Mladinski squash kamp uspešno zaključen

Tudi letos se v mestecu Kenilworth blizu Birminghama odvija mladinski squash kamp pod vodstvom priznanega trenerja Stevea Townsenda. In ravno tako kot lani smo tudi letos tja poslali Slovence. Med njimi je tudi naša članica Pia Erjavec, ki želi svoje znanje squasha kar se da izpopolniti.

 

14 mladincev, tako fantov kot deklet že pridno trenira v klubu “Kenilworth tennis squash and croquet club“. Med njimi so tudi znana imena, Chris Ryder, ki je 38. na svetovni lestvici in Jonathan Kemp, ki se lahko pohvali z uvrstitvijo med 20 najboljših igralcev sveta in ima v kempu vlogo trenerja. Mladinci se bodo novih squash izkušenj veselili od 26. do 31. julija. Naša državna prvakinja do 19 let, Pia Erjavec, se je kampa udeležila že drugo leto in se že veseli novih izkušenj, predvsem novega znanja, ki ga bo skušala unovčiti za zastavljene cilje v prihodnji sezoni.

 

Prvi dan

je potekal kot po maslu. Od 10. ure pa vse tja do 16.30, so udeleženci igrali med seboj, da so pokazali kaj vse znajo, in da so trenerji lahko ocenili njihove sposobnosti. Proti večeru jih je čakal ogled tekme Chris Fuller James Bowden, kjer so si lahko ogledali odlično squash igro in jo tudi analizirali.

 

Drugi dan

je nastala zgornja fotografija, na kateri je druga z leve, poleg Stevea, naša odlična squashistka Pia. V zadnji vrsti drugi z desne je še en Slovenec Aljaž Peternelj iz Šk. Loke. Ta dan je rezerviran za malo igre, nekaj skupinskega treninga vole udarca in individualni trening. Pia ga je opravila s Chrisem Ryderjem in bila vesela, da se lahko uči od tako dobrega igralca. Popoldan sledi še kondicijski trening.

 

Tretji dan

je bil zaznamovan z najboljšo predstavo Slovencev. Na popoldanskem treningu “skills test” sta se najbolje izkazala ravno Aljaž in Pia. Slednja je v dopoldanskem času imela tudi individualni trening s Steveom. Skupinski trening premikanja iz točke “T” in “vole-ja” je vodil Ryder. Naučili so se tudi analizirati svoje videoposnetke in kako uporabiti izluščene informacije v praksi. Po rahli utrujenosti jih jutri čaka pravi sobotni dan:)

 

Na četrti dan,

poln zabave in veselja v Alton Towers Resortu, so si squashisti privoščili dan brez squasha. V največjem zabaviščnem parku v V. Britaniji so se na sončen dan smejali in vreščali na vseh možnih adrenalinskih napravah in se še pobliže spoznali. Uživali so in se hkrati spočili za treninge, ki jih čakajo v naslednjih dneh.

 

Peti dan

je bil pisan na kožo naši Pii, ki je na končnem testiranju, svoj rezultat izboljšala za sekundo in s tem postavila tudi rekord. Boljša je bila od vseh deklet in tudi fantov v kampu. Takoj za Pio je bil še drugi Slovenec Aljaž, ki je postavil 2. najboljši čas. Čestitke! Pia v smehu doda še: “Treningi šprintov na Bledu so se obrestovali, kljub temu, da jih nisem imela najraje, sedaj sem jim hvaležna“. V dopoldanskem času so opravili še zadnje individualne treninge in se nato naučili še kako se najbolje prekriva udarce. Zvečer so si po še nekaj odigranih tekmah privoščili tradicionalno angleško pojedino – fish and chips in se skupaj zabavali v klubu.

 

Zadnji dan

so opravili jutranji jogging in nato še nekaj squashevskih trikov, po tem sledi še zaključek prijetnega trenirja v krogu vseh, ki so pri kampu sodelovali. Po besedah naše članice in udeleženke kampa, ki je z njim zelo zadovoljna so vtisi sledeči: “Kamp je bil super, naucili smo se veliko, vsi pa smo tudi zelo utrujeni in komaj cakamo zasluzeni pocitek 😀“.

 

Drugi poletni squash kamp za mladince in mladinke se je zaključil in veseli smo, da sta svoje znanje v njem pridobila tudi dva Slovenca, ki se iz Anglije vračata v nedeljo zvečer in vsi že nestrpno pričakujemo prikaz njunih novih squashevskih potez. Tudi organizator in trener Steve je s svojim projektom zadovoljen in si želi, da bi s Slovenci lahko sodelovali tudi v prihodnje.