Nanja zmagovalka navišjega ranga turnirjev v Evropi :: SJO SS 2019

Najna Urh je prvič nastopila na Švicarskem Junior Open-u in pometla s konkurenco. Nobena ji ne more do živega. 🙂

Švicarska super serija SJO je prvič gostila tudi Blejce. Naši mladinci so se izkazali na turnirju najvišjega ranga v Evropi, kjer je Nanja osvojila zlato.

Na mladinskem mednarodnem turnirju, na obrobju mesta Zürich, v športnem centru Sihlsport, je nastopilo kar 196 igralcev squasha. Tik ob Züriškem jezeru se je zbrala elita squashevske mladine, da pokaže kako napreduje v tem visokointenzivnem športu. Med osmimi Slovenci je kar 5 članov ekipe kluba Lesce Bled.

končna uvrstitev naših mladincev

  • ZMAGOVALKA Nanja Urh Gu15
  • 4. mesto Nika Urh Gu17
  • 5. mesto Zoja Berce Gu13
  • 15. mesto Julija Vidic Gu15
  • 28. mesto Timotej Jenko Bu17

Vseh pet članov našega kluba je pokazalo, da je njihov napredek izreden in da so se odločili prav, da nastopijo na 1. rangu ESF turnirjev. In nadvse je navdušila Nanja Urh, ki je vse kar je pustila v Švici je en sam niz, ostalo je pobrala in se suvereno povzpela na sam vrh deklic do 15 let, čeprav jih še ni dopolnila 14. In to je njena 4 zaporedna zmaga na ESF turnirjih in prva na Super Seriji. BRAVO Nanja!

Deklice do 17 let že kažejo čisto pravi squash in vsaka tekma je vredna ogleda. Nika Urh je tokrat malo razočarana, saj ni uspela v boju za bron, a ekipa je vseeno zadovoljna, čeprav z malo grenkega priokusa.

Zoja Berce je na tem turnirju mogoče izgubila medaljo v svoji prvi tekmi, na katero je potihem upala, a se je nato vseeno potrudila in osvojila 5. mesto.

Julija Vidic se je uspela “prebuditi” malo prepozno, a se je, kar je pohvalno in zadnjo tekmo zmagala, s tem pa osvojila 15. mesto.

Timotej Jenko Tim je zaključil na 28. mestom, s katerim ni zadovoljen, a gremo naprej počasi in vztrajno. To je bil njegov debi v kat. BU17, kar pomeni, da je med fanti najmlajši in da ima v naslednjih dveh letih čas, da se dokaže.

Ekipi čestitke za vse odigrano, hvala Urški in Marjeti za pomoč pri organizaciji. Vse pohvale in čestitke gredo seveda tudi trenerju Francu Langusu Frenku, ki bodri mladino, da lahko dosegajo tako vrhunske rezultate! Vsa čast!


podrobno dogajanje po dnevih

dan 1 :: četrtek, 5. 12. 2019

Ekipa je v kar oddaljeno Švico prispela že v sredo, saj so imeli pred seboj dolgo pot. Zvečer so se najedli in se po kratkem sprehodu po mestu, hitro odpravili spat, saj jih je v četrtek čakal že prvi tekmovalni dan.

Kot običajno vedno pričnejo najmlajši in tudi tokrat je bilo temu tako, zato je prva v igro stopila Zoja. Odigrala je tudi najdaljšo tekmo, ki je bila dolga kar 30 min, a žal na koncu kanček športne nesreče, da je v petem nizu tekmo dobila Francozinja.

Takoj po končani Zojini tekmi, so se vsi preselili na sosednje igrišče, kjer je že igrala Nika. Ona ni imela težav in konkurentko dokaj hitro odpravila. Enako je storila njena sestra Nanja, ki je za zmago potrebovala 14 min.

Žal sta bila Julija in Tim v položaju, ko sta morala priznati premoč nasprotnikoma.

dan 2 :: petek, 6. 12. 2019 – miklavž

Miklavž je vedel, da se naši nadobudneži trudijo na turnirju v Švici, zato jih je obiskal kar tam.

