 05. 16 - 11BU11

V kategoriji dečkov do enajst let smo imeli enega predstavnika. V svoji skupini je odigral pet tekem in začel zelo suvereno, brez poraza v prvem tekmovalnem dnevu. V nedeljo je odigral še zmagovalni polfinale, nato pa se ravno na koncu malo zataknilo. Nsprotnik je bil boljši, a Mark se je vseeno veselil srebrne medalje.

29. 05. 16 - 18BU13

Pestri in napeti dvoboji pri dečkih do 13 let so prinesli enako kot pri dekletih blejski polfinale. Lean je bil 2. v sk A in Tim 1. v B. Lean je presenetljivo začel z odlično igro in pokazal svojo borbenost v prvem dobljenem nizu. Na koncu je sicer zmagal Tim, a vse pohvale Leanu za fantastično predstavo in osvojeno 4. mesto. Tim je v finalu premagal še zadnjega nasprotnika in postal prvak reškega Start fun turnirja.