MLADINSKI DRŽAVNI PRVAK MIHA in skupaj kar 6 medalj iz DP 2011

Imamo DRŽAVNEGA PRVAKA – Miha Jan v kategoriji U11 – čestitke! Mladinci Squash kluba Bled na letošnjem DP osvojili kar 6 medalj, kar je največ izmed vseh klubov, eno zlato, 3 srebrne in 2 bronasti. Nejcu in Mihu Janu BRON, Saša Rakovec in 2x Tiam Škodlar VICE PRVAKA na Državnem Prvenstvu!!!

Miha Jan DRŽAVNI PRVAK U11

Na mladinskem DP se je za naslove potegovalo 27 tekmovalcev v 6 kategorijah. Fantje in dekleti, ki so zastopali SqKBled: Nejc Jan, Miha Jan, Jaka Rakovec, Tiam Škodlar, Sabina Možina in Saša Rakovec, so se odrezali odlično. V nedeljo, 13. marca 2011, je v mariborski ŠP Krsnik prišlo največ gorenjskih igralcev, ki dokazujejo, da se tu squash razvija v pravo smer. Tudi ostala dekleta in fantje pa jim vztrajno sledijo in skupaj dvigujejo nivo mladinskega squasha na slovenskem, kar je več kot vzpodbudno.

 

MLADINCI U11 – DRŽAVNI PRVAK MIHA in bron Nejcu:

V kategoriji najmlajših mladincev, ki utira pot v svetovnem merilu, saj se naslednji mesec pripravlja 1. mednarodno prvenstvo ta kategorije v Manchestru, sej je pomerilo 7 tekmovalcev in zagriženih fantičev. Najdaljši in najbolj napet dvoboj se je odvil ravno v tej skupini, ko sta se v polfinalu pomerila Nejc in Tilen Kadliček. Prikazala sta odlično igro na svojem nivoju in se edina borila 5 nizov. Naš Nejc je z nekaj smole izgubil, a je nato za 3. mesto prepričljivo zmagal in osvojil bron na DP. Tudi zmaga in naslov državnega prvaka te kategorije je odšla na Bled, saj je Miha Jan resnično pometel s konkurenco in prepričljivo, brez izgubljenega niza, osvojil zlato. Ravno tako z izboljšano igro in veliko pozitivne energije si je 6. mesto med 7 tekmovalci priigral Jaka.

rezultati mladinci U11

 

MLADINCI U13 – vice prvak Tiam in bron Mihu:

Polovica fantov prejšnje kategorije se je pomerila tudi v skupini starejših s še 4 starejšimi dečki. Tudi tukaj si je Bled priigral 2 medalji. Jaka je tu malček težje odigral, saj se je poznalo, da so fantje močnejši, a vseeno odlično zaključil turnir na 8. mestu. Miha, ki je po naslovu prvaka tu osvojil še bronasto medaljo, se je v boju za 3. mesto pomeril z Žigo Lorgerjem, tako kot v skupini mlajših v polfinalu. Prepričljivo sta z njima opravila finalista te skupine, Tiam in Andraž Demšar. Slednji je tu požel zlato, naš svetlolasec pa je postal vice prvak. Z nekaj smole s poškodbami in boleznijo, mu letošnja sezona ne uspeva najbolj blesteče, pa vendar se je odrezal sijajno.

rezultati mladinci U13

 

 

MLADINCI U15 – vice prvak Tiam:

Kljub fantom , ki so dve leti starejši od Tiam in Andraža, sta bila onadva tista, ki sta jih nadigrala. Pometla sta z vso konkurenco brez kakršnih koli problemov. Z malenkost lažjim žrebom Andraža, ki je igral samo polfinale in finale, je naš dobitnik 2 medalj, tudi tu osvojil srebrno medaljo. Pri obeh se je poznala rahla utrujenost po celodnevnem skakanju po igriščih in čakanju na naslednjo tekmo, a sta vendarle pokazala vrhunski squash.

rezultati mladinci U15

 

MLADINKE U19 – vice prvakinja Saša:

Edino v tej kategoriji se je igralo po sistemu vsaka z vsaka in tu sta se med 5 dekleti pomerili dve iz našega kluba. Sabina je sicer vse tekme izgubila a igrala kar prepričljivo in zasedla 5. mesto. Saša je prve 3 tekme odigrala zelo prepričljivo in napadalno, nato pa jo je čakal predol odmor, saj je na zadnjo tekmo od 9ih zjutraj, ko je prišla v Maribor, čakala do 18. ure popoldan in je zato v zadnjem dvoboju proti domačinki Piji izgubila. A vseeno je postala vice prvakinja med dekleti.

rezultati mladinke U19

 

Največ medalj za SqKBled – kar 6

Po celodnevnem prvenstvu je izkupiček dober. Mladinci Squash kluba Bled so osvojili kar 6 medalj. In še malo za hec, kot se vedno rada pošalita in ostaneta nasmejana do konca Tiam in Saša: “Kaj nama bo zlata, če je letos največji modni hit srebrna”.

Vsem mladincem pa, ostanite v dvorani in naj vas squash zasvaja še naprej! Čestitke tudi organizatorjem!