Iz ljubezni do športa zrasli v družino

Sezona 2014/2015 več kot uspešna! Squash klub Lesce Bled je z mladinci osvojil 2 naslova državnih prvakov in skupaj kar 10 medalj, pri članih dosegel pričakovano. Na ekipnem prvenstvu so tako pri moški kot ženski ekipi osvojil naslov podprvaka. Pridobili nove člane v mladinski in članski konkurenci. In zrasli v veliko družino.

Preberite kako naši člani vidijo sebe v klubu in klub v sebi.

Dobro ekipno delo v posamičnem športu gradi naš klub na najvišji ravni, ki ima še veliko prostora za rast.

V petek, 5. junija 2015 so člani in članice pripravili prav posebno presenečenje za njihovega trenerja Franca Langusa. V spomin so mu podarili tudi simpatično majico s squashevskim napisom in ga v zaghvalo za vso vloženo delo, energijo in motivacijo odpeljali na večerjo. Sezona uspešna, zaključek uspešen, je treba še kaj dodati…

Za vsemi letošnjimi medaljami vedno stoji dober trener, ki seveda brez dobrih igralcev to ni. Zato drug z drugim delajo največ.

Letošnjo ekipo mladincev sestavljajo: Andraž Golmajer Zima, Eva Trseglav, Jaka Rakovec, Karlina Piber, Lana Omovšek, Lean Castaldi, Leon Leho, Mark Černilec, Nanja Urh, Nika Urh, Taša Mihelčič, Tiam Škodlar, Timotej Jenko, Tina Ferjan, Tina Tavčar in Zarja Mesec. Kjer je trener tudi Milan Todorovič Čička, ki skrbi za najmlajše in je Frenku v veliko pomoč.

Ekipi z osvojenima srebrnima medaljama na ekipnem DP: Saša Rakovec, Pia Erjavec, Urška Ferjan, Rok Repovž, Aleš Štendler, Rožle Langus in Matjaž Erat.

Najbolj nasmejana ekipa članov: Blaž Kunšič, Darinka Jerala, Goran Djukič, Jaka Bajt, Marinka Horvat, Metka Kozamernik, Miha Primožič, Sanja Milijaš.

Ker radi dobro delimo z vsemi in se vsi radi učimo, smo besede Frenkovih varovancev postavili na ogled tudi vam:

Miha je strnil svoje misli v eno misel, ki je kratka, a zelo jedrnata:
Težko najdeš dobrega sogovornika, zelo težko enako mislečega, še težje dobrega mentorja, najtežje pa dobrega prijatelja. Ko najdeš vse to v eni osebi, je to neprecenljivo. Pri Frenku mi je to uspelo.”


V letošnji sezoni je tudi na papirju z nami Marinka, ki se vedno nasmejana vrača na Bled.
Sezona 2014/2015 je bila zame nekaj posebnega, saj sem se šele letos pridružila Squash klubu Lesce Bled. Če pogledam nazaj, si na začetku jeseni niti predstavljala nisem, koliko pozitivnih sprememb mi bo ta odločitev prinesla. Začetno prestrašenost in zadržanost sta na koncu sezone zamenjala zadovoljstvo napredka v igri in veselje, da sem lahko del ekipe. Rada se zapeljem na Bled. Zaradi stalno prisotne pozitivne energije v Feniksu, vedno nasmejanih ljudi, smeha, druženja, sproščenosti, predvsem zaradi dobrih ur squasha s Frenkom in puncami. Ko treniram s Frenkom so treningi hkrati resni in zanimivi, saj ve, da sta za moj napredek potrebni tako kritika kot pohvala. Vedno posluša in usmerja; tako v squashu kot tudi v stvareh, ki nimajo neposredne povezave s športom.
Upam, da bom v naslednji sezoni uspela trenirati še nekoliko več, pridobila na tehniki in kreativnosti v igri in tako naredila še večji napredek kot v pretekli sezoni. Želim si, da bi lahko sproščenost iz treningov prenesla tudi na tekme in uživala na igrišču.
Všeč mi je, da klub odlikuje dobra organizacija in povezanost v smislu tekem, skupinskih treningov, kondicijskih priprav in nenazadnje tudi druženja igralcev.
Hvala, da ste me sprejeli, Frenku, Urši in ekipi!


