Juriš na Vršič

Poletne priprave so v polnem teku. In tudi borba za čim boljše rezultate je prisotna. Različni izzivi naše squashiste poženejo k še večjemu napredku in odličnosti. Naš najbolljši squashist Rožle Langus je presegel svoja pričakovanja z odličnim rezultatom kolesarjenja na Vršič.

Ideja je prišla kar tako, ko smo ob Tour de France-u opazovali najboljše kolesarje sveta, ko so na gorskih etapah tako lahkotno gonili in dajali občutek, da je res enostavno. A tako kot pri vsakem dugem športu, ko ga obvladaš do popolnosti, vse izgleda tako preprosto, se je Rožle odločil, da se bo preizkusil v vzponu, bolj znanemu kot “Juriš na Vršič”.

V sredo 21. 7. se je z gorskim kolesom odpravil proti najvišjemu slovenskemu prelazu. Odpeljal ga je s časom 51 min 2 s in bil z rezultatom kar zadovoljen. Za raztek si je izbral še prijetno vožnjo v Tamar, kjer se mu je v glavi zarisal pravi izziv. Odločil se je, da bo ponovil to kolesarsko pot in njen čas izboljšal z rezultatom pod 50. minutami.

Rožle se je na Vršič vzpel z odličnim časom 44min 10s

V soboto 31. 7. je bil dan za zastavljen preizkus. S cestnim kolesom, ali kot pravijo kolesarji v njihovem žargonu, s specialko, se je izpred hotela Lek pognal odličnemu rezultatu naproti. Na vrh Vršiča je “prigonil” v 44:10 minutah. Neverjetno zadovoljstvo in veselje sta ga objela, ko je v zadnjih metrih pod vrhom “pritisnil na gas” in presenetil tudi sebe. Sam pravi, da mu je bilo najtežje takrat, ko je v najstrmejšem delu zmanjkalo nizkih prestav. Bil je čisto na robu, naj se odloči in nadaljuje ali stopi iz kolesa. A zavedal se je, da če stori slednje, nikakor ne bo mogel doseči cilja. Odločil se je pravilno, prebrodil bolečino, bil v mislih pozitiven in nadaljeval. 10 dni po prvem preizkusu je torej čas izboljšal za 6 min in 52 s.

Velik nasmeh in utrujenost sta prišla na vrsto popoldan, ko je adrenalin popustil in dovolil doumeti odlični rezultat. S tem je Rožle ponovno pokazal, da je odlično pripravljen in da je squash šport, kjer je resnično treba biti odličen v vseh pogledih.