Miklavžev turnir z zmagovalci Nanjo, Tiamom, Pio in Blažem

miklavžev squash turnir

Miklavž je tokrat najbolje obdaril 2 nova člana in 2 že večkratna zmagovalca. Veselo v ogrišču in izven njega v vseh kategorijah je doprineslo k odličnemu zaključku letošnjega leta, ko je bil odigran že 9. Miklavžev turnir!

Letos so bili najbolj veseli velikih parkljev Nanja Urh, Tiam Škodlar, Pia Erjavec in Blaž Kunšič. Za vse naše člane so za še boljše razpoloženje poskrbeli naši pokrovitelji: ASP Jesenice in Lesce, Salming – Itak Sport in Tecnifibre – Loparji.si, za kar se jim še enkrat zahvaljujemo in se že veselimo nadaljnjega sodelovanja. Vedno nam stojijo ob strani in nam pomagajo, da vam lahko dajemo še boljšo motivacijo in s tem napredek v igri. Hvala.

 

Mlajši mladinci

8 naših najmlajših se je pomerilo v skupini vsak z vsaki in so tako odigrali vsak kar 7 tekem, kar jim daje še več različnih možnosti za napredek. Odigrali so sproščeno in veselo. Zmagovalka Nanja, je bila boljša od svojih nasprotnokov in edina zmagala vseh 7 tekem. Na drugo mesto se je tokrat uvrstil Tin Topolovec, ki je bil po točkah izenačen z Leanom Castaldijem, a ga je v medsebojni tekmi premagal. A Lean je bil vseeno zadovoljen tudi z uvrstitvijo na 3. mesto. 4. je bil Mark Černilec. Naslednji trije so imeli vsi enako število točk, a je dvoboje z najmanj izgubljenimi točkami najbolje odigral Tjaž Čufer Tomazin in tako osvojil 5. mesto, 6. je osvojila Naieli Oliva, ki se je kot debitantka na turnirju zelo dobro upirala nasprotnikom. Na 7. mesto se je uvrstila Julija Vidic. Na 8. je, ravno tako svoj debitantski nastop na turnirju, zaključil najmlajši, komaj 7-letni Metod Piber, ki uživa v squashu in se s starejšimi igralci odlično ujame. Super squasha, malo smeha, malo solz, veliko zabave, veliko nagrad, še več vragolij – tako bi lahko opisali naše super malčke.

 1. Nanja
 2. Tin
 3. Lean
 4. Mark
 5. Tjaž
 6. Naieli
 7. Julija
 8. Metod

Starejši mladinci

Še vedno nesporni favorit pri mladincih, Tiam je v hotelu Špik premagal vso konkurenco, le da mu je tokrat v finalu nasproti stal Jaka Rakovec Buča, ki ga ni pustil ravnodšnega. Za tretje mesto sta se pometili Nika Urh in Tina Ferjan, kjer je slavila slednja. Za 5. mesto mo videli družinski obračun, kjer sta se bratranca Jan Vidic in Timotej Jenko Tim dobro borila. Na koncu je bila premoč na strani starejših, torej 5. m. za jana in 6. za Tima. Karlina Piber je tokrat zasedla 7. mesto. Osmega si je piigral Alec Castaldi, ki je prvič igral na miklavževem turnirju. Z odlično igro, a malček premalo sreče, je 9. mesto zasedla Lana Omovšek. Fantje in dekleta rastejo v prave squashiste in veseli smo, da se med seboj spodbujajo in so tako dober tim, čeprav igrajo igro posameznikov. Posebna pohvala Janu in Alecu, ki sta se udeležila turnirja, kljub temu, da se v squashu pomerita le, kadar uspeta izpustiti palice za golf. Ekipa, še tako naprej, ker skupaj zmorete več!

