Žensko DRŽAVNO PRVENSTVO 2018

Državna prvakinja je Sara Rojnik! V finalu je bila boljša od klubske kolegice Nine Kustec. Bron je v boju za 3. mesto osvojila Sara Hafner pred mladinko Niko Urh. Prvenstvo je prvič potekalo v tako dobrem vzdušju in s poln pozitivne energije. Zato vsem dekletom čestitamo in še naprej uživajte v squashu!

Bled, 2. junij 2018 – Državno prvenstvo je letos prvič potekalo na dveh lokacijah. Ženske so bile v organizaciji Squash kluba Lesce Bled, moški v organizaciji RC Vogu pod taktirko blejskega člana Blaža Kunšiča in obe  prvenstvi sta vzporedno v odličnem vzdušju dobili državna prvaka. Martin Mošnik kot nesporni favorit je imel zelo lahko pot do vrha, dosti daljša in z več nizi odigrana je bila borba pri Sari Rojnik, ki je osvojila svoj drugi naslov.

Pri članicah je prvenstvo zaznamovalo napad mladink iz ozadja. Članice so se sicer letos še uspele zadržati na vrhu, a se zavedajo konkurence mladink. Tudi pri članih je bilo podobno, mladi upi prihajajo v ospredje, 2. mesto je namreč osvojil Blaž Porenta. Vseh 16 članic in 21 članov si zasluži pohvale za nastop na prvenstvu in za vso prikazano igro. Brez akterjev ni športa, zato pohvale vsem!

pozitivno vzdušje zaokrožilo odlično prvenstvo

Na Bledu smo prvenstvo s 16-imi dekleti delno pričeli že v petek. Tina Ferjan in Eva Trseglav sta se z nasprotnicama Urško Ferjan in Niko Urh pomerili v 5ih nizih. Žal brez zmage, a ker sta imeli v soboto maturitetni izpit, glavi nista pustili, da bi se popolnoma prepustili squashu.

Glavni del pa se je odvil v soboto 2. junija od 9. ure naprej. Prvenstvo sta otvorili zmagovalka Sara Rojnik in Ingrid Bučar. Takoj za tem sta nam z zanimivimi štirimi nizi postregli Pika Rupar in Pia Erjavec. Zmago je odnesla mladinka, za Pio pa je bila to edina izgubljena tekma in tako končno 9. mesto. Nato sta bili na vrsti Kaja Železnik in dobitnica brona Sara Hafner. Sledil je dvoboj odigran v 5-ih nizih, kjer je Mojca Blažič naši Saši Rakovec večkrat skoraj podarila zmago, a je Saši žal ni znala izkorititi v svoj prid, zato so na koncu izkušnje prevzele zmago. Druga nosilka turnirja Nina Kustec je premagala Ido Sedušak. Žal nismo uspeli videti dvoboja med Manco Demšar in Nado Bambič, saj je slednja imela neodložljive zdravstvene obveznosti, a se nam kljub temu kasneje pridružila na prvenstvu. Sledil je 2. krog rednega dela in razigravanje, kjer ni bilo nepredvidljivih izidov. Nato pa so se stvari postavile na še bolj izenačen nivo in prišlo je do še bolj zanimivih dvobojev.

Prvi polfinale sta odigrali prvakinja Sara in naša Nika. Dvoboj je bil neverjeten. Nihče si ni upal trditi, da bo naša mladinka tako zaigrala in Saro kar nekajkrat spravila v obrambni položaj. Zares vrhunska igra med njima je bila vredna ogleda. Prva dva niza je, ne preveč z lahkoto, dobila Sara, nato je Nika z mirno glavo povedla v tretjem in ga tudi dobila, v četrtem sta igro podaljšali in žal je sporna odločitev sodnice Niko spravila v stanje nekoncentracije in Sara je slavila s 13-11. Vseeno vse čestitke naši Niki, ki se pri svojih 14-ih letih takole kosa z najboljšimi slovenskimi igralkami squasha. Drugi polfinale je po lažji potji dobila Nina proti klubski kolegici Sari.

končne uvrstitve

 1. Sara Rojnik, SqK Škofja Loka
 2. Nina Kustec, SqK Škofja Loka
 3. Sara Hafner, SqK Škofja Loka
 4. Nika Urh, SqK Lesce Bled
 5. Mojca Blažič, SqK Igraj Sevnica
 6. Manca Demšar, SqK Škofja Loka
 7. Pika Rupar, SqK Škofja Loka
 8. Urška Ferjan, SqK Lesce Bled
 9. Pia Erjavec, SqK Lesce Bled
 10. Sara Rakovec, SqK Lesce Bled
 11. Kaja Železnik, SqK Lesce Bled
 12. Eva Trseglav, SqK Lesce Bled
 13. Ida Sedušak, SqK Lesce Bled
 14. Ingrid Bučar, SqK Lesce Bled
 15. Tina Ferjan, SqK Lesce Bled
 16. Nada Bambič, SqK Konex

Na drugi strani v razigravanju smo tudi videli blejski dvoboj med Sašo in Kajo, kjer je slednja izkoritila malo utrujenost Saše in ji uspela vzeti niz. Kaja je na prvenstvu igrala po svojih močeh in na koncu osvojila 11. mesto. Za 13. mesto sta se pomerili zelo konkurenčni tekmici Ida in Ingrid. Daljša pot igranja je Ido pripeljala do zmage, predvsem pa odzvanjanje trenerjevih besed v glavi “nogice, nogice…”. Klubski derbij med Pio in Sašo smo pogledali pri uvrstitvi za 9. mesto. Pii je počitek očitno dobro del in je Sašo premagala.