Mali spis o svoji squashevski poti je s temi besedami opisala Urška:
Squash – kaj je to za en šport, sem se spraševala nekaj let nazaj, ko sem prvič prišla v Feniksa. Takrat sva z Metko enkrat na teden igrali badminton. Potem naju je bil Grega že “sit” s tem in naju prisilil, da poizkusiva squash. Sprva sva igrali kar tako, nato naju je v roke vzel Frenk. Zato najprej hvala Gregu, da me je spravil v ta šport.
Sedaj igram squash dve sezoni, res mi je prirasel k srcu. Igra mi je všeč, ko si v igrišču res nimaš časa misliti na nič drugega kot na squash, glava dela ves čas, pa “nogice” obvezno, drugače ni nič. Moja igra se gradi. Tu gre zahvala seveda trenerju Frenku, ima pravi pristop, pravo motivacijo, vedno si vzame čas, nikoli mu ni nič težko, odveč, in s tem, ko vidiš kako se on trudi zate, kako bi rad naredil iz vsakega igralca najboljšega, potem avtomatično potegne tudi tebe v to.
Z letošnjo sezono sem zelo zadovoljna, napredek je očiten, žoge gredo že nazaj, so tudi močnejše. Ko bom še bolj osvojila obrat, sploh na “bekendu” in pozicijo zapestja, gibanje po igrišču in seveda še kaj, potem bo verjetno moja igra že bolj podobna squashu. Naslednjo sezono bom res pridno trenirala, še več, če bo le mogoče, da pridem do tega, ker si res želim pravega, dobrega igranja. Mislim, da to ne bo težko, ker si to zelo želim in ker je v klubu res prava motivacija iz vseh strani. Vsi smo zelo povezani med seboj, se razumemo, na tekmah se spodbujamo, navijamo drug za drugega, smo skupaj kot se za en dober klub spodobi in to po mojem naš klub je. Všeč mi je, ker smo vsi prijatelji, punce in fantje.
Tudi to, da smo za zaključek sezone Frenku pripravili presenečenje v zahvalo in imeli lep večer, se mi zdi še neka piki na i, za naš klub, za naše prijateljstvo in povezanost med seboj ter seveda za razvoj tega čudovitega športa.

Vedno zabavna in nasmejana Darči je v tem istem slogu strnila svoje misli:
“Članica v Squash klubu Lesce Bled sem že kar nekaj let in vseskozi se izpopolnjujem v tehniki, se ob, včasih, mukotrpnen treningu (mukotrpnem zaradi moje kondicijske nepripravljenosti in občasne neposlusnosti) kljub fizičnemu naporu zabavam, rastem in se vedno naučim še nekaj novega o squashu, o sebi, o življenju nasploh. Odkrivam kako lahkotno, poživljajoče, igrivo in zabavno zna biti igranje in učenje squasha.
Posebna zahvala za vse, gre na prvem mestu mojemu trenerju Frenkiju, ki je btw Best Coach ever! Hvala Frenki za vse, še posebej ker imaš noro jeklene živce, da ob mojih tečnarjenjih, kdaj pa kdaj slabemu razpoloženju, neposlušnosti, ob moji občasni živčni napetosti, ostaneš miren in s tvojim znanjem znaš iz mene izvabiti najboljše, me znaš usmeriti ter pomesti z vsem nepotrebnim in odvečnim. Resnično HVALA!
Hvala tudi Uvi, ki nas vseskozi podpiraš, skrbiš za nas, zorganiziraš vse tako, da “klapa” in si vseskozi z nami, za nas, za Squash klub Lesce Bled! Hvala tudi Luku, ki prav tako kot Frenki in Uvi po svojih najboljših močeh pripomore, da je naš klub najboljši.
Rada bi se zahvalila tudi vsem squashistkam in squashistom našega kluba…ste The Best! Squash klub Lesce Bled je zame kot ena velika družina, kjer je poskrbljeno za vsakega člana, vsi skupaj pa ustvarjamo celoto. In ta celota je zakon 🙂 Komaj čakam naslednjo sezono.
Zdaj pa še eno rimico za vse tiste, ki bodo brali povzetke letošnje sezone, a še niso “naši”:
Če želis, da se učenje squasha zabavno ti zdi,
postani naš član tudi ti 🙂

