2 DRŽAVNA PRVAKA in skupaj kar 10 medalj :: Mladinsko DP 2015

DRŽAVNA PRVAKA: Timotej Jenko in Tina Tavčar

DRŽAVNI PODPRVAKI: Leon Leho, Taša Mihelčič 2x

BRONASTO ODLIČJE: Nanja Urh, Lean Castaldi, Nika Urh, Tina Tavčar, Tiam Škodlar

alt
10 medalj za blejski squash klub na mladinskem DP 2015

Sobota, 16. maj 2015 – V Konexu se je odvijalo MLADINSKO DRŽAVNO SQUASH PRVENSTVO za otroke do 19. leta starosti na katerem je naš klub osvojil 10 medalj in dobili smo 2 DRŽAVNA PRVAKA Timoteja in Tino! Čestitke vsem mladincem za super nastope in napredek v squashu.

Na prvenstvu je nastopilo tudi 15 članov našega kluba, med katerimi jih je 8 osvojilo medalje. Tokrat sta bila najvišje Timotej Jenko v najmlajši kategoriji in Tina Tavčar, ki je ubranila zlato medaljo do 15 let. Podprvak je postal Leon Leho in srebro so dvakrat okoli vratu nadeli Taši Mihelčič. Bronasto medaljo pa sta osvojili sestri Urh, Nanja in Nika, Lean Castaldi, Tina T. in v najstarejši kategoriji še Tiam Škodlar. Zavidljiva so tudi 4. mesta za Marka Černilca, Karlino Piber, Tino Ferjan, Andraža Golmajerja Zimo. Lana Omovšek in Eva Trseglav sta bili tokrat na 5. mestu. Jaka Buča Rakovec pa je tokrat osvojil eno 7. in eno 9. mesto. Vsem našim članom čestitamo za vso borbenost, za odlično pripadnost, za vse emocije, za smeh, solze, za ekipo kakršno ste ustvarili vi sami in seveda za vse osvojene zmage – BRAVO!

Tokrat je organizacijo mladinskega prvenstva prevzela Squash Zveza Slovenije in mladinci so pričakali ta zanje najpomembnejši dogodek v letu. Naši mladinci so se pripravili vsak po svojih najboljših močeh in nas razveselili z desetimi medaljami. Prvenstva se je udeležilo skupaj 37 mladincev in mladink, ki so igrali v 9 kategorijah. Letos je manjkala le najstarejša skupina deklet.

Nanja Urh 3. mesto GU11GU11: 3. mesto NANJA

V najmlajši kategoriji so ste pomerile 3 deklice iz vseh treh klubov. Zmagovalka je Miša Sax iz Squashlanda, druga je bila Sara Nedič iz Loke in tretja naša Nanja. Igrale so zelo izenačeno, a največ je odtehtal odličen servis. Nanja je bila kar malo slabe volje po osigranih tekmah, a vseeno vesela, saj je osvojila prvo medaljo na svojem debitantskem nastopu na državnem prvenstvu. Vse tri tekme so deklice odigrale s 3:1, kar kaže na to, da bo drugo leto verjetno še bolj tesen obračun med njimi. Veseli smo tudi, da je vedno več mladih, ki korakajo v ta šport.

Timotej Jenko DRŽAVNI PRVAK, 3.m. Lean Castaldi, 4.m. Mark Černilec - BU11BU11: Državni prvak TIMOTEJ, 3. mesto LEAN, 4.mesto Mark

Med najmlajšimi fantini je državni prvak postal naš Tim, ki je z le nekaj treningi pokazal svojo borbenost in visoko motiviranost. Igranje squasha z bratrancem, ga je privedlo do naslova najboljšega v državi. Za tretje mesto sta se kar 5 nizov borila naša klubska kolega in soigralca Mark in Lean. Ko je Mark že vodil 2:0 in 5-0 v tretjem nizu, se je Lean “zbudil”, prestavil v višjo prestavo in Marka premagal s 3:2. Neverjeten preobrat Leana z veliko veselja ob zmagi in osvojitvi medalje je na drugi strani prineslo nekaj jeze Marka, a vseeno zadovoljivo 4. mesto. Fantje so se res fantastično borili in pokazali kako “lušten” je squash že pri 10. letih ali manj 🙂

GU13 - 2.m. Taša Mihelčič, 3.m Nika UrhGU13: 2.mesto TAŠA, 3.mesto NIKA, 4.mesto Karlina, 5.mesto Lana

Dekleta do 13 let so imela tesne obračune. Najprej so se pomerile v dveh skupinah po 3. Nato so odigrale polfinale. V prvem je Manca Demšar premagala Niko, slednja ji je uspela vzeti niz. Drugi polfinale sta odigrali Taša in Karlino. Lana je v boju za 5. mesto premagala Pio Riper. Letos ji ni uspelo obraniti lanskoletnega brona, saj je zaradi uspešnega drsanja, žal morala izpustiti kar nekaj treningov squasha, a vseeno uspela priti na prvenstvo. Za bronasto medaljo sta tokrat odligrali izenačen dvoboj soigralki in prijateljici Karli in Nika, kjer je bila uspešnejša slednja. V finalu žal sreča ni bila na strani našega kluba, a bolezen je izdala Tašo, ki je osvojila mesto podprvakinje.

