Vztrajno treniramo dalje

Mesec dni poletnih priprav je mimo in že v tem času se kažejo odlični rezultati naših športnikov. Vsak s svojim individualnim treningom so napredovali in se izpopolnili ter se ob vsem tem tudi zabavali. Nekateri so si postavili dodatne izive, drugi so se med tem odpravili na morje.

V tednu od 1. do 7. 8. se nam je zopet pridružila Pia Erjavec in pridno trenirala z ostalimi nadobudneži, ki so ji z veseljem pokazali kako so napredovali v času, ko je ni bilo. Pia je iz Anglije prinesla polno novega znanja in ga z veseljem delila z nami. Sedaj je zopet odpotovala nazaj na otok, kjer bo opravljala počitniško delo in seveda izpopolnjevala tudi svoje znanje squasha. Ko se nam bo zopet oglasila, bomo pridno poročali o njenih podvigih, vse do oktobra, ko se nam zopet pridruži v Sloveniji.

8. avgusta je bil čas za novo testiranje in s tem smo dobili nove rezultate po prvem ciklu treninga, kar nam sedaj omogoča, da lahko program treningov spremenimo in s tem pridobimo dodatne možnosti za hitrejši napredek. Testiranje so tokrat opravili Rožle Langus, Saša in Nik Rakovec, pri Cooperjevem testu se jim je za vzpodbudo pridružil tudi trener Frenk Langus. Oba, tako Rožle kot tudi Saša, sta svoje rezultate izboljšala. Rožle je v povprečju boljši za 0,5%, kar je odličen rezultat. Saši je bil dodatna motivacija njen brat Nik, ki jo je ves čas vlekel naprej in tudi sam pokazal, da se tudi njegova športna pot v smučanju dviguje. Sončna nedelja je tako prinesla odlične reziltate in hkrati tudi veselje in motivacijo za naprej.

Miha in Nejc Jan sta se za nekaj tednov odpovedala morskim radostim in se vztrajno ter z velikim veseljem potila v fitnesu. Še najbolj se potrudita takrat, ko vesta, da ju po koncu treninga čaka vodna osvežitev – ledenica. S še večjim zagonom zato opravljata treninge. V času, ko je bilo testiranje, sta si po dolgem času zopet privoščila malo slane vode, potapljanja in drugih vodnih vragolij, sedaj sta zopet z nasmeškom v squash igrišču.

Miha, Jaka in Nejc vztrajno trenirajo in kažejo odlične rezultate

Saša z veseljem in odličnimi rezultati napreduje v fitnesu in tudi pri squashu se ji vedno bolj smeji. Želja po uspehu vedno premaga še tako težke treninge, popoldansko počitniško delo,… Tudi njen mlajši brat Jaka, z veseljem pride na trening, kjer mu je Saša vzor. Na žalost ga je zadnjih tednih izdala bolezen, a se sedaj zopet postavlja nazaj na stare tire.

Saša se veseli odličnih rezultatov v fitnesu in tudi pri squashu se ji vedno bolj smeji 😉

Naš najboljši član Rožle, je v avgustu pričel zopet več časa posvečati mali črni žogici in je iz treninga v trening do nje vedno bolj neusmiljen. Tudi fizično je že zelo dobro pripravljen, kar se kaže tudi pri testiranju. Med tem časom si je zastavil še en iziv in ga več kot odlično premagal. Vzpon na Vršič je premagal v pičlih 44:10 minutah. Bivši kolesar Miha Šolar, ki mu je za ta preizkus posodil kolo, se kar ni mogel načuditi rezultatu, glede na to, da se Rožle s kolesarjenjem nikoli ni ukvarjal.

Rožle je v avgustu pričel tudi z aktivnejšimi treningi squasha

Tokrat je na dopustu Tiam Škodlar. Morskim dogodivščinam naproti se je odpravil z družino, od koder se bo neposredno pridružil squash kampu v ravno tako obmorskem mestu Opatiji.

Že prihodnji teden se bodo tam izobraževali, izpolnjevali 4 naši člani: Rožle, Saša, Miha in kot že omenjeno Tiam. Pod okriljem priznanega avstrijskega trenerja Gerharda Hagerja in v družbi hrvaških mladincev, se bodo v Opatiji in Reki squashevsko zabavali v tednu od 15. do 21. avgusta 2010.

Nik in Miha si vedno prva privoščita ledeno kopel

Do takrat bodo mladinci in člani pridno trenirani po novih in ustaljenih planih, ki jim jih je pripravil Frenk. Pod svoje okrilje je vzel tudi dve novi dekleti, Nino in Meto Košelnik, ki sta se odločili, da bosta od sedaj naprej svoj prosti čas športno posvečali squashu.

Tudi Darinka vztrajno trenira in ne zamudi nobenega treninga niti poleti

Naj omenimo še, da med prelepimi počitniškimi dnevi gostimo odličnega squashista Matjaža iz Nemčije, ki si je za dopust izbral rodni kraj svojih staršev, Radovljico, in ga hkrat izkoristil za dodaten trening squasha skupaj z našimi fanti. Matjaž je profesor matematike na Univerzi v Kölnu in vztrajen squashist, ki se s tem nagajivim športom ukvarja že do 10. leta starosti. Sedaj ga igra rekreativnoin igra v nemški ligi.

Na obisk je prišel odličen nemški squashist Matjaž, ki je po rodu Slovenec