Slovenci odlično trenirali s Hrvati

Prijetno poletno dogajanje se je s kondicijskih priprav prelevilo v squash kamp v Opatiji. Saša, Tiam, Miha in Rožle so se pridružili hrvaškim squashistom, z njimi trenirajo in se zabavajo v idiličnem obmorskem mestecu.


 

V nedeljo 15. avgusta 2010 so se v enem izmed baročnih opatijskih hotelov zbrali vsi mladinci, ki so željni squashevskega znanja. Med njimi so tudi Miha Jan, Tiam Škodlar in Saša Rakovec, katerim se je na pripravah pridružil tudi Rožle Langus. Člane našega kluba so medse povabili Hrvaška squash zveza in glavni avstrijski trener kampa g. Gerhard Hager. Skupaj z ostalimi trenerji bodo treninge opravljali na igriščih v Reki. Vsak v svoji starostni kategoriji, s pravo konkurenco, se izpopolnjujejo in nadgrajujejo svoje znanje squasha dvakrat na dan vse do konca tega tedna.

Kondicijske priprave naših članov so že obrodile sadove. Trener Frenk Langus je več kot zadovoljen z uspešnostjo svojih varovancov, saj na reških igriščih kažejo pravo smer in predvsem odličen uspeh. Kljub temu, da so se Tiam, Saša in Rožle izpopolnjevali bolj fizično in igra ter tehnika squasha med poletjem nista bili na prvem mestu, so že s prvimi rezultati pokazali, da so vrhunsko pripravljeni.

 

V prostem času so se zabavali ob biljardu, badmintonu, v bazenu, ob morju

Saša se je zelo približala Paulini Radoš, kateri v pretekli sezoni ni uspela vzeti niza. Prve dni je trenirala v drugi skupini, a so jo zaradi napredka že prestavili v prvo. Ravno tako tudi Tiama. Po besedah Frenka, ki je bil pri njih na obisku v sredo, to pomeni, da bosta dvakrat boljša. Tiam je proti Roku Vončini igral kot za šalo, v žargonu pravimo “pojedel ga je”. Približal se je tudi Martinu Keglu, ki je trenutno še vedno boljši, a kot pravi Tiam: “Temu ne bo več dolgo tako. Vesel sem, da sem julija tako dobro treniral v Feniksu in bom zopet dokazal, da spadam v vrh mladinskega squasha.” Tudi Rožle z minute v minuto prihaja v odlično formo, ko trenira z Gerhardom. Pravi, da se že veseli prihajajoče sezone in prvih tekem, saj ga je prijetno in športno vzdušje zopet napolnilo z neverjetno energijo.

 

Tiam in Saša sta imela kar 4 treninge na dan, zato sta bila pošteno utrujena

 

Na turnirju ob zaključku kampa je zmagal Rožle Langus

 

Teden je naokoli in naši korenjaki so se vrnili domov, polni novih izkušen in z nasmejanimi obrazi. Prav z veseljem so se pohvalili, kako odlično so trenirali in kakšen napredek so dosegli. Vsak dan so imeli po dva treninga, enega dopoldan in drugega popoldan. Tiam in Saša pa sta trenirala kar v dveh skupinah, tako da sta bila prisotna kar na 4 treningih vsakodnevno. Zato utrujenosti ni manjkalo, ko so med pavzo, nekateri v centru Myme pospali kar po tleh, drugi so si med tem časom privoščili vragolije v vodi, ob igranju badmintona ali biljarda, kjer ni manjkalo smeha. Po odlični večerji v hotelu so se zvečer odpravili tudi na sprehod po lepo preurejenem mestu Opatiji, včasih jim je na misel prišla tudi kaka “italijanska nevšečnost”.

Zadnji dan so v reškem centru, kjer imajo 3 igrišča odigrali še zaključni turnir. Vsi skupaj so se najprej pomerili v 4 skupinah, od koder sta šla v naslednji krog prva dva. V finalu so z velikim navdušenjem vsi pogledali Rožleta in Srđana Maksimovića, kjer je bil z rezultatom 3-0 absolutno boljši naš varovanec. Z zaključnim govorom odličnega trenerja Gerharda Hagerja se je v petek popoldan v veselem vzdušju zaključil squash kamp.

Udeleženci Poletnega squash kampa 2010

 

 

Poletni squash kamp v Opatiji in Reki 2010