Nika finaliskta PSA turnirja

Trije slovenski mladi igralci squasha so nastopili na PSA turnirju v nemškem Achim Badnu in presegli pričakovanja. Finalistka turnirja je postala Slovenka Nika Urh.

Več o tem: Nika finaliskta PSA turnirja

Med 10. in 12. marcem 2023 je potekal odprti PSA turnir v ženski in moški konkurenci, kjer se je 30 igralcev potegovalo za laskavi naslov. Najboljša naša igralka je bila Nika Urh (258. na svetovni PSA lestvici), ki je morala v finalu priznati premoč Nizozemki Sanne Veldkamp, ki je sto mest višje na svetovni lestvici. Vseeno je to Nikin najboljši rezultat v polletni PSA karieri, odkar je  prestopila iz mladinske  v člansko vrsto. Z 2. mestom na tem turnirju se je povzpela na 232.mesto, kar je odlično dosežen rezultat Slovenk, ki so kdajkoli igrale squash.

Mladinca Nanja Urh in Timotej Jenko sta prvič nastopila v profesionalni konkurenci. Nanja je še podkrepila sestrin uspeh, saj je kot debitantka osvojila vrhunsko 4. mesto. Tudi Timotej Jenko se je izkazal z dvema zmagama in dvemi porazi, ter tako svoj debi zaključil na 11. mestu.

Mladi igralci so navdušili in kažejo pravo smer v želji po tekmovalnem squashu.