 1. Tiam
 2. Buča
 3. Tina
 4. Nika
 5. Jan
 6. Tim
 7. Karla
 8. Alec
 9. Lana

 1. Pia
 2. Saša
 3. Marinka
 4. Urška
 5. – 6. Darči
 6. – 5. Kaja
 7. Sanja
 8. Ida
 9. Sara
 10. Ingrid

Članice

Dekleta so vse tekme, razen zadnjh dveh, odigrala v hotelu Špik. V obeh dvoranah je pošteno tekel znoj takoj po ozaključenem drugem krogu. Pa začnimo tokrat pri 10. mestu, ki ga je osvojila debitantka Ingrid Bučar, ki je pred turnrjem opravila le nekaj treningov, a ji je squash tako prirasel k srcu, da ga bo z veseljem igrala še naprej. Na 9. mestu je bila, po nekaj odsotnosti od treningov, vedno nasmejana Sara Čučnik. V tekmi za 7. mesto sta se pomerili Ida Sedušak in Sanja Milijaš, kjer je bila z rezultatom 11/9,11/4 boljša slednja. V tekmah za napredek v drugi polfinale sta izpadli Darinka Jerala Darči in Kaja Železnik, ki sta si razdelili 5. mesto. V boju za malega parkeljčka smo se z dvobili preslili na Bled pred še več navijačev. V igrišu sta se borili Marinka Horvat in Urška Ferjan. Slednji je tokrat malo nagajala mišica in tudi napetost. Marinči pa je v pravem trenutku izkoristila prednost in zmagala tekmo. Sledil je še zelo napet finale med Sašo Rakovec in Pio. Prva dva niza sta se zaključila z rezultatom 12/10 za Pio, nato je Saša stopila na gas in izenačila na 2-2. Torej je zlati niz odločil o zmagovalki. Saša je prvih 5 točk zelo slabo zadela, Pia je takrat izkoristila priložnost in vzela kar ji gre, naredila se je prevelika razlika in Saša se ni mogla več približati Pii, ki je igrala zelo napadalno in sama diktirala tempo igre. Srednji parkelj torej v roke Saši in največji Pii. Dame kažejo odlično igro, napredek in dobro voljo za nadaljne dvoboje. Veselimo se, da je naš klub tudi tako poln dam, ki prinašajo dobro energijo.

 1. Blaž
 2. Roky
 3. Jaka
 4. Miha
 5. Mitja
 6. Čička
 7. Andraž
 8. Mark

ČLani

Zopet skupina 8-ih, moških, ki so se ob navijaškem vzdušju nadejali pozitivne energije in potegnili iz sebe kar največ. To je dokazal zmagovalec Blaž, ki je odšel v igrišče s pozitivno mislijo o zmagi in dal vse od sebe, da je to tudi realiziral. Z najmlajšo navijaško podporo je dobro igral Rok Repovž Roky in ponovil lansko 2. mesto. Najmanjšega parkeljčka je osvojil Jaka Bajt, ko je v zadji tekmi premagal Miho Peteha. Oba sta se z nasmehom vrnila iz igrišča, saj sta odigrala za navijače zelo všečno tekmo in pokazala svoje najboljše.Mitja Reinhart in Milan Todorovič Čička sta odigrala tekmo za 5. mesto. Nekaj utrujenosti našega odličnega trenerja Čičke, je dobro izkoristil Mitja, ki je s seboj pripeljal tudi družinsko navijaško podporo. Tudi tekma za 7.-8. mesto je bila pravi mali spektakel. Fanta Mark Mišič in Andraž G. Zima sta se podala v igrišče po zmago, odlična borbenost, nekaj dolgih točk, požrtvovalnost in smeh so šli na koncu v prid vseeno izkušenejšemu Andražu. Mark je vendarle debitant na turnirju. Fantje so zaključili miklavžev dan in ga začinili dobro, da lahko vsi skupaj začnemo uživati in se nasmihati veselemu decembru.

pokrovitelji miklavževega turnirja

 asp.si

asp.si

 Loparji.si

Loparji.si

 itaksport.com

itaksport.com