Miklavžev turnir 2012 – Parklji ostali na Bledu

Na že tradicionalnem miklavževem squash turnirju smo bili tudi letos deležni odličnih squash tekem, še najbolj pa so se izkazali naši klubovci, ki so osvojili vsa prva mesta v dveh dneh in si s tem piigrali slastne jedi v Grajski Gostilnici, na katere se bodo odpeljali z vozili Renault in Nissan iz ASP Jesenice – Lesce.

Z največjimi parkeljnovimi medaljami so se sladkali Rok Repovž, Matija Kozamernik, Nejc Jan, Tiam Škodlar in Pia Erjavec.

Bled, 1. in 2. december 2012 – Squash navdušuje vedno več ljudi v Sloveniji, kar dokazuje tudi dejstvo, da ga igra vedno več mladincev. V našem blejskem klubu jih je med največjim številom v Sloveniji. Zato smo se tudi veselili odličnih rezultatov naših igralcev na moškem, mladinskem in ženskem turnirju, ki so se odvijali v soboto in nedeljo. Najprej je svojo prvo turnirsko zmago za SJL zabeležil Rok Repovž Roky, SqKBled v najmočnejši konkurenci. Drugi dan so prva mesta osvojili mladinci Matija Kozamernik, SqKBled, Nejc Jan, SqKBled in Tiam Škodlar, SqKBled. Vrhunec nedeljskega večera je popestrila še Blejka Pia Erjavec.

SOBOTA je bila obarvana bolj moško. 1. mesto je pripadlo Rokyu, ki je v finalu premagal Kranjčana Jurija Jakšeta. Za osvojitev tretjega parklja sta se ravno tako pomerila Blejec in Kranjčan, kjer je bil od Blaža Kunšiča uspešnejši Rok Zornada.

Roky se bo na večerjo v Grajsko Gostilnico za 25 € odpeljal z Renault Meganom.

Matija se bo na večerjo v Grajsko Gostilnico za 25 € + pico odpeljal z Renault Scenicom.

Nejc se bo na večerjo v Grajsko Gostilnico za 35 € odpeljal z Nissan Qashqaiem.

Tiam se bo na večerjo v Grajsko Gostilnico za 25 € odpeljal z Renault Scenicom.

Pia se bo na večerjo v Grajsko Gostilnico za 25 € + pico odpeljala z Nissan Jukeom.

NEDELJA je bila pisana kot se za praznični december spodobi. Dopoldan so nam odlične igre prikazali naši mladinci in mladinke, ki so bili iz tekme v tekmo boljši. Najbolj zanimiva in izenačena tekma se nam je pripetila že ob 10. uri, ko sta se v igrišču pomerila 9 leta blejska squashista Taša Mihelčič in Matija Kozamernik. Izenačen dvoboj je bil po odigranih točkah tudi najdaljši na tem dvodnevnem miklavževem srečanju. Nejc in Tiam sta še enkrat več dokazala, da je njuna forma vrhunska in da kljub pavzi še vedno nimata konkurence v svojih kategorijah.

Vedno zanimiva STATISTIKA:


MOŠKI MLADINCI ŽENSKE
dvoboji 29 22 19
skupaj nizov 84 61 50
povprečje nizov na dvoboj 2,8 2,7 2,6
skupaj vseh dvobojev 70
skupaj vseh nizov 195
najdaljša tekma Roky:Jurij Matija:Taša Pia:Nada
nizi 3-2 3-2 3-1
št. točk tekme 51-50 57-47 43-32
skupaj št.t. Tekme 101 104 75
trajanje 41min 32min 21min

Za konec velja omeniti še največje zahvale našim sponzorjem, ki dodatno poskrbijo za motivacijo igralcev. Hvala Grajski Gostilnici za darilne bone v skupni vrednosti kar 650 €. Hvala avtohiši ASP Jesenice – Lesce za podelitev vikend najema njihovih vozil kar 5 tekmovalcem. Ter SKB banki, ki vedno poskrbi za prijetne praktične nagrade.

Leto 2012 je naokoli in zaznamovalo nas je z odličnimi uspehi, zato je bil decembrski turnir prava poslastica ob zaključku. Squash sezone sicer še ni konec, pa se vendarle že veselimo usphov v njej. Čestitke igralci squasha!