Naši mladinci s štirimi medaljami iz Reke

Na 5. summer fun turnirju so naši mladinci osvojili kar štirii medalje. Zmagovalka je Nanja urh, srebro je osvojila Karlina Piber, bron sta si priigrala Julija Vidic in Timotej Jenko.

Reka, 2. in 3. junij 2018 – Na petem reškem turnirju, kjer tekmujejo najmlajši, se je 7 naših mladincev izkazalo zelo dobro. Najuspešnejša je bila Nanja, ki je bila med deklicami do 13 let najboljša.V isti konkurenci je prepričljivo odigrala tudi Julija, ki si je priigrala bron. Malo sreče je zmanjkalo Karli, a je bila vseeno zadovoljna z drugim mestom med dekleti do 15 let. Njen uspeh sta dopolnili še Lara Demšar s 5. mestom in Nika Demšar s 6. mestom. Med fanti smo imeli dva predstavnika, vsak v svoji kategoriji. Tim je med starejšimi fanti osvojil bron, Tjaž Čufer Tomažin pa med mlajšimi 4. mesto.

Spodnje izčrpno poročilo po dnevih smo tokrat dobili iz Reke od Nanje, za kar se ji zahvaljujemo:)

1. dan – sobota, 2. 6. 2018

Prvi dan je z igro pričela Nanja, imela je dosti lažje nasprotnice, a v prvi tekmi vseeno ni izkoristila svoje igre, v drugi tekmi je glavo postavila na svoje mesto in začela izkoriščati priložnost za trening. Timoteju se pozna, da 2 tedna zopet ni držal loparja v roki. Prvo tekmo je odigral proti Jurkoviču, kjer je tekel in se boril, a mu igra ni stekla. Ko je igral s Pablom je bila igra že boljša, boril se je kot lev, a žal ni mogel natančno zadeti žogice.

Karla je prvo tekmo igrala s Corino in igrala dobro, nato je igrala z Jovano, kjer se je bolj zapletlo. Po 5-ih nizih žal ni požela zmage, razočaranje je bilo veliko, a se je po nekaj udihih zopet umirila. Julija je prvo tekmo zmagala, drugo je žal izgubila proti Dori. Igrali sta zelo dobro, vendar je zmanjkalo kanček sreče za še boljši  rezultat.

Lara in Nika sta se borili po svojih najboljših močeh, a pokazali napredek. Ko sta igrali med seboj sta bili zopet izenačeni in prav zanimivo ju je bilo pogledati. Tjaž se je v prvi tekmi boril proti dosti boljšemu nasprotniku, ki mu ni dal možnosti, da bi lahko razvil igro. V drugi tekmi je dobil nasprotnika, s katerim sta si bila bolj izenačena. Takrat se je zares boril in tekel kar se je le dalo in to se je na koncu obrestovalo z zmago in utrujenst je bila pozabljena.

Na Reki se otroci zabavajo in so poleg squasha tudi malo pohajkovali po mestu.

2. dan – nedelja, 3. 6. 2018

Otroci so se zbudili naspani in veseli in tako so tudi pričeli drugi tekmovalni dan. Karli je kar suvereno premagala Viktorijo in bila zelo zadovoljna s svojo igro. Lara je bila malo preveč utrujena in ni uspela pokazati boljše igre proti Jovani in in Rosi, ki sta sicer boljši nasprotnici, a mogoče bi lahko iz sebe iztisnila več. Timotej je igral požrtvovalno kljub porazu, v drugem nizu sta z nasprotnikom odigrala do 12-10, a žal ne v prid Tima.

Nato je sledil klubski obračun. Julija se je borila proti Nanji, manjka ji nekaj boljših sprejemov na bekendu, a je bila tudi sama vesela kvalitetne igre. Nanja je odigrala še zadnjo tekmo proti Luce in bila tudi v tej tekmi prepričljiva.

Tjaž je bil razočaran nad zadnjo tekmo, saj je vedel, da je nasprotnik slabši, a mu ga ni uspelo premagati. Tim je drugo tekmo zmagal in si s tem priigral medaljo. Nika je zadnjo tekmo odigrala proti Korini, s katero sta igrali zanimiv squash.

Izkupiček štirih medalj je bil za našo ekipo odličen. Naši mladinci  so z nasmejanimi obrazi zapustili Reko, kamor se z veseljem še vrnejo.