Nika s senzacijo do srebra na OP Zagreba

Nika Urh je s seznacijonalno  vrnitvijo v igro prišla do srebra na OP Zagreba, na turnirju je borbeno odigral tudi Jaka Rakovec.

Trening tekma pred balkanskim individualnim prvenstvom je dobro dela, saj sedaj 2 meseca ni bilo tekmovanj. Niko in Jako je na prvenstvo pospremila naša igralka Urška Ferjan, ki jima je skušala med tekmami tudi pomagati. Očitno so se naši trije klubovci dobro znašli, saj se vračajo domov s srebrnim pokalom Nike in 7. mestom Jake.

NIKA – senzacionalni preobrat

Prva tekma je igra s Paulino, 1. nosilko prvenstva. Prvi niz 5-11, nato 0-11, Paulina suvereno vodi, nato je sledil preklop v glavi, nekaj napotkov trenerke Urške in kar naenkrat rezultat 2:2. In začneta s finalnim nizom, pri rezultatu 10:10 Paulina zadane Niko z žogo v senco, sodnik določi let, nato po diskusiji dobi stroak Paulina in povede 11:10.  Nika zopet pripravi fantastičen preobrat in dobi tekmo z rezultatom 14-12. Res vrhunska predstava naše klubovke in to po čistem porazu v dveh nizih in nato še “ko si tepen” uspeš zbrati misli in zmagati. Bravo. A senzacije še ni konec. Tudi z 2. nosilko je odigrala 5 nizov. Zadnja tekma proti Franki žal ni bila čisto realna, saj je bila Nika kar utrujena, ne samo od dveh tekem odigranih s petimi nizi, a tudi bolezen jo je ravno pred turnirjem položila v posteljo. Nasprotnica je izkoristila tudi prednost spočitosti, saj se ji že Paulina ni mogla več dobro upirati, ko je ogromno energije zapravila v tekmi z Niko. Kljub temu je naše dekle odigralo dobro in že komaj čaka naslednji obračun s tekmico. Predstave na prvenstvu si, poleg srebra, definitivno zaslužijo tudi vse pohvale!

JAKA – BUČA – borben kot lev

Jaka je prvo tekmo izgubil proti Martinu Keglu, 1. nosilcu in tudi končnemu zmagovalcu prvenstva. V drugi tekmi je že skoraj imel možnost za zmago, a je pošla kondicija in izgubil je 1:2. Dokler je le lahko, se je boril kot lev. Mogoče so mu tukaj zmanjkali tisti treningi, ki jih čez poletje ni, da bi lahko naredil korak naprej, a nasprotnik je izkoristil njegovo utrujenost in zmagal. Zadnjo tekmo za 7.mesto je Buča dobil, se boril kot on zna in si nabral super izkušnje za letošnji zagon za novo sezono. Najslajše je, če na koncu vendarle odideš iz turnirja z zmago. Bravo Bučka!

Med dekleti torej prve tri: 1. Franka, 2. Nika, 3. Paulina

Med fanti so bili najboljši: 1. Martin K., 2. Martin M., 3. Klemen