Tudi poleti aktivni

Naši mladinci in člani so aktivni tudi med vročimi poletnimi dnevi, ko nabirajo kondicijo za prihajajočo tekmovalno sezono. Nekateri se neizmerno predajajo sončnim žarkom, spet drugi se potijo na fitnes napravah. Vsak po svoje z veliko poletnega veselja uživajo počitnice. Mi smo pod drobnogled vzeli nekatere izmed njih in vam predstavljamo njihovo “poletno squashevsko zgodbo”. Hkrati smo v objektiv ujeli še nekaj drugih profesionalnih športnikov.

Na začetku šolskih počitnic smo se odločili, da jih spremenimo v nekaj zabavnega in predvsem športno aktivnega. Ravno ta čas, ko ni squash sezone, je pravo za učinkovito adaptacijo skeletno – mišičnega sistema, ki ga naši člani trenutno izvajajo. S to vadbo so začeli postopno ob nadzoru in usmerjanju njihovega osebnega trenerja Franca Langusa. Ravno njegova ustvarjalnost je odločilna pri načrtovanju razvijanja posameznih delov v “celovit izdelek”, zato so posamezne lastnosti tudi analizirali. Prvo testiranje so izvedli pred začetkom treningov, ki temeljijo na oblikovanju gibalnih sposobnosti. Miha, Nejc, Tiam, Saša, Jaka in Rožle so uspešno prestali teste fizičnih sposobnosti, ki so bili izhodišče za oblikovanje pravilnega vadbenega procesa. Pia in Sabina se testiranja nista udeležili saj se je Pia že odpravila v Anglijo, Sabina pa na morje. Naslednje testiranje jih čaka v avgustu, saj bomo s tem omogočili preverjanje stanja v določenih ciklih in možnosti popravkov programa ter seveda napredek.

 

 

Rožletova kondicijska moč se dviguje s pomočjo fitnesa, teka, kolesarjenja,…

Člana Rožle Langus in Pia Erjavec sta s treningom kondicije pričela že v začetku junija. Potila sta se dvakrat na dan in vestno opravljaja tudi raztezanje. Pia se je s kovčki in loparjem v roki za mesec dni odpravila v Anglijo, domovino squasha. Tam opravlja počitniško delo, hkrati bo izkoristila tudi igranje squasha s čim več različnimi igralci. Ravno se je prijavila tudi v klubsko ligo, kjer se bo z veliko tekmami naučila dosti novega. Prva njena tekma je bila v soboto in s tem je tudi prva zmaga odšla v Slovenijio. Konec tega meseca jo čaka tudi poletni squash kamp pod vodstvom Steva Townsenda.

 

Rožletovemu načinu treninga sta se ob odhodu Pie pridružila tudi Saša Rakovec in Tiam Škodlar. Skupaj se v vročih dneh hladijo v prijetno klimatiziranem fitnesu v dopoldanskem času. Popoldanski čas je rezerviran tudi za druge aktivnosti, ki jih doživljajo vsak po svoje. Rožle in Tiam poleg squashevskega parketa rada pod nogami začutita tudi mivko, ko se zabavata ob igranju “beach volley-a”. Tudi Saša takrat rada ujeme kak sončni žarek, ko s prijatelji plava na blejski otok. Med Tiamovem oddihu na Bledu, se je pripetil tudi zanimiv teniško-squashevski obračun. Državni squash prvak Tiam in državna teniška prvakinja Kristina Novak, sta se pomerila v obeh športih do 21 točk. Končni rezultat je bil zelo izenačen 27-26 v prid Tiama, ki si je pri tenisu izboril točko več.

 

Saša se je fitnesa lotila resno in v njem vedno bolj uživa

Tudi Miha in Nejc Jan ter Jaka Rakovec se športu ne odrečejo niti poleti. Brata sta po testiranju sicer takoj odvihrala na morje, a se tudi tam dobro pripravljata na prihajajočo sezono. S smučanjem na vodi in potapljanjem se zabavata v družbi prijateljev. Takoj ko se za dan ali dva vrneta domov, se ne moreta odreči squashu in že so zopet najboljši prijatelji z malo črno žigico, kjer se jima pridruži tudi Jaka, ki poletje uživa ob skokih na trampolinih.

Mihu niti velike obremenitve ne delajo ovir 🙂

Nejc uživa tako v fitnesu kot v potapljanju

Skupaj z mladino in člani trenirajo v našem fitnesu tudi drugi vrhunski športniki. Pri nas se potita odbojkarska reprezentanta Dragan Radović, ki trenutno igra v Belgiji in Blaž Serajnik, ki je dve sezoni pomagal Francozem do odličnega uspeha. Tudi mladinski košarkarski reprezentant Luka Završnik nabira moči za prihajajočo sezono, ko se bo z radovljiškimi moštvenimi kolegi skušal prebiti v 1. ligo.

Odlični odbojkar Dragan se skupaj z družino med počitnicami vrača v Slovenijo, ravno tako se v prihodnjih letih želi iz tujine vračati košarkar Luka.

Vedno nasmejani Sergio, si med sezonami privošči malo “počitka”, v katerega sodi tudi odlična fizična pripravljenost.


Ponosni smo na še enega našega člana, Gregorja Poljanca, ki je 9. junija 2010 na osrednji slovesnosti podčastniškega zbora v Postojni prejel nagrado za najboljšega podčastnika Slovenske vojske za leto 2009. Gregor je višji vodnik Enote za specialno delovanje in se za svoj poklic ravno tako pripravlja v našem wellnessu. S fitnesom in squashem nadgrajuje svoje fitzične sposobnosti. S profesionalnim delom in s pozitivnim odnosom do sodelovcev in nalog deli viden ugled tako doma kot v mednarodnem okolju. S tem tudi našim članom omogoča še večji napredek, saj z veseljem sodeluje pri raznih projektih kot so tudi “poletne priprave squashistev”.

 

Sabina Možina se bo treningom z veseljem pridružila septembra, saj je ta trenutek njen večen užitek predajanje sončku in plavanje v morju prevelik. Vsi pa še vedno upamo in čakamo povratek Sanje Milijaš, kjer je bila nad squashem močnejša ljubezen.

V avgustu bomo pričeli tudi z aktivnim iskanjem novih članov za prihodnjo sezono. Vse nove člane, predvsem mladince, bodo pod burnim očesom našega trenerja Frenka, z veseljem sprejeli pod svoje okrilje tudi Rožle, Jaka Bajt in Blaž Kunšič.

 

Tudi odbojka je del treninga

 

Oglejte si še ostale vesele trenutke ujete v objektiv:

Člani in mladinci aktivni tudi poleti