Poletna turneja 1. del – Köln, CJC SS

Naši mladinci so se odpravili na turnejo po Nemčiji in nato jo mahnejo še v Holandijo. V Nemčiji so se najprej ustavili v Kölnu na Cologne Junior Cup turnirju. Ta Super Serija spada med največje svetovne mladinske turnirje in za vse naše mladince je bil to debitantski nastop. Navdušenje nad kvaliteto igralcev Egipta je veliko in tudi njihova igra se dviguje.

Od 4. do 9. julija je Kölnski ACR športni center gostil kar 340 mladincev, med katerimi so bili tudi 4 naši člani. Nanja Urh, Timotej Jenko, Karlina Piber in Nika Urh so se pomerili v zelo močni konkurenci. V podporo sta jim še trener Franc Langus in navijač Tjaž Čufer Tomažin. Zares velik mladinski turnir pokaže najboljše igralce sveta predvsem v kategorijah U13 in U15, kjer so nekateri otroci res neverjetni in jih je prav z užitkom vredno gledati. Tudi naša ekipa je z zvedavostjo gledala vrhunske tekme nasprotnikov in od njih pobrala le najboljše, ter jih bo skušala tudi osvojiti. Sami so pokazali kar so uspeli, mogoče je bilo nekaj preveč nihanj pri dekletih, a so, če potegnemo črto, z nastopi zadovoljni vsi. Izkušnja je ogromna in bo prinesla veliko dobrega, čeprav številke osvojenih mest niso nizke.

Podrobnosti dogajanja po dnevih spodaj…

 uradni rezultati

uradni rezultati

končna uvrstitev naših mladincev

14. m Nanja GU13

19. m Nika GU15

23. m Karla GU15

43. m Tim BU15

mnenja naših igralcev

Nanja

Na turnir sem odšla z realnimi pričakovanji, vedela sem, da sem dobra vendar še ne toliko, da bi se lahko kosala z Egopčankami. Na nek način sem pričakovanja uresničila z zadovoljstvom nad svojo igro in napredkom v njej, venadr nisem še popolnoma zadovoljna, ker ob ključnih trenutkih glava ni bila na mestu. To je res velik turnir, a sem se v vsej množici počutila normalno, predvsem sem bila navdušena nad igro nekaterih kako zelo uspešni so. Tudi organizatorji so super poskrbeli, da sem lahko nemoteno igrala. Svoj nastop bi ocenila z oceno dobro, ker igrala sem dobro, vendar glava ni bila na mestu. Z osvojenim 14. mestom sem dokaj zadovoljna, vendar bi bilo lahko bolje.

Tim

Na trunir nisem prišel z velikimi pričakovanji,  saj sem vedel, da sem v družbi zelo močnih igralcev. Vseeno sem soja pricakovanja uresnicil na tak nacin, da sem zaigral po vseh svojih močeh in pokazal kar se da dobro igro, lahko bi rekel, da sem pokazal vse kar znam. V taki množici se počutiš zelo majhnega, zlasti na nivoju igre squasha, ampak tako dobri igralci so mi idoli in navdih za igranje. Glede organizacije bi pohvali vse, ki so sodelovali, tako  da samo kapo dol, saj morajo poskrbeti za veliko ljudi. Igral sem kar se da sproščeno in poizkusil iz sebe stisniti največ, a vem da bom moral še veliko  garati za boljše rezultate. Rad bi izpostavil tekmo proti Francozu, kjer sem pokazal svojo doslej najboljšo igro in bil zares zadovoljen.
Rad bi še dodal, da se imamo lepo, se zabavamo, uživamo v squashu, veliko se pogovarjamo o igri. Zato bi se rad zahvalil tudi trenerju za njegovo potrpežljivost do nas in voljo do treniranja ter vztrajnost pri posameznikih, tko da, kapo dol Franci!

