Ponosni smo na našo državno prvakinjo

Naslov članske državne prvakinje v squashu je osvojila naša najboljša Nika Urh. Dosegla je še češnjo na torti in osvojila nacionalni naslov. Vsi v klubu smo neizmerno ponosni nanjo in ji želimo, da se pot v squashu samo še vzpenja!

Več o tem: Ponosni smo na našo državno prvakinjo
Nika Urh je državna prvakinja v squashu 2023

Ljubljana, 2. in 3. junij 2023 – V Squashlandu je v petek in soboto potekalo državno prvenstvo za člane in članice, kjer je nastopilo 6 predstavnikov našega kluba. In nadvse smo veseli, da je 1. mesto osvojila naša Nika Urh. Dokazala je, da naslov evropske ekipne prvakinje div.3 ni kar tako in ga podkrepila še z državnim naslovom. To je zares odličen uspeh blejskega kluba, saj v članski vrsti tega naziva še ni imel, sadaj pa si je to mesto priigrala Nika. Čestitke, Nika!

Državna prvakinja Nika Urh in trener Franc Langus

ČLANICE

  • 1. m NIKA Urh
  • 4. m NANJA Urh
  • 8. – 10. m Urška Ferjan, Ida Sedušak, Saša Praprotnik

ČLANI

  • 4. m TIMOTEJ Jenko

Med člani smo imeli enega predstavnika, ki je na mladinskem DP osvojil naslov, tu pa si je priigral 4. mesto. Kanček sreče bi potreboval, da bi prišel do medalje, a je bila tokrat na strani nasprotnika v polfinalu, ko je izgubil v petem nizu na razliko z rezultatom 11-13. Vseeno smo veseli, da je prišel tako visoko.

Mladinski državni prvak Tim in članska državna prvakinja Nika s trenerjem Frenkom.

4. mesto si je na tokratnem prvenstvu priigrala Nanja Urh, ki je v polfinalu izgubila proti finalistki. Z malo treme je odigrala tudi zadnjo tekmo, a vseeno je pred njo še kar nekaj mladinskih tekem, preden se bo podala v člansko konkurenco. Nanja, bravo.

Članice: 1.m NIKA URH, 2.m Nina Kustec, 3.m Pika Rupar; Člani: 1. m LUKA KUSTEC, 2. m Žan Bombek, 3.m Martin Mošnik

Čestitke vsem nastopajočim! Vse pohvale tudi Squashlandu za organizacijo!


Keep calm and play SQUASH

😉