Poletna turneja 2. del – Hamburg

Po enkratni izkušnji na CJC v Kölnu se je ekipa naših mladincev odpravila na trening k Rožletu v Hamburg.

Od 9. do 11. julija 2018 se naši mladinci mudijo v mestu z največ mostovi na svetu. Prišli so na obisk in na trening k Rožletu Langusu v center in klub kjer trenira on, Kaifu Lodge. V ponedeljek se je ekipa odpravila na pot iz Kölna in vesela prispela v pristaniško mesto. Po večerji, so od utrujenosti kar popadali v postelje. Naslednji dan pa so se spočiti odpravili na jutranji trening. Veseli so bili, da v Nemčiji lahko opravijo trening z Rožletom, ki ga doma le malokrat srečajo. Po treningu je sledilo kosilo in malo odmora.

Rožle je ekipo, Tjaža Čuferja Tomažina, Timoteja Jenka, Nanjo Urh, Karlino Piber, Niko Urh in trenerja Franca Langusa, popeljal na ogled njemu zelo ljubega mesta. Drugo največje nemško mesto slovi po 2302 mostovih, kar je več kot London, Benetke in Amsterdam skupaj. Ima nekaj manj prebivalcev kot Slovenija  Ime pa je dobilo po prvi stalni stavbi na tem mestu – gradu, ki je bil zgrajen l. 808 in stal v skalnatem terenu v močvirju, kjer je služil kot trdnjava za obrambo pred slovanskimi vpadi.

Po ogledu mesta je sledil še drugi squash trening. Večerja in spanje:)

V sredo so se naigrali, naredili analizo tekem iz CJC turnirja ter popoldne vsi skupaj odrinili proti Amsterdamu na DJO SS.