Nič nas ne ustavi

Saša rakovec je kljub slabemu počutju in bolezni odigrala in si priborila 2 medalji. Srebro in bron sta se ji svetila okoli vratu v soboto 16. januarja v Beogradu.

 

Beograd, sobota, 16. januar 2010 – kraj kjer sej je odvijal že treji kolo Mladinske mednarodne lige in od koder so odmevali squashevski udarci. Kot pričakovano, so mladinci pokazali veliko dobrega squasha in razburljivih tekem.

Dekleta so iz turnirja v turnir boljša in konkurenca se še povečuje, tako so v Squashlandu pokazale največ napetih iger, ki so bile odigrane v 5 setih, kar potrjuje da se njihov nivo squasha dviguje.

V skupini do 17 let je bila zmagovalka Ana Kamenski (HR), ki je po veliko preobratih in napetih točkah na koncu le osvojila tekmo proti Saši Rakovec. Saša se je kljub “bolezenskim motnjam” borila in ni pustila nasprotnicam, da bi ji v taki situaciji kar tako vzele medaljo. Vztrajala je do konca, ali kot pravi sama: “Nič me ne ustavi, niti bolezen. Dokler imam moč, ne bom odnehala.” Te besede so ji prinesle 1. medaljo. V tej skupini je svoj napredek pokazala tudi naša klubovka Sanja Milijaš, ki so ji stopničke za las ušle, a v skupni razvrstitvi še vedno vztraja na 3. mestu.

Drugo medaljo je Saša osvojila v skupini do 19 let. Tokrat se je svetila bronasto. Zanjo se je tudi morala kar potruditi, saj ji njena klubska kolegica Pia Erjavec ni popuščala. S končnim rezultatom 3:2, sta naši dekleti tako osvojili 3. in 4. mesto. Pia v prvem krogu ni imela težav z Ano Benko, v drugem pa se je dobro borila proti Ani K., ki je bila na koncu 2. V četrtfinalu sta tako odigrali kar 5 setov, po rezultatu 2:2 se ni vedelo na katero bi bilo bolje “staviti”, a po nekaj podarjenih točk Pie, je bila zmagovalka Ana. V tej skupini je bila prva Paulina Radoš. Za 15 letno Sanjo so bile v tej skupini nasprotnice malenkost premočne a ne toliko, da v skupni razvrstitvi ne bi mogla med najboljše. Še vedno drži 4. mesto.

Tudi fantje so se dobro lovili z malo črno žogico. Najbolj napeto je bilo v skupini U15, kjer so bili sicer zmagovalci isti trije fantje kot v skupini U17, a se je za 3. mesto, presenetljivo v mlajši skupini, moral dobro potruditi Mioković Luka. V U19 sta bila dosti boljša Marko Reljić in Domagoj Gerovac.

Če potegnemo črto pod drugim beograjskim turnirjem, so bili tokrat najuspešnejši Hrvatje. Da pa ne bi vseh medalj odnesli oni, sta poskrbeli še Slovenka Saša, ki jim je vzela 2 in Srb Aleksandar Šofranac eno.

4. krog mladinske mednarodne lige bo v soboto, 6. marca 2010 v Konexu v Ljubljani, kjer upamo, da bodo najboljši Slovenci, držimo pesti.

Več o rezultatih pa si preberite in oglejte na squash.rs.

 

Skupna razvrstitev po 3 odigranih turnirjih:

DEKLETA U17
mesto igralka skupno
1. Ana Kamenski HR 260
2. Saša Rakovec SLO 236
3. Sanja Milijaš SLO 189
4. Ana Benko HR 144
5. Sabina Možina SLO 126
6. Aleksandra Peleksić SRB 112
7. Paulina Radoš HR 100
DEKLETA U19
mesto igralka skupno
1. Saša Rakovec SLO 232
2. Paulina Radoš HR 200
3. Pia Erjavec SLO 189
4. Sanja Milijaš SLO 160
5. Anja Trifunović SRB 154
6. Ana Kamenski HR 152
7. Špela Grilc SLO 119
7. Ana Benko HR 119
9. Sabina Možina SLO 102

 

Celotno lestvico, z vsemi rezultati, pa si oglejte na squash.si.