SAŠI 4. mesto

Saša Rakovec si je na SquashTower open turnirju priigrala 4. mesto. Tokrat si preberite, kako je skozi svoje oči gledala na ta squash dogodek.

» V soboto 29.1.2011 sem se kot edina predstavnica blejskega kluba pomerila na odprtem mladinskem turnirju v Zagrebu. Igrali smo v dveh jakostnih skupinah, kjer smo bile punce pomešane s fanti. Iz Slovenije sta se turnirja udeležila še dva igralca in sice Aljaž Peternelj in Andraž Demšar.

V prvem krogu, sem se najprej pomerila z hrvaško igralko Ano Benko, proti kateri sem dobila igro brez izgubljenega niza. V nadeljevanju sem imela priložnost odigrati zelo kvalitetno tudi z enim izmed dobrih hrvaških igralcev, Aldom Baldanijem. Tudi njega sem premagala z rezultatom 11-9, 11-8 in ta igra me je pripeljala v polfinale. V tej tekmi sem izgubila proti sodržavljanu Andražu, ki je končal turnir kot zmagovalec. Najina igra je bila prava paša za oči, saj sem se proti Andražu močno upirala in v zadnjih dveh nizih se ni dalo določiti dobitnika niza. Fant je bil na koncu močnejši od mene, a sem zelo zadovoljna s svojo igro in borbenostjo. Navijači so po koncu turnirja dejali, da so v tej tekmi gledali »finale«. Na koncu me je čakalo še razigravanje, kjer sem proti še enemu Hrvatu izgubila, saj so mi že pošle moči, a sem se kljub temu uspešno borila in s tem osvojila 4. mesto.

Zagrebška izkušnja mi je dala nov zagon, za še boljše boje proti ostalim dekletom, ki me že prihodnji konec tedna čakajo na 4. krogu MML v Mariboru.

Squashevski pozdrav, Saša «