Zato naj bo tudi poročilo drugega dne malo drugačno, tokrat direktne besede trenerja Frenka:

Pohvale Timoteju za prvi osvojeni set v kategoriji do 17 let. Je namreč ravno dopolnil 15 let in je to njegov prvi turnir v višji kategoriji. Mislim, da je iz pravega testa, in da ga čaka še lepa prihodnost, če bo le tako marljiv še naprej . 

Nanja suvereno v polfinale. Tekmica ji ni bila dorasla. 

Zoja je imela drugi poraz v skupini, a tokrat veliko boljša igra proti drugi nosilki turnirja. Poraz 3:1, vendar vse pohvale za borbenost. V končnicah nizev je manjkalo malenkost zbranosti, saj so bili vsi nizi zelo tesni. 

Julija se ni mogla izogniti porazu še z drugo Francozinjo. Jutri jo čaka še tretja. Potrebno bo še delati, saj so dekleta do 15 let že zares kvalitetne igralke. 

Kot četrta nosilka je Nika upravičila to mesto z zmago proti domačinki. Ni pa vse šlo tako gladko . Nasprotnica je bila odločna in Nika je morala odigrati maksimalno borbeno. To se je izplačalo in jutri jo čaka polfinale s Švedinjo.

Tim je v drugi tekmi danes v boju za 25. do 32. mesto . Nasprotnika v tem krogu ni bilo in se bo jutri boril za mesta od 25 do 28.

Zojina tretja tekma v skupini je končno prinesla nasmeh na obraz. Veselila se je zmage . Nadaljevala je dobro igro, ki jo je pokazala dopoldne.

Bravo!

Dan 3 :: sobota, 7. 12. 2019

Tretji dan je z igro zopet pričela Zoja. Odigrala je še zadnjo tekmo v skupini B in si z zmago priigrala 3. mesto v njej.

Tim je v prvem nizu igral malo boječe proti Francozu, nato se je v drugem zbral in igrala sta na razliko, žal ga je to preveč sesulo in v zadnjem ni pokazal nič.

POLFINALE GU!5 :: Nanja se je v polfinale podala z malčel zadržka, saj jo je nasprotnica v zadnjem medsebojnem dvoboju premagala 3-1 v Kölnu. A ko je udarila nekaj žog, je videla, da je očitno napredovala in da tekmo lahko spelje po svojih načrtih, to ji je tudi uspelo.

POLFINALE GU17 :: Nika žal ni bila tako suverena proti Švedinji, sta pa z Moe odigrali zanimivo tekmo, kjer ni manjkalo navijačev z obeh držav.

Julijo na tokratnem turnirju oblegajo Francozinje, tudi tretja je bila premočna, a se ji je pošteno upirala. Upajmo, da se ji zadnja tekma, kjer igra z domačinko, izide bolje.

Zoja je svojo drugo sobotno tekmo že odigrala v boju za 5.-8. mesto. Hannah ji je nudila kar dober upor in ji vzela 3. niz, a se je Zojči zbrala in odigrala kot ona zna ter zmagala.

Dan je zaključil Tim. Tako kot Juliji je tudi njemu Francoz povzročal malo težav. Igrala sta zelo izenačeno, v tretjem nizu je Tim prišel tudi do niza, a žal ni zbral zadosti moči, da bi to ponovil v še dveh.

dan 4 :: nedelja, 8. 12. 2019

Tudi zadnji dan je Zoja otvorila turnir. In otvorila ga je zmagovalno v boju za 5. mesto. Upajmo, da se energija zmage prenese še na nase ostale člane.

Nato se je Julija pomerila proti domačinki, kjer Sarina ni uspela izkoristiti prednosti domačega terena, zato je Julija turnir zaključila z zmago in nasmegom. Osvojila je 15. mesto.

Istočasno sta igrali sestri Urh, a izkupiček na koncu 50%. V 23min je Nika zaključila borbo za 3. oz. 4. mesto, ki se tokrat ni izšel njej v prid.

32 min je Nanja potrebovala za VRHUNSKI uspeh in da je z nasmehom in dvignjenimi rokami zapustila igrišče v Švici. Najboljša v kategoriji deklic do 15 let je naziv, ki si ga je priigrala. BRAVO!


zmagovalci po kategorijah