Vražje Slovenke

Slovenske mladinke so iz Beograda odnesle kar 4 medalje!

V skupini do 17 let je ZLATO medaljo odnesla Saša Rakovec, bronasto pa Sanja Milijaš. Odlično se je Saša odrazala tudi v skupini do 19 let, kjer se ji je okoli vratu bleščalo srebro, bron pa se je svetil Pii Erjavec.

+ Slike

V soboto, 7. novembra 2009 se je v Beogradu odvijal 2. turnir mladinske mednarodne lige, na katerem so Slovenke osvojile največ odličij. S kar štirimi medaljami so zadovoljne odšle iz SquashLanda članice SquashKlubaBled.

Po dolgi vožnji in prijetnem počitku v sobi 102 so se dekleta uspešno pripravila na turnir. V skupini U17 je bila nepremagljiva Saša Rakovec, saj nasprotnicam ni pustila osvojiti niti enega niza. Sanja Milijaš se je zelo dobro borila proti Ani Kamenski, a je na koncu izgubila, ter tako osvojila svojo 1. medaljo. Z bronom je dokazala, da njeno znanje napreduje. Zelo izenačeno je igrala tudi proti Sabini, kjer je zmagala z rezultatom 3:2. Lepo igro je pokazala tudi 13 letna domačinka Aleksandra Peleksić, a so bile ostale punce premočne za njen nivo igre.

Tudi v skupini U19 so punce igrale po sistemu vsaka z vsako. Zelo dobro igro je tu pokazala Sabina Možina, saj je dobila niz tako proti Špeli kot tudi Pii, ter 2 proti Sanji. Po prej osvojenem 4. mestu je tu osvojila še 6. Z ne tako zbrano igro, a koncentracijo v pravem trenutku je Pia Erjavec tudi osvojila svojo 1. medaljo s 3. mestom. S Špelo Grilc sta odigrali štiri sete, a je Špela tokrat osvojila le enega. Enega najzanimivejših in napetih bojev pa sta odigrali blejka Saša in beograjčanka Anja Trifunović. Z zelo izenačeno igro sta se borili kar 5 nizov. Na žalost je Saša na koncu popustila in si s tem piigrala odlično 2. mesto po prej že osvojenem 1.

Tudi fantje so odigrali kar nekaj lepih tekem. Več o tem si preberite na squash.rs.

Trenutno stanje po dveh turnirjih: Squash Klub Bled eno 2. in dve 3. mesti med U17 ter kar prvih 5 v skupini U19. Natančno točkovanje si oglejte v spodnji razpredelnici. Naslednji turnir bo januarja zopet v Beogradu, zato je do takrat se kar nekaj časa, da se vsi dodobra pripravimo. Tudi slike s turnirja si lahko ogledate s pomočjo spodnje povezave.

 

DEKLETA U17
mesto igralka skupno
1. Ana Kamenski HR 160
2. Saša Rakovec SLO 156
3. Sabina Možina SLO 126
3. Sanja Milijaš SLO 126
5. Paulina Radoš HR 100
6. Ana Benko HR 72
7. Aleksandra Peleksić SRB 56
DEKLETA U19
mesto igralka skupno
1. Saša Rakovec SLO 160
2. Pia Erjavec SLO 126
3. Špela Grilc SLO 119
4. Sanja Milijaš SLO 108
5. Sabina Možina SLO 102
6. Anja Trifunović SRB 100
6. Paulina Radoš HR 100
8. Ana Kamenski HR 72
9. Ana Benko HR 63

 

ml_m_l_bg09