World winter masters games 2010 Slovenija

V tednu od 25. do 31. januarja je bilo na Bledu 3000 športnikov veteranov, ki so vsi dihali za isto veselje. Njihov cilj je bil osvojiti čim več medalj na svetovnih ZIMSKIH VETERANSKIH OLIMPIJSKIH IGRAH 2010. Cilj so dosegli s kar 57 osvojenimi medaljami, od katerih se jih 12 sveti najžlahtneje. Med njimi je eno prejel tudi bivši alpski smučar Jure Košir. Borili in potili so se v teku na smučeh, alpskem smučanju, biatlonu, smučarskih skokih, hokeju in futsalu.


Nekaj tistih najslavnejših športnih in medijskih imen boste prepoznali v alpskem smučanju: Rene Mlekuž, Drago Grubelnik, Jure Košir, Christian Mayer, Urška Hrovat, v teku na smučeh: kolesar Tadej Valjavec, bivši smučarski skakalec Jože Šlibar, v futsalu: Tone Forneci Tof, Janez Hočevar Rifle, olimpijonik Miroslav Cerar, in seveda tudi druga manj odmevna imena, ki pa bodo s svojim slovesom in zmagami pridobila na veljavi.

Na uradni strani lahko spremljate ŠTARTNE LISTE, REZULTATE in novičke športov.

Squash klub Bled in wellness FenikS pa se lahko pohvalita z nekaterimi člani, ki tudi sodelujejo na olimpijadi. Naš trener squasha Frenk Langus se poteguje za najvišja mesta v alpskem smučanju v vseh treh disciplinah, z njim tekmuje tudi njegova žena Marjeta. Neustavljivi vsestranski športnik g. Dušan Gorišek je delegat alpskega smučanja. Uspešna squashistka Manca Debeljak vodi igre v Kranjski Gori. Sestra Sabine Možina, ene naših najboljših mladinski squashistk, Maša pomaga pri organizaciji na Bledu. Nadobudni športni navdušenec, predvsem pa ljubitel zimskih športov, se je v našem fitnesu pripravljal tudi g. Lojze Hvala, ki bo konkuriral v smučarskih tekih. Pa še bi lahko naštevali,…

Uživajte v igrah ob udejstvovanju ali navijanju!

 

Tudi kurenti so prišli podpirat slovenske veterane