DP 2017 :: Roky izenačil svoj najboljši uspeh

Squash klub Lesce Bled je na letošnjem prvenstvu zastopal večino tekmovalcev, ki so se izkazali po svojih najboljših močeh. Najvišje se je uvrstil Roky, ki je ponovil svoj najboljši rezultat, 5. mesto. Čestitke!

Ljubljana, 2. – 3. junij 2017 – Na članskem državnem prvenstvu je nastopilo 6 naših članov in 7 naših članic. Državni prvak je postal Martin Mošnik, ki je bil nesporni favorit. Državna prvakinja Nada Bambič je s še enim novim naslovom potrdila svoje znanje.

Svoj najboljši rezultat iz lanskega leta je potrdil Rok Repovž Roky, ki se je boril pošeno in pokazal, da spada v sam slovenski vrh squasha. Najvišje med dekleti se je uvrstila Pia Erjavec, ki je zasedla 6. mesto. V tekmi za 7. mesto sta se pomerili še 2 naši tekmovalki, Marinka Horvat in Tina Ferjan. Slavila je polnoletnost:) 9. mesto si je z enim porazom in dvema zmagama priigrala Saša Rakovec. Z nekaj smole pri žrebu je ravno tako v prvem krogu odpadla Urška Ferjan, ki je nakoncu le pokazala kaj zna in osvojila 11. mesto. 12. mesto tako v moški kot v ženski konkurenci sta osvojila oba naša člana, Jaka Bajt in Kaja Železnik. Svoj debitantski nastop je na 13. mestu zaključila Ingrid Bučar, ki je bila vesela, da je spoznala tudi širši krog slovenskega squasha in pravi, da čez nekaj let, pa bi se jim mogoče že lahko približala. Približno na polovici moške zasedbe, na 15. mestu, se je ustavil Goran Đukić Đuka. V dvajseterico najboljših se je uvrstil še Blaž Kunšič. Drug za drugim sta se razvrstila še Miha Primožič in Jernej Rozman, na 22. in 23. mesto. Tudi za Jerneja je bil to debi in kot pove sam, je zadovoljen, glede na to, da je z nekaterimi tekmovalci prvič stopil v stik.

Čestitke vsem nastopajočim in naj vas vodi spodnji moto:

osvojena mesta

6. Pia

7. Tina

8. Marinka

9. Saša

11. Urška

12. Kaja

13. Ingrid

rezultati

osvojena mesta

5. Roky

12. Jaka

15. Đuka

20. Blaž

22. Miha

23. Jernej

2. dan :: sobota – 3. junij 2017

Drugi dan so fantje in dekleta začeli ob 10. uri. Sobota je rezervirana za finalne obračune in za določitev končnih mest. Naša dekleta in fantje so pripravlenji, da dajo vse od sebe in pokažejo čim boljšo igro ter se pri tem zabavajo.

DEKLETA:

Ker je pri dekletih več kot polovica predstavnic našega kluba, se ne da izogniti medsebojnim tekmam. Tako sta se v malem polfinalu za 9. – 12. mesto pomerili Saša in Kaja. Kaja je odigrala odlično, za svoj debitantski nastop na državnem prvenstvu in je tudi zadovoljna s svojimi predstavami. To tekmo je dobila Saša, ravno tako tudi naslednjo, ko je v malem finalu osvojila 9. mesto proti Piki. Urška je prosti slednji izgubila in nato odigrala še tekmo proti Kaji. Tako sta dekleti osvojili Urška 11. in Kaja 12. mesto.

En krog višje sta najprej odigrali Marinči in Pia ter nato še Nika in naša Tinca. V boj za 5. mesto sta odšli Pina in Nina, v boj za 7. in 8. mesto pa Marinka in Tina. V zadnjih tekmah sta slavili slednji.

FANTJE:

Blaž je žal tekmovanje zaključil saj zaradi poškodbe ni moral nadaljevati in tako osvojil 20. mesto. S tekmovanjem je danes pričel Jaka. Najprej je z 1-3 odigral tekmo proti Pečjaku, nato je sledila premoč proti Porenti ter 3. tekma proti Andreju, katero je žal izgubil. Čaka ga še finalna tekma za 11. mesto. Jernej je pokazal zelo dobro igro proti Fišerju kljub izgubljeni tekmi. Nato sta se pomerila z Miho. Miha je v zadnji tekmi osvojil 22. mesto, ko oje igral proti Luki. Jernej pa 23. mesto. Đuka danes ni mogel nadaljevati dvbojev zaradi obveznosti, a na koncu se mu pripiše 15. mesto.

Roky, ki je prišel najvišje, je danes dop v četrtfinalu izgubil proti Hafnerju, v zadnji tekmi se je dobro uigral in pokazal iz kakšnega testa je. 5. mesto je osvojil v tekmi proti Pečjaku.

1. dan :: petek – 2. 6. 2016

Prvi tekmovalni dan se je začel v popoldanskih urah v športnem centru Konex pod organizacijo Igorja Pejiča. Nastopili so skoraj vsi naši tekmovalci.

DEKLETA:

Pri nežnejšem spolu sta začeli turnir Pia in Saša, kjer je se je naša najboljša igralka z rezultatom 3-1 uvrstila četrtfinale. Saša je odigrala odlično. Na sosednjem igrišču sta se pomerili še 2 naši tekmovalki, izkušenejša Marinka in debitantka Kaja. Z enakim rezultatom sta zaključili tekmo izkušnjam v prid. Nato se je Urška borila, tako kot se ona zna, proti 3. nosilki Mojci. ŽSledil je še en klubski dvoboj, tokrat med najmlajšo in najstarejšo našo članico. Tina in Ingrid sta odigrqali lepo, mesto v četrtfinalu je šlo seveda Tini.

Sledil je drugi krog tekmovanja. Pia je izgubila a odigrala sproščeno in korektno proti 1. nosilki Nadi. Marinka se zaradi poškodbe kolena ni morala boriti po svojih močeh, a se je vseeno potrudila in prišla na prvenstvo ter v četrtfialu izgubila proti Sari. Tina je vsvoji kategoriji že osvojila medaljo, a tudi med članicami se dobro bori. Mojca je bila sicer prevelik zalogaj, a izkušnja več šteje.

Urška in Ingrid sta odigrali tudi še drugo tekmo in zadnjo tekmo Ingrid, ki jo je dobila Urška, Ingrid pa se je tako uvrstila na 13.mesto.

Dekleta bodo vse tekme razigravanja odigrala v soboto.

FANTJE:

Tudi pri fantih je 1. tekmo pričel naš član. Roky je bil prepričljivo, s 3-0, boljši od Luke. Blaž se je pomeril s soimenjakom, a je bil mlajši tokrat boljši. Miha je igral korektno proti uspešnejšemu Tomažu.Đuka je še en naš član, ki se je uvrstil v osmino finala. Jernej je pokazal dobro igro na svojem debitantskem nastopu, kljub temu, da ni uspel premagati nasprotnika Jošta.

V 2. krogu so bili dvoboji že bolj izenačeni, a to nikakor ni zmotilo Rokya, ki je premagal še 1. nosilca turnirja Žana. Žal to ni uspelo Đuki, ko je v zelo izenačeni tekmi igral proti Joštu in na koncu izgubil z rezultatom 2-3. Majhen del razigravanja so že odigrali tudi Jernej, ki je bil boljši od Srečka, Blaž od Dominika in Miha, ki se je tudi pomeril z Blažem. V še enem klubskem derbiju je bil boljši Blaž.

Čestitke za današnji dan in uspešno jutri.