V zgornji polovici so dekleta odigrala zadnje dvoboje takole: za 7. mesto se je Urška z veliko tremo podala v boj proti mladinki Piki, slednja je to izkoristila v svoj prid za zmago. Urška je tekmo prej proti Mojci pokazala svoj pravi jaz, svojo moč, agilnost in hitrost, kjer rezultat ni imel pomena, zadovoljna je bila s svojo predstavo. Za 5. mesto je bila Mojca boljša od druge najbolje uvrščene mladinke Mance. Pika in Manca sta pred tem odigrali  še eno tekmo in dvoboj je bil zelo izenačen, saj se igralki zelo dobro poznata med seboj, saj skupaj trenirata.

Nato sta sledila še zadnja dva dvoboja prvenstva, ki sta odločala o osvojenih medaljah. Najprej za bron med Niko in Saro H. Slednja je že povedla z 2-0, ko se Nika zaradi glavobola ni uspela zbrati, nato je sledil preobrat  z 11-3 za Niko. V četrtem je Nikina koncentracija žal popustila in izkušnje Sare so prevladale, a mladinka je še enkrat več pokazala, da se z lahkoto kosa s članicami, ki so sedaj še boljše od nje in bolje vodijo igro. Sara je na tem prvenstvu osvojila tudi svojo prvo medaljo na državnem prvenstvu.

V finalu sta nam 5 nizov postregli Sara R in Nina. Klubski kolegici se zelo dobro poznata, zato je bil le trenutek boljše odločitve odločilen pri osvojitvi naslova. Sara je podvojila svoj naslov izpred štirih let. Nina pa je svoji zbirki medalj iz članskih DP brona in srebra dodala še eno srebro.

Še enkrat več naj povemo, da je prvenstvo zaznamovala pozitivna energija, ki so jo prinesle tudi gostje na Bled. Tako sproščeno se še ni igralo in tako veselo je lahko tudi vsakič naslednjič. zato hvala vsem puncam za udeležbo, za nastope, za kvalitetne predstave, za nasmehe. Bravo!!!

Moško prvenstvo v kratki besedi in sliki čisto spodaj.

fotogalerija :: dvoboji

fotogalerija :: igra

fotogalerija :: podelitev

fantje odigrali po najboljših močeh

Letos je bila konkurenca na moškem državnem prvenstvu malo bolj oslabljena. V RC Vogu je nastopilo 21 tekmovalcev iz 7-ih klubov. Med njimi so se borili tudi štirje naši predstavniki. Najvišje se je tokrat povzpel Blaž Kunšič, na 13. mesto. V zadnjem klubskem dvoboju je premagal Jako Bajta, slednji je tako zasedel 14. mesto. Le mesto za njim je bil uvrščen Miha Primožič. V prvem krogu je bil Miha boljši od našega mladinca Jake Rakovca. Ta se je s svojim debitantskim nastopom na državnem članskem prvensvu zapisal pod št 18.

Zmagovalec moškega prvenstva je zopet postal Martin, ki nima močne konkurence, zato je z lahkoto osvojil še en naslov. Drugo mesto je osvojil Blaž Porenta in 3. Žan Bombek, ki je do medalje prišel brez boja, saj je nasprotnik zaradi poškodbe tekmo predal.

Prvenstvo je v RC Vogu potekalo hitro in zanimivo, fantje so prikazali izenačeno igro in kar nekaj zanimivih tekem soo si lahko ogledali gledalci.

končne uvrstitve naših članov

14. Blaž Kunšič

15. Jaka Bajt

16. Miha Primožič

18. Jaka Rakovec

končne uvrstitve članov

 1. Martin Mošnik, SqK Konx
 2. Blaž Porenta, SqK Škofja Loka
 3. Žan Bombek, SqK Konex
 4. Damjan Adlešić, ŠK Squashland
 5. MArk Hafner, SqK Škfja Loka
 6. Borut Slemenšek, SqK Konex
 7. Luka Kustec, SqK Škofja Loka
 8. Andrej Sosič, SqK Konex
 9. Jošt Dolinar, SqK Škofja Loka
 10. Anton Matej Drašler, SqK Škofja Loka
 11. Aljaž Peternelj, SqK Škofja Loka
 12. Žiga Merčun
 13. Blaž Kunšič, SqK Lesce Bled
 14. Jaka Bajt, SqK Lesce Bled
 15. Miha Primožič, SqK Lesce Bled
 16. Sreč Kregar,
 17. Miha Peteh, SqK Vogu
 18. Jaka Rrakovec, SqK Lesce Bled
 19. Samo Jeraj
 20. Grega Kozinc, SqK Vogu
 21. Oskar Škulj