Odprto prvenstvo Bleda za ženske

Zmaga domačinki Pii Erjavec

Pia zelo vesela svoje zmage na turnirju

Sobota, 19. marec 2011, dan za dekleta, dan za squash. Izredne predstave slovenskih squashistk so zaznamovale današnji dan in ga okronale z zmago domačinke Pie. 12 tekem, ki jih je odigralo 8 tekmovalk je navdušilo številčno publiko, ki jih je spodbujala in glasno navijala ter s tem naredila vzdušje še boljše. V prvem krogu ni bilo večjih presenečenj, saj so nosilke turnirja potrdile svojo uvrstitev.

Polfinale, prvega je dobila Andreja Kovač, SqKMS, ki je premagala Sašo Rakovec, SqKBled z rezultatom 3:1. Drugi polfinalni boj sta bili domačinki Saša Praprotnik in Pia Erjavec, kjer je ravno tako z rezultatom 1:3, slavila slednja.

 

12 odigranih tekem deklet je bila prava paša za oči 😉

 

V razigravanju so se pomerile ostale tekmovalke najprej za mesta od 5. – 8. Sabini sta se pomerili med seboj, kjer je zmagala starejša Zupanova in se  za 5. mesto pomerila še proti Sari Rojnik, SqKMS, in ga tudi osvojila. Trenutno najdaljšo temo sta odigrali ravno ti dve dekleti. Sara je že vodila 2:0, a jo je nato z zelo izenačeno igro, kljub temu premagala starejša in izkušenejša Sabina s 3:2.  Drugo tekmo sta odigrali Sara in Darinka Jerala, SqKBled z rezultatom 3:1, tokrat za mlajšo Saro. Za 7. mesto sta tekmo odigrali klubski kolegici Sabina Možina in Darinka, kjer je z rezultatom 1:3 bila boljša Darči.

Tekma za 3. mesto je bil obračun med dvema Sašama. Prvega je z 11-5 osvojila Praprotnikova, naslednje tri pa Rakovčeva in tako osvojila to mesto. Obe sta igrali odlično in njune izmenjave žogice so bile dolge in zanimive. Pokazali sta največji napredek v letošnji sezoni. Pa naj njune besede opišemo kar s pregovorom: “Kjer je volja, je pot.”

Finalni boj je bil najbolj napet in tudi najdaljši, kar se seveda spodobi za tako odlični igralki kot sta Andreja in Pia, ki sta ga odigrali. Igrali sta povsem izenačeno, niz za Andrejo 11-5, pa niz za Pio 8-11. In nista se dali niti po tem, spet vsaka en niz, s tem, da sta se v četrtem borili do onemoglosti. Pri rezultatu 16-15 je imela Andreja že 3. zaključno žogo za zmago, a jo je Pia dohitela, izenačila in osvojila niz za izenačenje s 16-18. Sledil je še dodatni peti niz, ki je odločil zmago v prid Pii. Odlična igra in napeta predstava tako za gledalce kot tudi zanju je pokazala, da sta dekleti vrhunsko pripravljeni in da se ženski squash v Sloveniji dviguje.

 

Podrobni rezultati na naslednji strani.

 

8 tekmovalk se je potegovalo za naslov prvakinje na OPB

 

Čestitke vsem dekletom za odličen squash in dokaz, da si zaslužite samostojne turnirje in seveda več le teh.

Še nekaj fotografskih utrinkov iz turnirja v spodnjem albumu:

Odprto Prvenstvo Bleda za ženske 2011