Vedno polna novih idej in vragolij, se je izgubila kot mladinka in se k nam vrnila nazaj kot članica, Sanči.
“Težko strnem v nekaj stavkov vsa čustva, nova spoznanja, dogodivščine in nepozabne trenutke, čeprav sem se članski »ekipi« pridružila šele proti koncu te sezone! Zakaj ekipa v narekovajih? Ker squash sploh ni ekipen šport, mi pa smo se povezali, kot da bi bil. In kdo je glavni krivec? Mislim, da bi bila »ekipa« zopet povsem enotna, ko bi kazalce usmerili v našega Frenka. Rada imam squash in v kombinaciji z energičnim klubom je moja notranja motivacija na zelo visokem nivoju. V prihajajoči sezoni gremo po nove zmage, tako na osebnem nivoju, kot tudi ekipno. In z zmagami ne mislim le na lovorike posameznikov, ampak na vsak posamezen vzpon in padec, ki nas bo okrepil tako fizično kot tudi psihično. Hvala trenerju, hvala »ekipi« in hvala vsem ostalim, ki mi omogočate da sem to, kar sem!”

Pia je z nami že dolgo in zato se z nami počuti kot doma, preberite kako natančno:
“SQUASH DRUŽINA, Klub, Ekipa …
Besede, ki bi lahko opisale povezanost v Squash Klub Lesce Bled, a nekako ne zavzamejo bistva, saj odnosi presegajo samo ekipni duh. Z našim trenerjem Frenkom na čelu so se med nami stkale trdne vezi prijateljstva in naša ekipa je postala družina.
V letošnjem letu smo naredili ogromen korak naprej, squash nam je postal zabava in k igri nas žene ljubezen do squasha in druženja, ne več samo tekmovalnost.
Letos sem prvič v svoji karieri resnično uživala v pomembnih tekmah na pomembnih tekmovanjih, za kar je zaslužen ravno Frenk. Prvič sem igrala brez obremenitev in sproščeno, brez razmišljanja o rezultatu in samo z željo, da pokažem največ kar znam in se ob tem zabavam. Tako da, Frenk, hvala ti za vse. Si naša gonilna sila, naš največji motivator in glava naše družinice.”

Ključna beseda, ki izhaja iz imena Saša, je svoboda, in le ta odlično opiše to preprosto dekle:
“Ne glede na to kako močna je želja za dosego cilja, včasih stvari ne gredo po načrtu in motivacija se izgubi. Ko nam NOTRANJA MOTIVACIJA takole zagode je edina rešitev ZUNANJA MOIVACIJA, ki jo v našem klubu dobivamo na pretek v obliki nasvetov in motivacijskih mislih našega trenerja Frenka! V zadnjih mesecih smo na treningih poleg squash veščin osvajali tudi psiholiške priprave na igro, ki so bile poučne in hkrati zabavne. Na državnem prvenstvu je sledilo presenečenje: BUM! sproščena igra kot še nikoli! Vsaka motivacijska beseda je našla svoje mesto in komaj že čakam, da vidim kaj nam to prinese v naslednji sezoni. S Frenkovo pomočjo je squash po obdobju love/hate odnosa postal zabava, motivacija pa raste in raste! Squash klub Lesce Bled postaja kot neke vrste druga družina, kjer nam nikoli ni dolgčas, zahvala za to gre seveda Frenku in ostali ekipi!”

Če bi še kdo od članov rad dodal svoje misli na to stran nam lahko le te napiše na mail: squashklubbled@gmail.com.