Bio amino kroglice

alt

Slastne kokosove kroglice z mandlji.

Raffaello vsi poznamo, a njegova sestava ni kaj dosti prijazna do našega zdravja. Zato lahko nekaj podobnega najdete v nadomestku – bio amino kroglicah. Zelo preprost recept, ki skupaj z ohlajanjem vzame le 30 min, je brez sladkorja, brez glutena, brez laktoze, brez alergenov, a še vedno slasten. Poizkusite ga sami…

Za cca. 14 bio amino kroglic potrebujemo:

1 dl riževe bio smetane

100 g bio kokosove moke

15 g AMsport aminokislin

14 bio mandljev

5-10g bio kokosove moke za posip

Priprava:

Smetano rahlo zavremo in ji primešamo AMsport aminokisline in kokos. Odstavimo in za 20 min postavimo v zamrzovalnik, da se masa ohladi. Ohlajeno maso oblikujemo v male kroglice, katerim dodamo mandelj. Povaljamo jih v raztrešenem kokosu in čas je, da jih “pohrustamo”.

Kroglice niso sladke, le toliko kot so lahko sladke sestavine same po sebi. Če želite zdravo a sladko različico kroglic in želite, da kroglice ostanejo bele barve, priporočamo, da dodate:

ali 15 g AMsport kokosovih beljakovin
ali 15 g AMsport vanilijevih sojinih beljakovin (100%whey)
ali 1 jž PlanetBio yacona v prahu
ali 1 jž PlanetBio  lucume v prahu

Z 1 jž PlanetBio yacon sirupa ali kokosovega sladkorja pa se bodo le te obarvale malo rjavkasto, a bodo še vedno slastne in zdrave.

Vse sestavine proizvajalcev AMsport in PlanetBio seveda lahko kupite tudi pri nas. Natisnite si recept, zraven boste prejeli še bon za 5 % popust za nakup izdelkov, ki jih potrebujete za ta recept.

altNatisni RECEPT in POPUST

Popust lahko izkoristiš v wellnessu FenikS, Cankarjeva 2, Bled.