Državno prvenstvo 2015

Državna prvaka sta postala Martin Mošnik in Nada Bambič, nasi člani so odigrali po pričakovanjih, zato vsem čestitamo za super squash sezono in se skupaj že veselimo naslednje!

Po odličnem uspehu na mladniskem DP so sedaj svoj vrhunec pričakali še člani na svojem. Zadnji turnir v letošnji sezoni, ki šteje za SJL se je odvijal v soboto 30. in nedeljo 31. maja v Konex centru v Ljubljani pod organizacijo SqZS.

9 naših članov je nastopilo na prvenstvu in polovica prijavljenih žensk je prihajala iz našega kluba, kar še enkrat več pove, da znamo z dekleti :)) Malo za šalo malo zares, tudi fantje so odigrali po svojih najboljših močeh, žal pa so morali nastop nekateri odpovedati zaradi obveznosti. Veseli smo, da so pokazali svoje znanje in prenesli treninge v tekme. Tokrat so naši člani zasedli naslednja mesta:

ČLANICE:

6. m.: Pia Erjavec

7. m.: Saša Rakovec, Urška Ferjan

10.m.: Marinka Horva

11.m.: Darinka Jerala

12.m.: Sanja Milijaš

ČLANI:

11.m.: Rok Repovž

23.m.: Blaž Kunšič

26.m.: Miha Primožič

Zmagovalca 23. državnega prvenstva v squashu za člane in članice sta postala Martin Mošnik in Nada Bambič. Pri moških je bil Martin boljši od Andraža Demšarja in Aljaža Peternelja, pri dekletih se je Nada odlično uprla Mojci Blažič v finalu in v polfinalu Nini Kustec, ki je zasedla 3. mesto. Vsem nastopajočim, ki jih je bilo letos 44 čestitamo za prikazan squash in za dosežena mesta.

Pa začnimo tokrat pri fantih: Roky je dosegel odličen rezultat na letošnjem prvenstvu. Njegov cilj pred pričetkom je bila uvrstitev med 15 in uspelo mu je piigrati 11. mesto. V prvem krogu je bil s 3-0 močnejši od Drašlerja. V drugem krogu ni uspel zdržati tempa mladega Aljaža Peternelja, ko je v drugem nizu izgubil na razliko. V razigravanju pa se je globoko iztrošil, saj je odigral še dve tekmi, obe v petih nizih. Prvo je zmagal proti Goranu Miličeviču, drugo je žal izgubil proti Tomažu Pečjaku. S prvenstvom je zadovoljen in se že veseli naslednjega. Prvi krog je bil Zoran Repija boljši od Blaža, v razigravanju pa je Blaž dal vse od sebe in najprej premagal Samota Jeraja, nato sta z Boštjenom Slemenškom odigrala zelo zanimivo predstavo petih nizov, ki pa je Blaža stala nadaljne igre, saj si je natrgal hrbtno mišico in tako zaključil prvenstvo na 21. mestu. Tudi Miha je izpadel v prvem delu turnirja in lepo zaigral v razigravanju s Sašo Kukičem, ki sta drugi niz potegnila na rezultat 12-14. Nato je premagal Sreča Kregarja in predsednika Zveze ter se tako uvrstil na 25. mesto.

Rezultati:

M – Rezultati – 1.dan

M – Rezultati razigravanje 9-16

M – Rezultati razigravanje 17-32

Naših 6 deklet je na tokratnem prvenstvu predstavljalo polovico igralk. Najuspešnejša je bila Pia s 6. mestom.  Najprej je premagala Andrejo in nato z zelo lepo igro izgublila proti finalistki Mojci, v razigravanju premagala še našo Sašo in zaključila s tekmovanjem. Podobno je tudi Urška premagala Darči in nato izgubila proti Nini ter se tako uvrstila na 7. mesto, ki ga je delila skupaj s Sašo. Sašina prva nasprotnica je bila Sanja. V četrtfinalu se je borila s sabo in vročino na drugi strani pa ji je stala nasproti še Sara. Žal je bila bolezen tokrat premočna in ni pustila Saši, da bi pokazala svoj jaz. 10. mesto je tokrat pripadlo naši Marinki. v prvem krogu jo je premagala Tiana, nato pa je v razigravanju premagala klubsko soigralko Darči. Slednja je tako osvojila mesto nižje z zadnjo zmago proti Sanji. Slednja je povratnica v squash. Kot mladinka je ta lep šport že izkusila, a ga za nekaj let opustila, sedaj pa se je po treh mesecih treninga odločila, da podpre klub in svoj vložek v šport ter nastopi na prvenstvu. Punce čestitke za predstave!

In še dekleta:

Ž – Rezultati – 1.dan

Ž – Rezultati razigravanje 9-12

V galeriji pa že nekaj utrinkov s prvenstva:


DP squash 2015