Veste kdo je zmagovalec serije BGM?

Zaključili smo že drugo serijo BGM turnirjev in uspela je vrhunsko. Zadovoljstvo igralcev je na višku in zmagovalci so znani.

Dobili smo 4 zmagovalce serije BGM turnirjev. Roky, Buča in Nika so ubranili lanskoletne naslove pri članih, mladincih in mladinkah. Roky je bil 3x prvi in 3x drugi ter si zagotovil mesto na vrhu. Nika se je letos povzpela kar na 4. mesto v skupnem seštevku vseh in bila v veliki prednosti pred svojimi tekmicami. Tudi Buča je kljub odsotnosti iz enega turnirjal obdržal mesto na vrhu. Zasukalo pa se je pri članicah, zmagala je Pia.

Zahvaljujemo se pokroviteljem, ki nam omogočajo, da je liga vsako leto boljša. Hvala Dani za vrhunske Hirsch ure za kar 15 tekmovalcev. Hvala Mihu in ASP Jesenice in Lesce za vso podporo v prevozih in dresih. Hvala tudi AMsportu, Conditosu, SKB banki.

Zahvala tudi staršem, da otroke podpirajo pri igranju tega zanimivega, dinamičnega športa.

.

ČLANI

 1. ROKY
 2. ĐUKA
 3. BLAŽ

ČLANICE

 1. PIA
 2. SAŠA
 3. URŠKA

MLADINCI

 1. BUČA
 2. TIM
 3. TIN

MLADINKE

 1. NIKA
 2. TINA
 3. KARLA

fotogalerija

Bled in Sp. Besnica, sobota 9. junij 2018 – Tudi zadnji turnir smo odigrali na obeh lokacijah vendar le v dveh kategorijah. Najboljših 16 je igralo najprej v RC Vogu, nato pa so se pridružili z zaključnimi dvoboji v Feniksu in tam odigrali tekme za končna mesta. Druga kategorija je imela 12 tekmovalcev, ki so se pomerili med seboj na domačem terenu. Zato smo dobili tokrat le dva najboljša, to sta Đuka in Vevi. Pa vendar je ta turnir odločal tudi o skupnih razvrstitvah zato je bilo še toliko bolj razburljivo in napeto v marsi kateri tekmi.

Pa če začnemo na Bledu, vsi 4 nosilci niso imeli težav do polfinala, nato pa se je malo zasukalo, na levi strani repasaža sta Ido in Ingrid premagala Tjaž in Lean, ter se na koncu pomerila za 3. mesto. Kljub dvojnim točkam se nista uspela dvigniti višje v skupni razvrstitvi. V finalu sta odigrala Luka in Vevi, kjer je bila tehnično dosti boljša slednja. Za 5.mesto sta se pomerili nato Ida in Ingrid in tokrat je slavila slednja. Julija in Zoja sta se med seboj pomerili v 2. krogu na levi strani in pokazali napredek v igri. V skupnem mestu sta imeli le 2 točki razlike, v prid Juliji za 6. mesto. Tinkara, Lara in Nika so vztrajno korakale skozi vso sezono naprej in iz prilagojene igre na prvem turnirju sedaj pokazale že dober squash. Pri vsem tem jim seveda sledi naš najmlajši mladinec Metod, ki je redno obiskoval turnirje in bil v skupnem seštevku mladincev peti.

In če se preselimo še malo v višjo kategorijo. Tam je bilo videti kar nekaj zanimivih dvobojev. Pia in Samo sta postregla z dobrim dvobojem, žal pa je dve točki pred koncem Pia poškodovala ahilovo tetivo in tako se je njena bolečina iz tekme v tekmo povečevala. To so dobro izkoristile mladinke za dobre skupne točke v svoji skupini, Pia pa kljub 14. mestu na tem turnirju ni izgubila prednosti pred zasledovalkama Sašo in Urško. Slednji sta se najprej pomerili med seboj, po zmagi je Saši ušel izpod nadzora naslednji dvoboj s Karlo, če bi hotela na vrh med članicami. Hkrati je bil to vzpon Karle, z zares dobro predstavo je zbrala zadostno število točk, da se uvrsti med najboljše tri. Takoj za njo je bila na 4. mestu Nanja, ki je na tem turnirju kljub porazom pokazala svoj jaz. Tina je po maturi prišla na turnir in si z nastopom in dobro predstavo priigrala srebro. Tudi Kaja je bila zadovoljna s svojo igro, le nekajkrat jo je zmedla glava, ko je nasprotnik povedel, a vse to še pride. Skozi vso sezono je varno držala 4. mesto med članicami. Nastopila sta tudi dva mladinca in pokazala zares kvalitetno igro, Buča se je boril do zadnjega atoma moči in osvojil 3.mesto, Tim je pokazal svojo vrhunsko igro kljub odsotnosti od squasha. Svojo igro je na višji nivo dvilgnil udit naš trener Cička, ki je bil na turnirju 7., med člani pa je osvojil 4.mesto. Na zares vrhunsko 4.mesto se je na tem turnirju in tudi v skupnem seštevku vseh tekmovalcev uvrstila Nika, ki je v neverjetni predstavi premagala Blaža. Dekle s tem dviguje meje in tudi nivo celotnega squasha v klubu. Blaž je s tem dvobojem izgubil možnost za dvig med člani, a se obdržal na 3.mestu. Na 5.mesto se je uvrstil Miha, ki se je v letošnji sezoni uspel udeležiti le tega turnirja a vseeno osvojil 107 točk. V finalu sta se pomerila še Đuka in Roky, po tretjem nizu je 200točk pripadlo Đuki, kar je bilo zagotovilo za skupno 2.mesto.

hvala pokroviteljem

podrobni rezultati