11. Miklavžev squash turnir

Tokrat imamo dva nova dobitnika miklavževega naslova. Med mladinci se je na vrh prvič povzpel Timotej Jenko Tim. Pri članicah si je naslov prvič priigrala Urška Ferjan. Rok Repovž Roky je svoj naslov ponovil iz leta 2012.

11. tradicionalni Miklavžev turnir je postregel z zanimivimi dvoboji, kar nekaj presenečenji in tremi dobitniki največjih parkljev. Trenersko delo in neizmerna srčnost Franca Langusa Frenka dokazujeta, da sta dolgoletnost in uspešnost popolnoma zaslužena.

Čudovito sobotno vzdušje na zadnji november letošnjega leta so popestrili naši klubovci. V treh kategorijah so pokazali zanimive dvoboje, veliko smeha in pravljični uvod v veseli december.

In ker vstopamo v čas, ko je hvaležnost in delitev sreče na prvem mestu, se klub zahvaljuje pokroviteljem.

Hvala Mihi in ASP JESENICE in LESCE za prekrasne majice in nagrade za vse igralce.

Hvala Štefanu in ITAKsportu za obdarovanje najboljših treh po vseh kategorijah z opremo SALMING.

Hvala Alešu in Andreji ter LOPARJI.si za praktične nagrade Tecnifibre vsem tekmovalcem.

Hvala Gregi za gurmanske užitke ob pršutu in vinu.

Pokrovitelji najlepša hvala!

Naši zmagovalci

člani

 1. ROKY
 2. BLAŽ
 3. ĐUKA

članice

 1. URŠKA
 2. SAŠA
 3. VEVI

mladinci

 1. TIM
 2. NIKA
 3. NANJA

mladinci in članice

MLADINCI

 1. Tim
 2. Nika
 3. Nanja
 4. Zoja
 5. Julija
 6. Lara
 7. Lean
 8. Nika D

Na Bledu so v dopoldanskih urah s tradicionalnim squash turnirjem pričeli mladinci. 8 nadobudnih fantov in deklet se je pomerilo najprej v dveh stupinah vsak z vsakim in nato so razigravali še za mesta.

V skupinah ni bilo presenečenj. V eni sta se za končno določitev pomerili sestri Demšar, kjer je imela premoč Lara nad Niko. In Tim in Nanja, kjer si je dekle želelo več, a je šla zmaga v fantovske roke. Na drugi strani je bil vrstni red obraten. Fant je bil četrti in dekleta nad njim. Nato so navzkriž odigrali še polfinale tekme brez večjih vzemirjen. Zaključne tekme so pokazali Lean in Nika D. za 7.mesto, Julija in Lara za 5., Nanja in Zoja za 3. in za osvojitev naslova Miklavža sta se v treh nizih borila Tim in Nika. Vsi prvi napisani v paru so poželi zmage. Čestitke vsem!

Vzporedno z njimi so na Bledu igrale tudi članice. Tokrat 5 nasmejanih deklet vsaka z vsako. Tri so se letos nastopu odpovedale, saj so v preteklih dveh mesecih dobile svoje naslednjike, in eden nas je že obiskal – dobrodošel Vit.

Dekleta so odigrala korektno kot se za največji klubski turnir spodobi. Kot se za finale spodobi, sta dekleti odigrali z rezultatom 2-1. Saša ni uspela ohraniti lanskoletnega naslova a pokazala je dober upor proti Urški, ki si je laskavi naslov priigrala prvič. Na tretje mesto se je zavihtela še vedno poskočna Vevi. Tik pod oder za zmagovalke sta si 4. in 5. mesto razdelili Ida in Tina. Punce, bravo!