BU13 - 2.m. Leon LehoBU13: 2.mesto LEON, 5.mesto Timotej

Tokratni klubski motivator je bil Leon, ki lanskoletno 4.mesto visoko izboljšal z naslovom podprvaka. V dveh skupinah treh fantov je bil prvi in nato v polfinalu premagal Marka Hafnerja. V finalu se je pomeril z Luko Kustecem, ki ga ni premagal. A kot pravi sam, ve da je fant boljši od njega in je s predstavo zadovoljen, a drugo leto bo drugače. Med 2 leti starejšimi fanti se je pomeril tudi Tim, ki je za zaključek zmagal tekmo za 5. mesto proti Gašperju Dolinarju.

Tina Tavčar DRŽAVNA PRVAKINJA, 2.m. Taša MihelčičGU15: 1.mesto TINA, 2.mesto TAŠA, 4.mesto Nika, 5.mesto Karli, 6.mesto Lana

Državna prvakinja med dekleti do 15 let je zopet postala Tina. Nesporna nosilka je obranila svoj naslov. V finalu je bila boljša od Taše. Nika je v starejši skupini osvojila mesto nižje. Med seboj sta se za 5. mesto tokrat pomerili še Karli in Lana. Dekleta so tako odligrala kar nakej tekem in bila na koncu že precej utrujena, a veselje ob dobrih rezultatih jih je držalo, da so navijale tudi za ostale klubske mladince.

BU15: 9.-mesto Jaka

Najštevilčnejša kategorija z enajstimi fanti je postregla s kar nekaj zanimivimi dvoboji. V njej je nastopil tudi naš Jaka Buča, ki je žal prvi krog izgubil zekmo proti Luki in nato razigraval za 9. mesto. Buča žal tokrat ni uspel privabiti iz sebe tisto res pravo, a vseeno se je trudil kar se je dalo. Ekipa je močno navijala za njega in njegove povaljke.

GU17 - Tina Tavčar 3. mestoGU17: 3.mesto TINA, 4.mesto Tina, 5.mesto Eva

Med najstarejšimi dekleti smo imeli tri predstavnice, kjer je Tina T. osvojila še drugo medaljo, tokrat bronastega sija. Dekleta so odigrala vsaka z vsako v eni skupini. 4. mesto je osvojila Tina F., ki je bila v zadnji tekmi boljša od Vevi, ki si je tako priigrala 5. mesto. Od naših treh punc sta bili boljši zmagovalka Nina Kustec, ki je bila dosti boljša od nasprotnic, in Tiana Miličevič, proti kateri sta se Tinca in Vevi squashevsko zelo dobro borili, Tina pa je pretekla neomejeno dolžin po igrišču s svojo željo po še. Dekletom manjka še nekaj turnirskih izkušenj, a počasi se daleč pride, zato z glavo pokonci in naprej.

BU17: 5.mesto Tiam, 7.-mesto Jaka

Močna konkurenca med devetimi fanti do 17 let je zahtevala razporeditev v dve skupini s po dvema zmagovalcema, ki so se na koncu pomerili v polfinalu. Zmagovalec tudi letos Andraž Demšar. Tiam je bil v skupini B tretji in v zaključnem obračunu za 5. mesto tekmo dobil sebi v prid. Jaka je igral v skupini A, kjer je bil 4.

3. mesto Tiam Škodlar v BU19BU19: 3.mesto TIAM, 4.mesto Andraž

Tiam je v najstarejši fantovski kategoriji osvojil bronasto odličje. V tej skupini se je s fantoma iz Loke pomeril še naš Andraž, ki je letos prvič nastopil na državnem prvenstvu in na turnirju v squashu na sploh. Komaj slabo sezono vihti lopar in se bori z rumenimi očki. Zato vse pohvale za nastop. Tiam pa si je okoli vratu nadel že svojo skupno 16. medaljo.

Vsem našim junakom čestitamo za vse medalje, za vsa osvojena mesta, za odlične predstave, za željo po squashu, za to kar ste!

Hvala tudi vztrajnima in potrpežljivima trenerjema, Milanu todoroviču Čički in Francu Langusu Frenku, za vso moralno podporo, za vse vložene ure treningov, za veselje do otroških želja, za odrekanja, za motivacijo in predvsem za vse squashevsko znanje!


Ne gre pozabiti reči hvala tudi našim pokroviteljem, ki nam pomagajo, da lahko rastemo hitreje:

Hvala – ASP Jesenice in Lesce, hvala – Loparji.si, hvala – AMsport!

 

altRazpis