Karla

Za ta turnir nisem imela visokih pričakovanj, saj sem vedela, da so nekatere nasprotnice veliko boljše, a vseeno sem si želela igrati tako kot znam. Ker so bile skoraj vse moje nasprotnice zelo enakovredne meni, sem lahko pokazala zelo veliko mojega znanja, a žal se mi je premalokrat izšlo za zmago.  Med prostim časom sem si ogledala veliko zanimivih tekem, saj so igralci na tem turnirju zelo dobri in to se mi je zdelo super.  Organizacija turnirja je bila zelo dobra, poskrbeli so za dobro hrano in mirno igranje squasha. Z osvojenim 23. mestom pa sem zadovoljna.

Nika

Preden smo odšli na turnir sem že vedela, da me čakajo zelo dobre nasprotnice, predvsem Egipčanke, ki na ostale evropske turnirje ne hodijo. Vedela sem, da tukaj ne bo slabih igralk, a sem vseeno pričakovala, da bom lahko zmagala tekmo prvega kroga, zato svojih želja nisem uresničila. Vseeno pa se je skozi celoten turnir moja igra izboljševala, mogoče sem imela preveč nihanj, naprimer v predzadnji tekmi sem prvi niz odigrala super, v drugem pa tako zelo slabo, da še sama sebi nisem verjela. To si želim izboljšati, da bi lahko igrala tudi z veliko boljšimi igralci. Organizacija je potekala po časovnici in tudi sodniki so bili ves čas prisotni. Izpostavila bi to, da je nihanje preveliko pri osnovah, kar si želim, da bi čim prej natrenirala in bila bolj konstantna. Z osvojenim mestom nisem zadovoljna, a vseeno me je zadovoljila igra na nekaterih tekmah.

podrobnosti dogajanja po dnevih

Dan 0 :: četrtek, 5. 7. 2018

Ekipa je prspela v Köln v sredo zvečer in se udobno namestila v hiški izven mesta. V četrtek so se dopoldan odpravili na trening z Matjažem. Nato jih je peljal še na ogled mesta, kjer so si ogledali znamenito katedralo in zelo arhitekturn zanimivo železniško postajo. Popoldan je sledil drugi trening, ko so lahko preizkusili tudi stekleno igrišče.

Dan 1 :: petek, 6. 7. 2018

Timotej je začel s prvo tekmo na turnirju in to prav na steklenem igrišču, žal se tekma ni izšla v njegov prid. Vedeti je treba, da je to eden najmočnejših turnirjev na svetu in da so vsi igralci zares dobri. Drugo tekmo je igrala Nika, žal je šla v igro z veliko treme, kljub temu, da je vedela, da bi lahko dobro igrala. NA začetku je naredila 3 napake, ki so jo čisto podrle in se ni uspela pobrati. Po pogovoru s trenerjem je v drugem nizu zaigrala bolje, a vseeno ji je bilo težko, saj je igrišče drugačno in žoge v zadnje delu “zares umrejo”. Tretji niz se je začel dobro vse do rezultata 7-7, ko jo je napačno odigrana žoga stala niza. Kljub temu je v 4.nizu začela dobro, ko pa je nasprotnica zadela nekaj žog enostavno ni šlo več.

Tretja je šla v igrišče še Karlina, ki je odigrala kar 5 nizov. Suvereno je povedla v prvih dveh nizih, z zares fantastičn igro je pokazala svoj pravi jaz, a ker je bila misel prehitro usmerjena v zmago, je začela v popuščati in še preden se je zavedala sta bili izenačeni na 2-2. V petem nizu sta bili dokaj izenačeni, a vendar Karlini ni uspelo zadeti kar si je zadala, nasprotno se je dogajalo nasprotnici. Žal je tekmo izgubila a bila zadovoljna s svojo predstavo.

Prvi dan se je zaključil s tremi porazi, a z zavedanjem, da so prišli prvič na tako močan turnir in da tukaj ni igralcev, ki bi samo “malo igrali” squash. Vsi se lahko pohvalijo z ogromno treningi in nivo je zares visok. A vseeno gredo z dvignjeno glavo naprej.

 

Knut Hogervorst [25/32]Netherlands vs. Tim 11-3 11-3 11-0

Uditi Mishra [25/32] India vs. Nika 11-5 6-11 11-7 11-6

Anne Bunn [17/24]U.S.A. vs. Karla 4-11 5-11 11-6 11-2 11-7

 

Dan 2 :: sobota, 7. 7. 2018

Nanja je pričela svojo prvo tekmo šele v soboto. Igrala je lepo, a Francozinja je bila neverjetno hitra, Nanja se ji je kar dobro upirala, a vendar na določene trenutke popustila, zaradi prepreke v glavi, da bi lahko šla na žogo. Vseeno je bil končni izkupiček tekme kljub porazu zadovoljiv. Nato je z maratonsko igro pričela Nika. Zelo izenačen prvi niz, drugi na razliko do 15.točke, pa zopet zelo tesno, v četrtem se je popolnoma sesula in osvojila le točko, a vseeno je bila misel, da bi bila zadna preveč strašljiva zato je šla v igrišče po zmago. Komentar Indijke, ki je gledala tekmo pove vse “What a come back, unbelievable”. Nato je šel v igro Tim in z vsako tekmo več zares napreduje. Kar se tiče njegove igre se kaže vedno večji napredek, zato je kljub porazu vredno pohvaliti igro.

Sledil je počitek na terasi pred centrom – v galeriji najdete nazorno fotko 🙂

V popoldanskem času je prva zopet stopila v igro Nanja, ki je odigrala tekmo s Slovenko Saro. Presenetljivo se ni nič razburjala, igrala je zelo solidno, vendar je Sara zaenkrat še preveč iznajdljiva in taktično boljša od nje. Nato sta šli istočasno v igro Nika in Karlina. Obe sta dobili prvi niz, drugega je Nika dobila za 2 točki in Karla izgubila za 2. Tretji niz pri obeh zopet za Slovenijo, pri Niki za zmago, pri Karli še ne. Četrti niz se enostavno Karla ni mogla zbrati. Sploh ne, da bi bil problem v kondiciji, ampak enostavno popolnoma drugačna igrišča in zelo vroče okolje nekako ne ustrezata našim igralcem. Tako je vroče, da se loparji kar sučejo po igralčevih rokah in tudi Karlo je to malo motilo in je zato zgrešila nekaj žog. A to tako je in treba se je čim prej prilagoditi. V petem nizu se ni uspela sestaviti po razočaranju iz četrtega niza, saj se je zavedala, da je imela vse v svojih rokah a tega ni izkoristila. Dan je z zadnjo tekmo zaključil Tim. V predobri konkurenci žal njegov način treninga le nekajkrat na mesec ob vikendih enostavno ne prinese rezultatov, a vseeno ok.

Rose Lucas-Marcuzzo [9/12]France vs. Nanja 11-8 11-7 9-11 11-3

Nika vs. FranceAna Munos [13/16] 11-8 13-15 13-11 1-11 11-3

Mathis Marthelot [33/64]France vs. Tim 11-6 11-3 11-6

Sara Nedič [3/4]Slovenia vs. Nanja 11-5 6-11 11-6 11-5

Nika vs. GermanyLea-Iris Murrizi [9/12] 11-5 12-10 11-9

Penelope Furnas [17/24] U.S.A. vs. Karla 10-12 11-9 8-11 11-9 11-2

Timothé Emprin [33/64]France vs. Tim 11-1 11-6 11-4

Dan 3 :: nedelja, 8. 7. 2018

Prvo tekmo je začela Karlina, sicer s porazom, a zadovoljivo. Vidi se napredek zato je z dvignjeno glavo zapustila igrišče. Skoraj istočasno je pričela tudi Nika, kateri se v petih nizih in 56 minutah igre ni izšlo za zmago. Tim je ves čas v igrišču, če ne igra tekme, igra “angleža” in vsi, ki ga opazujejo so si enotni, da ko je na turnirju živi za squash in napreduje.

Trener je dodal še nakaj kar je potrebno poudariti. Da se v kategorijah do 13 in 15 let na ta turnir zares pripeljejo najboljši igralci sveta, in da tukaj ni prostora za srednji razred. Egipt, ZDA, Indija, Anglija na ta turnir pošljejo le najboljše. Zanimiv podatek je, da so v Kairu letos na državnem prvenstvu omejili št. prijav na 1000 mladincev, kar kaže na res visok nivo squasha tam. Zato je treba še enkrat več poudariti, da so bile priprave na Bledu vredne ogromno, in če ta mesec pred turnejo ne bi tako trenirali, ostalim ne bi segli do kolen, tako pa lahko vsaj vzpostavijo igro in v določenih trenutkih pokažejo svoje kvalitete. V centru je namreč vroče in naporno, a to velja za vse igralce. Res zanimivo pogledati vse otroke kako delajo in trenirajo. Turnir je enkraten in velika izkušnja za vse njih in napredek bo velik. Veseli ga tudi to, da so se naši mladinci hitro postavili na realna tla, in da so sami spoznali in videli koliko je še rezerve. Zato je to enkratena odskočna deska za naprej.

V popoldanskem času sledijo tekme za določitev končnih mest:

Nanja si je na kölenskem turnirju priigrala 14. mesto v kategoriji najmlajših deklic. Z zadnjo tekmo proti Američanki ni najbolj zadovoljna, a si vseeno želi, da se bo energija dvignila v naslednjih dneh in da v sosednji državi lahko pokaže več. Tim je v zadnjem boju za za 47.mesto v BU15 požel zmago. Po zmagi je življenje lepše, četudi samo po eni. Sedaj se že veseli Amsterdama, da bo tam skušal doseči več. Tudi naši dekleti v GU15 sta turnir zaključili z zmago. Veselje se je zopet dvignilo. Karla je  osvojila 23. mesto in Nika 19.

Dan se je zaključil bolj zmagovalno in razpoloženje se je popravilo na še boljše. Veseli so, da so izkusili tako velike igralce, in da bodo lahko doma pokazali še več.

Kacey Mollenkopf [9/12]  U.S.A. vs. Nika 13-11 3-11 4-11 13-11 11-4

Isabella Ronda [17/24] U.S.A. vs. Karla 11-7 11-4 11-4

Tom Redondin [33/64]France vs. Tim 11-5 11-6 11-2

Barrett Gallo [13/17] U.S.A. vs. Nanja 11-3 11-8 11-5

Nika vs. U.S.A.Penelope Furnas [17/24] 11-1 11-5 11-6

Karla vs. Slovenia Lana Nedic [13/16] 11-6 11-8 11-1

Tim vs.U.S.A. Henry Serrano-Wu [33/64] 11-7 11-7 11-5

Dan 4 :: ponedeljek, 9. 7. 2018

Zadnji dan turnirja je rezerviran za finalne tekme, za tiste ki odločajo o barvah medalj. Nihče od Slovencev tokrat ni bil tako visoko, da bi nastopil tudi v ponedeljek, a so vseeno zadovoljni s svojim prikazanim znanjem. Od zares odličnih mladincev se je še lažje učiti.

Naši korenjaki so opravili dopoldan še trening v centru, pogledali nekaj tekem in se poslovili od Matjaža, ki se je vse dni posvečal njim in jim bil v oporo. Sedaj jih pot zapelje v Hamburg k Rožletu, kjer bodo skušali videno znanje prenesti še v svoj trening in ga čim preej osvojiti.

Več pa seveda v novi novici, ko se javijo iz severa Nemčije.

osvojene medalje po kategorijah

UVRSTITVE VSEH SLOVENCEV

GU13 :: 9. Sara Nedič, 14. Nanja Urh

GU15 :: 19. Nika Urh, 23. Karlina Piber, 24. Lana Nedič

BU15 :: 43. Timotej Jenko

GU17 :: 23. Manca Demšar

BU17 :: 30. Luka Kustec