ČLANICE

 1. Urška
 2. Saša
 3. Vevi
 4. Ida
 5. Tina

člani

člani

 1. Roky
 2. Blaž
 3. Đuka
 4. Miha w3
 5. Gregor
 6. Miha ASP
 7. Rozy
 8. Štekl
 9. Bučka
 10. Čička
 11. Jan
 12. Jene
 13. Peter
 14. Tomaž
 15. Gregor J

Fantje so odigrali na dveh lokacijah. Najprej so začeli v RC Vogu, kjer so odigrali glavnino tekmovanja. Na turnirju smo lepo pozdravili tudi dva novinca, ki squash sicer igrata že dlje, a sta se prvič odločila za nastop na turnirju. Peter in Tomaž dobrodošla in upamo na še kakšen odigran turnir.

Fantje so postregli tudi z nekaj presenečenji. Miha ASP se je po dolgem času udeležil Miklavža in z zmago presenetil Đuko v drugem krogu. Prav tako je iz rednega dela Štekla iz igre izločil še drugi Miha w3.

Tokrat je suvereno do zmage prišel Roky brez izgubljenega niza. Medtem ko Blažu v finalu ni uspelo.

Za najmanjšega parklja sta se borila Miha w3 in Đuka, kjer je po dveh nizih z enakim rezultatom 11-8 je slavil Đuka. Tudi za 5. mesto sta se borila fanta Bled vs. Kranj. Tokrat v prid Kranjšana Kozinaca pred Mihom ASP.

Takoj za njima je bil Rozy, ki se je ostalim BGM turnirjem odpovedal, na Miklavževega pa se vedno z veseljem udeleži. Na sredino se je uvrstil Štekl. Za 9. mesto sta obračunala Bučka in Čilčka. Tokrat je bil boljši Buča, ki je po lanskoletni zmagi letos prestopil v kategorijo članov.

Za 11. mesto sta se pomerila Jan in Jene, tokrat zmaga na strani mlajšega. Za 13. mesto so se 3 fantje pomerili kar vsak z vsakim. Največje število točk je osvojil Peter, za njim je bil Tomaž in petnajsterico odličnih je zaključil Gregor J.

Navdišili ste fantje!

Super zaključek letošnjega koledarskega leta, ki pa je v prvi tretjini letošnje squash sezone, v kateri si obetamo še marsikakšno zmago. Čestitke vsem za predanost squashu! Hvala tudi trenerju Milanu Todoroviču Čički za vztrajnost pri mladincih in da si njihova vzpodbuda in prijatelj. Hvala staršem za podporo. Hvala še eknkrat pokroviteljem. Za pomoč in podporo v squashu hvala tudi Rožletu Langusu. In še 1x HVALA vam squashistom!
zgodovina miklavževih naslovov:

članski miklavži:

2019 :: Urška Ferjan, Rok Repovž Roky

2018 :: Saša Rakovec, Rožle Langus

2017 :: Saša Rakovec, Aleš Štendler Štekl

2016 :: Pia Erjavec, Blaž Kunšič

2015 :: Pia Erjavec, Aleš Štendler Štekl

2014 :: Pia Erjavec, Jurij Jakše

2013 :: Sara Rojnik, Jaka Bajt

2012 :: Pia Erjavec, Rok Repovž

2011 :: Pia Erjavec, Aleš Štendler Štekl

2010 :: Jaka Bajt

2009 :: Miha Kavaš

mladinski miklavži:

2019 :: Timotej Jenko Tim

2018 :: Nika Urh, Jaka Rakovec Buča

2017 :: Jaka Rakovec Buča

2016 :: Tiam Škodlar, Nanja Urh

2015 :: Nika Urh, Mark Černilec, Tiam Škodlar

2014 :: Tiam Škodlar, Taša Mihelčič

2013 :: Tiam Škodlar, Nika Urh, Lana Omovšek

2012 :: Tiam Škodlar, Nejc Jan, Matija Kozamernik

2011 in 2010 :: brez mladincev

2009 :: Saša Rakovec

najboljši miklavži:

 1. Pia in Tiam 5 naslovov
 2. Štekl, Saša, Nika 3 naslovi
 3. Jaka, Buča, Roky 2 naslova

Rezultati posameznih tekem: