Mladinsko DP 2017 :: 8 medalj za Bled

Imamo državnega prvaka Timoteja Jenka in še 4 podprvakinje in tri 3. mesta! Čestitke squashisti, odlično ste odigrali in 3x huda za vso vašo super energijo!

Mladinsko državno prvenstvo 2017 je potekalo v soboto, 20. maja, v Konex centru v Ljubljani. Na turnirju se je pomerilo tudi 15 naših mladincev med skupaj 43 nastopajočimi. Na turnirju se je odigralo vseh 10 starostnih kategorij (do 11, 13, 15, 17 in 19 let).

Poleg Timoteja Janka, ki je postal državni prvak, je Nika Urh osvojila še dve srebrni medalji, še drugi dve sta si priigrali Julija Vidic in Nanja Urh. Zoja Berce, Tina Ferjan in Tim so podkrepili zbirko še z bronastimi medaljami.

 Mladinska ekipa Squash kluba Lesce Bled

Mladinska ekipa Squash kluba Lesce Bled

GU11: Prva zaključena kategorija z našima članicama, so bile najmlajše deklice in naši dve sta odigrali izvrstno. Julija si je priigrala srebrno medaljo. Na tretje mesto pa se je povzpela Zoja. Čestitke dekleti za vrhunski dosežek!

BU17 + BU19: Jaka Buča Rakovec je odigral v dveh kategorijah, v svoji je zasedel 7. mesto. V kategoriji s starejšimi fanti je zasedel 6. mesto.

GU15: Dekleta so najprej odigrala v skupinah in se nato združile v nove skupine po tri. Nika je v skupini s Piko in Manco že uspela premagati aktualno državno prvakinjo. Bil je tesen obračun z veliko preobrati in presenečenji, na koncu se je izšlo Niki v prid z rezultatiom 3:2. Žal pa se potem ni izšlo s Piko, tako je osvojila srebrno medaljo.  Odlično se je borila tudi njena sestra Nanja, ki je v prišla v skupino za 4. – 6. mesto, kamor se je uvrstila tudi Karlina Piber Karla, obe bosta skušali osvojiti kar največ. Osvojili sta 5. in 6. mesto. V tretji skupini sta odigrali Lana Omovšek in Naieli Oliva, ter osvojili 7. in 8. mesto. Odigrali sta korektno in bili zadovoljni s svojimi tekmami.

BU13: Tim je brez težav opravil z vsemi nasprotniki, tudi v finalu in tako osvojil prvi naslov državnega prvaka, bravo! Tudi Lean Castaldi je pokazal svojo zelo dobro igro ter bil zadovoljen s 4. mestom. Mark Černilec, Tin Topolovec in Tjaž Čufer Tomažin so se po 2. krogu borili za mesta od 5. naprej. Najbolje je odigral Mark, ki je osvojil 6. mesto. V skupini štirih sta odigrala še Tin, ki je osvojil 7. mesto in Tjaž 9.mesto. Fanta počasi in vztrajno napredujeta, ter se že približujeta boljšim. Le tako naprej!

osvojene medalje

DRŽAVNI PRVAK Tim BU13

2. Julija GU11

2. Nika GU15 in Gu17

2. Nanja GU13

3. Zoja GU11

3. Tim BU15

3. Tina GU19

in ostala mesta

4. Karla GU17

4. Vevi GU19

4. Lean BU13

5. Lean BU15

5. Zoja Gu13

5. Karla GU17

6. Buča BU19

6. Nanja GU15

6. Mark BU13

7. Buča BU17

7. Julija GU13

7. Tin BU13

9. Tjaž BU13

GU19: Tina je bila malček razočarana s svojim nastopom, a je vseeno osvojila bronasto odličje. Tudi Eva Trseglav Vevi je skušala odigrati kar najbolje, kljub bolečemu kolenu, zasedla je 4. mesto.

GU17: 5 deklet v tej starostni kategoriji je imelo enako razdelitev medalj kot v GU15, le da je v tej kategoriji Nika izgubila z Manco in premagala Piko. Karla je tukaj pokazala najboljšo igro. Proti Zali se je borila, kot še nikoli doslej, kljub utrujenosti je suvereno tekla in se potrudila za vsako točko. Čestitke!

GU13: Neverjetno borbenost je v tej kategoriji pokazala Nanja. Trn v peti ji je Sara, za katero ve, da je boljša, a niti za trenutek ni pomislila, da bi popustila. Odigrali sta krasen squash za 11-letnici. Tukaj sta nastopili tudi Zoja in Julija, ki sta dokazali, da gre njun squash v pravo smer in z nasmehom osvojili zavidljiva mesta v starejši kategoriji. Tokrat se je višje zavihtela Zoja, na 5. mesto in Julija na 7. mesto.

BU15: Lean in Tim sta ravno tako nastopila v svoji in kategoriji s starejšimi. Tim je posegel po še eni medalji, tokrat bronasti, premagal ga je le prvak BU15, Luka. Za Leana so bili tekmeci malo premočni, a je zadnjo tekmo vseeno odigral sebi v prid in osvojil še 5. mesto.

delni rezultati po kategorijah

ZAHVALA

Hvala našim pokroviteljem, ki nam omogočajo, da lahko squash raste še hitreje, in da lahko z mladimi ustvarjamo prihodnost v Slovenji.

Hvala trenerjema Francu Langusu in Milanu Todoroviču, da vzgajata mladince v športnem duhu in jim dajeta športni smisel življenja. Hvala za ves vložen trud in energijo, ki jo trosita med vsemi nami!

Hvala tudi vsem ostalim našim članom, da pomagajo mladini, ko igrajo z njimi, da lahko napreduje. Ter hvala tudi za vso tehnično pomoč, pr na turnirjih …